Yurt dışından İphone Almak

Bu konuyu okuyanlar

FOM

Müdavim
Emektar
Katılım
2 Nisan 2016
Mesajlar
2,577
Reaksiyon puanı
1,264
Puanları
113
Merhaba arkadaşlar.

İphone 7 ve 7 plus'ın çıkması ile birlikte ve ülkemizde de vergini dilimin çok olması sebebiyle imkanı olan yurtdışından cihaz almaya yöneliyor.
Yurtdışından cihaz almanın artılarını ve eksilerini sizler için sıralayayım...

iphone7-gallery1-2016


Yurt Dışından İphone Almanın Artıları;

+ Ücret olarak çok tatminkar. Örnegim ABD'den bir İphone 7 plus almak istediğimiz de $769 buda şuan ki kur'a göre 2.230 tl küsür bir fiyata denk geliyor. Bu cihaz ülkemiz de 3899 tl bandında satışa sunulacağını düşünürsek.3899-2230: 1669 tl gibi ciddi bir ücret cebimizde kalıyor. Bu sayede Yurt Dışından İphone Almak mantıklı bir hal alıyor.

+ İkinci el aslında bu büyük bi soru işareti onuda kendi yorumumla sizlere şöyle özetliyim;
Şimdi örneğin 3899 tl ücret ödeyerek İphone 7 plus 32gb satın aldık. Bu cihazı 1 sene sonra satmak istediğimizde 7s çıktığında 3200-3100 tl gibi bir fiyat bandında satabiliyoruz. 700-600 tl zarar ediyoruz. Fakat 2230 tl aldığımız cihazı daş çatlasın en düşük 2400'e satıyoruz hatta 2700 2600 bu civarlara bile rahatlıkla satılabiliyor kar bile ediyoruz.ine Bu sayede Yurt Dışından İphone Almak mantıklı bir hal alıyor. Buradaki püf nokta dolar kurunda ve ucuz olan ülkelerden almaken iyi örnek abd.Çünkü almanyadan aldığımız zaman 899€ şuanki kur ile 3,020 tl geliyor. Eğer böyle alıp 2500 tl satarsak yine aynı zararı etmiş oluruz fakat dediğim gibi abd den alıp bu fiyatlara satarsak kar'a bile geçiyoruz.

+ Son olarak da erken ulaşım cihaz ülkemizde satışa sunulmadan siz almış kullanmaya başlamış oluyorsuz.

Yurt Dışından İphone Almanın Eksileri;

- Üründe uluslararası 1 yıl garantisi oluyor ve bu cihazı türkiye garantili alacak olsanız 2 yıl garnati süreniz olacaktır.

- Mağaza da alır almaz cihazı herzaman cihazı açma taraftarıyım bir sıkıntı olabilir diye ama yurtdışından başka sizin yerinize aldığı zaman cihazı bu mümkün olmuyor az da olsa burada sorun çıkabiliyor.

- Satarken aynı cihaz olmasına rağmen dandik kötü cihaz muamelesi görüyor malasef daha zor satılıyor.

- Pasaport işlemleri ücreti Imeı kaydı.

Kayıt işlemleriyle ilgili gerekli bilgilere buradan ulaşabirsiniz;
.:MCKS-Mobil Cihaz Kayt Sistemi:.


iphone7-gallery2-2016



Siz yurtdışından alma imkanınız olsa cihaz alırmıydınız ?

Sizce yurtdışından cihaz almak mantıklımı.. ?

( bu konu rehber olması için açılmıştır lütfen konuyu başka taraflara saptırmayalım ki herkese yardımcı olalım )

iPhone 7'nin resmi BAE fiyatlari burada: Buy iPhone 7 and iPhone 7 Plus - Apple (AE) Dubai'de (Mall of the Emirates) ve Abu Dabi'de (Yas Mall) birer adet Apple Store mevcut. Buralarda satilan cihazlar AE/A kodludur ve Facetime icermez. Ama cihazlar GSM oldugu icin garantileri Turkiye'de gecerli. Resmi Dubai fiyatlari asagidaki gibi:

iPhone 7 32GB 2599AED= 2125TL
iPhone 7 128GB 2999AED= 2450TL
iPhone 7 Plus 32GB 3099AED= 2530 TL

Basliga giren ve son sayfada disinda hicbir sayfayi okumayanlar icin bir kez daha gelsin:

1. ABD'den alınan iPhone 7 için A1778, iPhone 7 Plus icin A1784 model kodlu GSM cihazların garantisi Türkiye'de geçerli. Cihazın sim free olması şart değil (ki şu anda SIM free cihaz mevcut değil), full price/unlocked olarak alınması yeterli. İçindeki AT&T/T-mobile SIM kartı çıkarıp kendi SIM kartınla etkinleştirmelisin. Bu durum ABD çıkışlı LL/A parça nolu cihazlara özel.

