Fenerbahçe 78-77 Real Madrid | THY Euroleague 10. Hafta

Bu konuyu okuyanlar

mazruf

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,116
Puanları
113
Yaş
40
EuroLeague'de Fenerbahçe, sahasında Real Madrid'i 78-77 mağlup etti.

1480619626.jpg


Nunnally, Madrid'i devirdi gerçek Fenerli oldu

Euroleague'de bu sezon oynanan en iyi maçlardan birisinde Fenerbahçe, Real Madrid'i James Nunnally'nin 1 saniye kala bulduğu serbest atış isabetiyle 78-77 yenmeyi başardı. Taraftarın muhteşem desteğini arkasına alan Fenerbahçe hakemlerin bazı ilginç kararlarına rağmen mücadeleyi 40 dakikaya yayarak kazanmayı bildi. Fenerbahçe'de bu maça kadar 4.4 sayı ortalamasıyla oynayan Nunnally bu karşılaşmada maç kazandıran serbest atışları da sokup 18 sayı ile oynayarak kendini buldu.

Fenerbahçe taraftarının da desteğiyle maça çok istekli başladı. İki uzunlu beşte James Nunnally geldiğinden beri en iyi performanslarını sergileyince Fenerbahçe erken üstünlük yakaladı. 7 zor sayı üreten Nunnaly'e, Vesely de katılınca skor yukarılara taşındı. Real Madrid ise pota altından yakın atışlar kullanarak sayı üretme yoluna gitti. İlk çeyrek 23-19 Fenerbahçe lehine sonuçlanırken maç normal sezon maçından çok bir play-off karşılaşmasını andırıyordu. Çeyreğin son bölümünde Nunnally üzerinden gelen alley-oop ise görülmeye değerdi.

İkinci çeyreğe karşılıklı isabetlerle girildi. Datome'nin özellikle savunmadaki çabası bu bölümde dikkat çekti. Hücumda ekstra paslarla güzel isabetler bulan Fenerbahçe'de taraftar da sezonun belki de en iyi desteğini verdi bu bölümde. Othello Hunter'ın çok etkili oyunu Real Madrid'i oyuna geri döndürürken Fenerbahçe'ye de molayı aldırdı. Othello Hunter 6 dakikalık bölümde ürettiği 10 sayıyla Fenerbahçe'ye en büyük problem yaratan kişi oldu. Devrenin son topunda James Nunnally'nin orta sahayı geçerek attığı son saniye üçlüğü saniyenin 10'da 1'i farkla geçersiz sayılınca devre arasına takımlar 39-40 Real Madrid üstünlüğü ile gitti.

Üçüncü çeyreğin başında Kalinic'in üçlüğü ile yeniden öne geçti Fenerbahçe. Bu dakikada oluşan internet sıkıntısı yüzünden karşılaşmaya ara verildi. Fenerbahçe Vesely'nin muhteşem smacıyla seriyi 5-0'a çıkarsa da üst üste gelen top kayıpları yüzünden Real Madrid'den 7-0'lık bir seri geldi. Maciulis'in etkili oyunuyla üstünlüğünü sürdüren Real Madrid 52-47 ile farkı 5 sayıya kadar çıkardı. Sloukas'ın müthiş basketfaulü ile bütün salon yeniden ayaklandı. Fenerbahçe tam ritm yakalamışken perdede Othello Hunter'a çarptığında gösterdiği aşırı tepki yüzünden Sloukas'a teknik faul çalındı. Obradovic'in müthiş tepkisi bir sonraki pozisyonda hücum faulü kazandırırken son çeyreğe de 57-57 eşitlikle gidildi.

Son çeyreğe Ekpe Udoh'un potanın sağlamlığını test eden smacıyla girildi. Üst üste geçiş hücumları bulan Fenerbahçe çeyreğe 7-3'lük seri ile girerek rakibine mola aldırdı. İki tarafın karşılıklı güzel hücum setleriyle bir süre skor dengede kaldı. Fenerbahçe hemen her oyuncusundan katkı alırken Real Madrid'de Anthony Randolph resital vermeye başladı. Üst üste Amerikalı forvetten gelen sayılar skoru eşit tuttu. Son 5 dakikaya da 71-71 girildi. Anthony Randolph'un çok zor isabetiyle 2.40 kala Real Madrid 75-74 öne geçmeyi başardı. Bu dakikada Kostas Sloukas'ın potaya driveında hakemler topun Kostas'tan çıktığını söylemesiyle Yunan oyuncu çıldırdı ve ikinci teknik faulünü alarak soyunma odasına gönderildi. 1 dakika bhoyunca iki taraf da hücumlardan boş dönerken verilmeyen bir faul kararı yüzünden Anthony Randolph hakeme itiraz etti ve teknik faulle cezalandırıldı. Dixon önce serbest atışı soktu ardından savunmada kritik bir blok yaptı. dixon hücumda da Kalinic'i bulsa da boş üçlük atıştan isabet gelmedi. Fenerbahçe ikinci hücum imkanını da buldu ama top kaybı sonunda Llull'un serbest atışları geldi. İkide iki atan Llull skoru 77-75'e getirdi. Dixon kritik hücumda bütün savunmayı peşine takarak çok zor bir turnikeyle skoru 17 saniye kala eşitledi. Llull maç topunda Kalinic'i ekarte ettikten sonra bomboş atışı kullansa da isabet bulamadı. Seken topta ribaundu alan James Nunnally'e 1.7 saniye kala faul yapıldı. Nunnally ilkini sokup ikinciyi bilerek kaçırdı ve karşılaşmadan Fenerbahçe 78-77 galip ayrıldı.

BasketFaul
 
Üst