Göztepe-Eskişehirspor maçı yarıda kaldı

Bu konuyu okuyanlar

mazruf

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
113
Yaş
40
Göztepe-Eskişehirspor maçında olay! Eskişehirspor maçtan çekildi.

thumbs_b_c_b6c6e6b1af3b810d8a2b42a2ae388250.jpg


TFF 1. Lig 8. hafta mücadelesinde ligin iddialı ekipleri Göztepe ile Eskişehirspor karşı karşıya geldi.

Karşılaşma, 2-1 ev sahibi ekibin lehine devam ederken, konuk ekibin sahayı terk etmesi sonrası hakem kararıyla tatil edildi.

1-1 devam eden mücadelenin 90+1'nci dakikasında Göztepe'nin 2-1 öne geçmesi sonrası İzmir Bornova Stadı'nda saha bir anda karıştı.

Golden önce Axel Meye'ye faul yapıldığını öne süren Eskişehirspor cephesi, hakem Serkan Tokat'a itiraz yağmurunda bulundu.

Olaylara Göztepeli futbolcuların da dahil olmasının ardından, bir süre arbede yaşanırken, Eskişehirspor teknik direktörü Alpay Özalan oyuncularını toplayarak soyunma odasına götürdü.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Alpay Özalan ve takım yaklaşık 15 dakika soyunma odasında kaldıktan sonra sahaya geri döndü. Ancak hakem heyeti sahaya çıkmadı ve maçı tatil dildi. TRT Spor


 
Son düzenleme:

okinkurt

Müdavim
Katılım
30 Eylül 2013
Mesajlar
3,813
Reaksiyon puanı
1,233
Puanları
113
Yaş
32
Futboldan başka herşey var sahalarda yazık ..
 

mazruf

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
113
Yaş
40
"Takımı, başkan beni arayıp 'takımı çek' dediği için çektik"

169641.jpg


Kendisinin takımı çekme gibi bir yetkisi olmadığını kaydeden Alpay Özalan şöyle konuştu:

"Takımı, başkan beni arayıp 'takımı çek' dediği için çektik. Bunu iyi açıklayalım, sahaya bir kaç seyirci atladı, güvenlik açısından takımı çektik. Yoksa 'biz takımı çekelim de maç iptal olsun' düşüncemiz yok. Zaten hakem tekrar bizi sahaya davet ettikten sonra top oynamaya çıktık. Bu sefer hakem kendisi gelmedi. Burada yanlış anlaşılma olmasın. Güvenlik açısından bir 5-10 dakika herkes sakinleşsin açısından, başkanımın vermiş olduğu talimatla takımı soyunma odasına aldık. Daha sonra temsilciler ve hakemler sahaya çıkmamızı istedikten sonra sahaya çıktık. Olay bu kadar basit."

Özalan, yaşananların futbolda olmaması gereken olaylar olduğunu ifade ederek, "Üzüntüyle karşılıyoruz. Kendi takımımın verdiği mücadeleden son derece memnunum. Şans bizden yana olsaydı, maç da böyle bitmeseydi farklı bir şekilde ayrılabilirdik. Buraya kadar gelip destek veren seyircimize teşekkür ediyoruz. Onlara güzel bir galibiyet sunmak istedik ama önümüzdeki hafta seyircimizle buluşuyoruz. Cezamız da bitti. Daha iyi yerlerde olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

"Polisler oyuncularıma copla vurdu"

Gazetecilerin polise tepki gösterdiğini hatırlatması üzerine Özalan, şunları kaydetti:

"Anlam veremediğim şekilde polis arkadaşlar, oradaki gerginliğin önüne geçmesi gerekirken, tünelde oyuncularıma copla vurdu. Bunlar kamerada tespit edildi. Başkanım ve darp edilen arkadaşlar savcılıkta suç duyurusunda bulunuyor. En garibi bu. Benim devletimin polisi benim oyuncularıma copla nasıl vurur? 4-5 oyuncumuz suç duyurusuna gitti."

"Biz her türlü talimata uyduk"

Özalan, "Hakemlerin sahaya çıkmamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna da şu yanıtı verdi:

"Onu hakeme soracaksınız. Talimata baktığınız zaman 15 dakika içinde sahaya çıkmamız lazım. Biz 15 dakika dolduktan sonra çıktık sahaya. Hakem gelmedi. Biz her türlü talimata uyduk. Sadece takımı 15 dakika içeriye almamızın tek nedeni oradaki güvenliği sağlamak içindi. Bir kaç seyircinin sahaya atlaması, oyuncular arasındaki gerginliğin yatışması açısında dışarıya aldık. Bunun başka hiçbir art niyeti yok."
 
Üst