2. ABD'de satılan A1660 ve A1661 model kodlu CDMA cihazlar ise Türkiye'de garanti dışı oluyor. Bu cihazlar ABD, Çin, Porto Riko, Hong Kong, G.Kore, Japonya pazarlarındaki operatörlere yönelik. Cihazlar Türkiye'de de çalışır ama garanti hizmeti alamazsın. Ayrıca Apple'ın sitesinde bu GSM/CDMA model ayrımı için ülke ülke kodlar mevcut. Her sene de yeni cihazlar için güncelleniyor: View countries with supported LTE networks

3. Arap cihazlarında Facetime bulunmaz, suudi krallığının emriyle yasak (part nosu AB/A ve AE/A ile biten cihazlar). Ama cihazlar GSM'dir, dolayısıyla garantisi Türkiye'de geçerli. Arap ülkelerindeki telefoncularda çok ciddi seviyede karaborsa avrupa ve ABD cihazı da bulunuyor. Yani Dubai'den Arabistan'dan Facetime'lı cihaz da alabilirsiniz. Sadece koduna ve model numarasına dikkat edin. Avrupa ülkelerinden iPhone alırken model koduna bakmaya gerek yok. Avrupa cihazlarının hepsinin garantisi TR'de geçerli.

4. Bir iPhone'un hangi ülke çıkışlı olduğunu nasıl anlarız? Kutunun altındaki etikete bakarız. Etikette seri no, IMEI no ve model no'nun olduğu yerde bir de Part No vardır. Her iPhone modelinin part nosu aynı olmakla birlikte, son kısımdaki harfler cihazın ülkesini gösterir. LL/A ise ABD cihazıdır. TU/A ise Türkiye cihazıdır (24 ay garantili), B/A ise İngiltere cihazıdır, ZD/A ise Fransa/Almanya/İsviçre/Hollanda cihazıdır... Liste böyle gider. Kutuyu çevirip altına bakmanız yeterli.

Örneğin iPhone 6S 16GB Space Gray için:

MKQJ2LL/A - ABD çıkışlı cihaz
MKQJ2B/A - İngiltere/İrlanda
MKQJ2D/A - Almanya
MKQJ2E/A - Meksika
MKQJ2FD/A - Avusturya
MKQJ2ZD/A - Fransa/Hollanda
MKQJ2HN/A - Hindistan
MKQJ2IP/A - İtalya (şu anda QL/A)
MKQJ2J/A - Japonya
MKQJ2GR/A - Yunanistan
MKQJ2X/A - Avustralya/Y.Zelanda
MKQJ2ZA/A - Singapur
MKQJ2ZP/A - Hong Kong
MKQJ2AB/A - S. Arabistan, Mısır, Ürdün çıkışlı cihaz (Facetime yok)
MKQJ2AE/E - BAE çıkışlı cihaz (Facetime yok)
...
...
MKQJ2TU/A - Türkiye çıkışlı cihaz (24 ay Apple Türkiye garantili ürün/Vatan, Bimeks, Teknosa, Turkcell, mahalle bakkalı, telefoncu Hüseyin dayı nereden alırsan al fark etmez)

Kodlar stok/lojistik politikalarına göre bazen değişmekle birlikte genel olarak bu şekilde. Aldığınız cihazın kutusunun altına bakıp görebilirsiniz. Aynı şekilde Ayarlar > Genel > Hakkında bölümünden de görebilirsiniz.

d43457d7660db1b1595cd3cb7b9a4cb4.jpg




iPhone 7'nin fiyati hangi ulkede ne kadar?
Konuya komsuya, bacanaga, mahalle bakkalina sormaya gerek yok. Apple urunlerinin tum dunyadaki fiyatlarini ilgili ulkenin sitesinden (cogunlukla) ogrenebilirsin. Bu baglantiya tikla ulkeyi sec ve acilan sayfadan iPhone linkine tikla: Choose your country or region - Apple Ya da sadece asagidaki linklerdeki /uk/ vb. ulke kodunu degistir. Almanya icin /de/ yap, Fransa icin /fr/ yap, Japonca icin /jp/ yap, Dubai icin /ae/ yap...

Ingiltere iPhone 7 fiyatlari: iPhone 7
Avustralya iPhone 7 fiyatlari: iPhone 7
Çekya iPhone 7 fiyatlari: Koupit iPhone 7 a iPhone 7 Plus - Apple (CZ)
Isvicre iPhone 7 fiyatlari: http://www.apple.com/ch...hop/buy-iphone/iphone-7
Dubai iPhone 7 fiyatlari: Buy iPhone 7 and iPhone 7 Plus - Apple (AE)
Almanya iPhone 7 fiyatlari: iPhone 7
...
...
Turkiye iPhone 7 fiyatlari: iPhone (YAKINDA)

iPhone'un kalan garanti süresi nasıl sorgulanır?
Yeni aldığın cihazın daha önce kullanılıp kullanılmadığını kontrol etmek için veya mevcut kendi cihazının kalan garanti süresini öğrenmek için bu sayfaya cihazın serinosunu girmen yeterli: Check Your Service and Support Coverage - Apple Support Yeni aldığın cihazın kutusunun altında seri no yazar. Eğer cihaz daha önce SIM kart takılıp etkinleştirilmişse, sorgunun sonucunda kalan garanti süresini görürsün. Yani cihaz yeniden jelatine sarılıp sıfır diye satılıyor demektir. O cihazdan uzak dur. A1660/A1661 cihazını sorguladığında da garanti kapsamında görünürsün ama yine de Apple Türkiye garanti hizmeti vermez.


alıntıdır.
 
Son düzenleyen moderatör:

MR.Anonymous

Müdavim
Katılım
7 Aralık 2014
Mesajlar
5,140
Reaksiyon puanı
498
Puanları
83
Mantıklı. Şahsen telefon satmıyorum. IMEI kaydı dediğiniz olay 130₺. O kadar fark için lafı olmaz. Sıkıntı çıkarsa sorun olmuyor garanti var. En önemli artısı benim için enayi gibi gidip devletin beni kazıklamasına izin vermemiş oluyorum. Vergi tabiki ödenmeli ama telefonlardaki o gereksiz kazık vergiler...
 
Katılım
2 Haziran 2014
Mesajlar
4,764
Reaksiyon puanı
2,554
Puanları
113
Yaş
123
İPhone alacaksam alma imkanım varsa alırdım 1 yıl garanti bana yeter hiç yoktan iyidir.
 

Kadima

Müdavim
Katılım
17 Mart 2011
Mesajlar
11,959
Reaksiyon puanı
841
Puanları
113
Rehber güzel eline sağlık ama konu başlığından yurtdışından nasıl iphone alınır gibi bir anlam çıkıyor.
 

FOM

Müdavim
Emektar
Katılım
2 Nisan 2016
Mesajlar
2,577
Reaksiyon puanı
1,264
Puanları
113
Rehber güzel eline sağlık ama konu başlığından yurtdışından nasıl iphone alınır gibi bir anlam çıkıyor.

Aslında özellikle öyle bir anlam çıkmasını sağladım ki böyle bir konu açacak olan üyenin ilgisini çeksin diye
 

gokhancako

Öğrenci
Katılım
23 Mart 2011
Mesajlar
21
Reaksiyon puanı
5
Puanları
3
Artılarını eksilerini çok iyi belirtmişsin. Yalnız en can alıcı kısmı telefonu alacağın ülke burda da şöyle bir durum çıkıyor her avrupa ülkesinde uygulanan fiyat politikası aynı değil. Bu durumda şunu söyleyebiliriz yurt dışında eğer telefonu amerikadan alacak olursan ve bu fiyatı TR fiyatı ile kıyasalayacak olursan bence almak mantıklı.
 

FOM

Müdavim
Emektar
Katılım
2 Nisan 2016
Mesajlar
2,577
Reaksiyon puanı
1,264
Puanları
113
Artılarını eksilerini çok iyi belirtmişsin. Yalnız en can alıcı kısmı telefonu alacağın ülke burda da şöyle bir durum çıkıyor her avrupa ülkesinde uygulanan fiyat politikası aynı değil. Bu durumda şunu söyleyebiliriz yurt dışında eğer telefonu amerikadan alacak olursan ve bu fiyatı TR fiyatı ile kıyasalayacak olursan bence almak mantıklı.

Tabiki burada en mantıklısı abd'den alabilmek o zaman en uyguna geliyor. Bazı ülkeler var ki burayla aynı fiyata denk geliyor neredeyse.
 
Katılım
20 Eylül 2016
Mesajlar
7
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
28
Konunun açılması çok iyi olmuş artılar eksiler ortada da birşey unutmuşsun şuan bende abd den 7 plus almayı bekliyorum sim kilitli modeller satışta daha free-sim modeller satışa sunulmadı bu da bir sorun bu konuda bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi ?
 

FOM

Müdavim
Emektar
Katılım
2 Nisan 2016
Mesajlar
2,577
Reaksiyon puanı
1,264
Puanları
113
Konunun açılması çok iyi olmuş artılar eksiler ortada da birşey unutmuşsun şuan bende abd den 7 plus almayı bekliyorum sim kilitli modeller satışta daha free-sim modeller satışa sunulmadı bu da bir sorun bu konuda bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi ?

Sim free olmaması bir artı veya eksi olmadığı için eklemedim. Dün bir üyemiz söylüyordu bugün sorduracaktı sim free ürünler satışa sunuldumu diye. Forumla paylaşacaktır.
 

trm

Asistan
Katılım
20 Ekim 2015
Mesajlar
473
Reaksiyon puanı
52
Puanları
28
Güzel bir konu olmuş, peki şunu sormak istiyorum, ben ABD'den i7 almak istiyorum nasıl alacağım ?

Mesela siz alacağınızı belirtmişsiniz, nasıl alacaksınız ? İlla orda bir tanıdık, aracımı olması gerekli bu konuda fikir verirseniz konunun faydası artacaktır.

Teşekkürler.
 

FOM

Müdavim
Emektar
Katılım
2 Nisan 2016
Mesajlar
2,577
Reaksiyon puanı
1,264
Puanları
113
Güzel bir konu olmuş, peki şunu sormak istiyorum, ben ABD'den i7 almak istiyorum nasıl alacağım ?

Mesela siz alacağınızı belirtmişsiniz, nasıl alacaksınız ? İlla orda bir tanıdık, aracımı olması gerekli bu konuda fikir verirseniz konunun faydası artacaktır.

Teşekkürler.

Teşekkür ederim. Tanıdık vasıtasıyla alacağım alırsam gidip apple storedan alacak gelirken getirecek başka türlü ya ithalatçi garantilisini beklemelisiniz yada bu işi yapanlar var ama 5 bin tl satıyorlar ki ( telefonsuz kalın bu tarz işlerle ticaret yapmayın ) birde öyle yöntem var. Yani kısacası tanıdık yoksa yurt dışından alıp getirecek ithalatçı garantili alınabilir anca.
 
Katılım
20 Eylül 2016
Mesajlar
7
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
28
Kargo olarak da gönderebilirler yurt dışından ama ülkemizle gümrük biraz sıkıntı olduğu için vergisi filan oluyor en garantisi tanıdık aracılığıyla almak bence.
 

FOM

Müdavim
Emektar
Katılım
2 Nisan 2016
Mesajlar
2,577
Reaksiyon puanı
1,264
Puanları
113
Kargo olarak da gönderebilirler yurt dışından ama ülkemizle gümrük biraz sıkıntı olduğu için vergisi filan oluyor en garantisi tanıdık aracılığıyla almak bence.

Tabiki en garantisi güvendiğiniz bir tanısık vasıtası ile almak.
 

PrestigeMan

Müdavim
Katılım
23 Şubat 2014
Mesajlar
1,564
Reaksiyon puanı
157
Puanları
63
Siteden alabilirmiyiz ben türkiyede yaşamıyorum ama buralarda bile pahalı 800 avro filan güvenilir site lazım varsa 769dolara[emoji15]
 

_FAUST_

Müdavim
Katılım
17 Haziran 2016
Mesajlar
6,422
Reaksiyon puanı
1,612
Puanları
113
Yaş
29
Herkes mi yurtdışı der ya pek farkı kalmadı TÜRKİYE'den.Neredeyse aynı fiyatlar.:confused:
 

FOM

Müdavim
Emektar
Katılım
2 Nisan 2016
Mesajlar
2,577
Reaksiyon puanı
1,264
Puanları
113
Herkes mi yurtdışı der ya pek farkı kalmadı TÜRKİYE'den.Neredeyse aynı fiyatlar.:confused:

Ülkeden ülkeye değişiyor ve tabiki dolarmı euro mu sterlin mi ? Burada ki mantık yazıda yazdığım gibi Abd den almak hem dolar kuru ülkemizde diğer saydığım para birimlerine göre ucuz ve iphone abd de en uygunu.
 

mstfkmkz

Öğrenci
Katılım
11 Eylül 2016
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
30
Apple.com da operatörlere tıklayınca unlock yazıyo buda sim free demektir.
 

PrestigeMan

Müdavim
Katılım
23 Şubat 2014
Mesajlar
1,564
Reaksiyon puanı
157
Puanları
63
Herkes mi yurtdışı der ya pek farkı kalmadı TÜRKİYE'den.Neredeyse aynı fiyatlar.:confused:

Bakarsan şuan Avrupa ülkerine dediğiniz gibi pek fiyat oynamıyor 300 400 oynuyor. 3 sene önce tam olarak yarı yarıya oynuyordu. Yurt dışında para değerimiz aşırı derecede değer kaybetti.
 

_FAUST_

Müdavim
Katılım
17 Haziran 2016
Mesajlar
6,422
Reaksiyon puanı
1,612
Puanları
113
Yaş
29
Bakarsan şuan Avrupa ülkerine dediğiniz gibi pek fiyat oynamıyor 300 400 oynuyor. 3 sene önce tam olarak yarı yarıya oynuyordu. Yurt dışında para değerimiz aşırı derecede değer kaybetti.
O 300-400₺'yise pasaport imei yiyor.
 
Üst