Kasa tavsiyeleri Ana Konusu [PSU'lu F/P Kasalar ve Özellikleri ]

Bu konuyu okuyanlar

Chris Brown

Asistan
Katılım
18 Mart 2010
Mesajlar
132
Reaksiyon puanı
8
Puanları
0
İyi günler Arkadaşlar.

Malum yaz günleri geldi çattı , sistem toplama işleri hareketlilik kazandı. Aslında bilgisayar için en kalıcı parça olan kasa lar içinde kullanıcıların kafası bir hayli karışık. Böyle bir kısa danışma ve bilgilenme konusu açmaya karar verdim.

Uzatmadan başlayalım hemen . Unutmayalımki bu tip bir konuda her kasa hakkında detaylı incelemeler resimler yada özellik tabloları verirsek işin içinden çıkamayız. Bu denenle önerileri ve özellikleri oldukça kısa tutmaya çalışacagım. Önerilen kasaları google de aratarak detaylı özellik tablosuna ulaşabilir isteyen.

NOT : Şu kasa da Çok F/P , Şunuda ekleyin diye birsürü Kopyala - Yapıştır yapmayın lütfen bu sadece konuyu anlaşılmaz yapıyor , bir öneriniz varsa Özel mesajdan link şeklinde bekliyorum , yada link olarak belirtebilirisniz aşagıda. Lütfen Dikkat Edelim. [:'(]

Kasa Alırken Nelere dikkat etmeliyiz ?

Genelde kasa aldıgımız yada seçtigimiz yerdeki kasaların öncelikle tipine bakarak aldanırız , bu bizim için çok yanıltıcıdır.

• Bizim için önemli olan ilk husus , kasa için istediklerimizi ve önceliklerimizi belirlemek.
( Usb Girişleri – Fan dagılımı – Hdd yuva sayısı – Vga boşlugu vb. gibi )
• Hava akımı sistemin ferah çalışabilmesi , bileşenlerin serin kalabilmesi için çok önemli.
( Günümüzde kasalar artık standart fanlarla geliyor ama hava akımı bizim için önemli. Arkada bir egzost fanı kullanılmalı en az. Diğer fanların da sogutmaya katkısı büyük olsada , kullanmasakta olur diyebiliriz sanırım.)
• İhtiyaçlarımızı ve sistemimizi belirledikten sonra , sistemimiz için kasa ve psu yu ayrı ayrımı alacaksınız , yoksa ikisini beraber almayımı düşünüyorsunuz ? , kararını vermek lazım.
• Kasanın iç yapısı derin ve geniş olmalıdır , hem hava akımı açısından hemde bileşenlerin rahat yerleştirilip sıkıntı yaratmaması açısndan.
• Hdd yerleştirdigimiz bölümlerin sayısı mümkünse minimum 5 olsun , ki zaten yeni nesil kasalarda böyle oluyor. Özellikle kızaklı olmasına dikkat edelim , kızaklı yapı titreşimi alma ve kolay yerleşim özelligine sahip.
• Kasa gövdesi alüminyum olursa , çeliğe göre daha iyi ısı alışverişi olacaktır. Bu konuda kesin alüminyum alın gibi bir cümle kurmak mantıksız , bütçeye göre seçim yapılmalı.
• Son ve klasik olarak , içerisinde Çakma diye tabir ettigimiz markasız 300W-400W arası Psu olan kasaları mümkün oldugunca tercih etmemeye çalışalım. Kasalar fanlar ile süslensede , Psu larda hiçbir koruma olmadıgı için ufak bir voltaj değişiminde yada elektrik gidip gelmesinde tüm bileşenlerimiz tehlike altına girecektir,bunuda kısaca belirtmiş olalım.


Kısaca bunlara dikkat edersek , kendimize ve sistemimize uygun kasa seçimi yapmış oluruz. Kasa seçiminde F/P ( Fiyat / Performans ) oranı büyük rol oynuyor , her dahili bileşende oldugu gibi. Bizim amacımız kendi isteklerimizi belirledikten sonra , Verdigi performansa göre en iyi fiyatlı ürünü almak.

Şimdi birazda Bütçelere göre Fiyatına göre en iyi performansı veren Kasaları tanıyalım.
Not : Buradaki kasaların büyük bir kısmı ben ve kullanan arkadaşlarım tarafından incelenmiş,onaylanmış olup , Bu şekilde olanak saglayamadıklarımız da ise test sitelerinden alıntılanmıştır. Yani güven sorunu yaşamak yok [:)]

Psu Barındıran kasalar ( İçerisinde Power Supply ile gelen Kasalar )

Giriş Sınıfı En Alınabilir F/P Kasalar

1 – Asus Vento TA K serisi.

asustakserisi.jpg


Boyutları : (W x H x D) 180 x 410 x 420 mm
Sistem Fan (mm) Desteği Ön : 120 / 92 / 80 mm ( x 1 )
Arka: 120 / 92 / 80 mm ( x 1 )
Ön Panel Konfigürasyonları USB x 2 + Ses x 2


Yorum : Kasa için söylenecek fazla söz yok. İçindeki 350W Psu oldukça kaliteli , işçilikleri saglam ve güzel.
Hdd yuvaları yeterli , önde çıkışlar mevcut. Fiyatına göre oldukça güzel kasalardan bir tanesi. Fiyatı 95-100TL arasında.

2 - CoolerMaster Elite Serisi

cmelitserisi.jpg


Boyutlar : (W) 185 x (H) 413 x (D) 486 mm
Fan : 1 Adet 120 Mm Arka Fan 1200 Rpm
O Panel : 2x Usb 2.0 , 1x IEEE1394, Mikrofon Ve Speaker Girişleri


Yorum : Cm sektörde uzun zamandır var olan bir marka. Giriş sistemleri için hazırladıgı bu kasalarda 350W-390W-420W güzel Psu lar kullanıyor.
Sistemi üst düzey olmayan kullanıcılar için hem Psu hemde 2 tane Fan içermesi alınabirligi garanti ediyor. Fiyatı 105 – 130TL arasında.


3 - Xigmatek Asgard - Xcilio CoolBox - Aopen H500 Y15

xigmatekxclioaopen.jpg


Kasaların boyutları birbirleri ile çok benzer. O yüzden Yazmaya gerek duymadım.
Boyutlar : (W) 185 x (H) 410 x (D) 450 mm diyebilirim sanırım.
Xigmatek ve Xclio nun ön panelinde 2 adet USB ve 2 Ses çıkışı mevcut.


Yorum : Bu kasalarda direk yoruma geçmemin sebebi , neredeyse aynı kalitede olmaları. Psu ve malzeme konusunda Aopen ve Xİgmatek biraz daha iyi olmasına karşı , Xclio da 2 tane 14CM fan ile sogutma ve görsellikte iddialı. Bu 3 kasada 400W giriş seviyesi Psu ile geliyorlar. Giriş düzeyi oyun sistemleri için ideal kasalar. Fiyatlar 120-145TL arasında değişiyor.


4 - Gigabyte GZ X serisi

gigabytegzxserisi.jpg


Boyutlar : 185 x 410 x 500 mm (E x B x Y)
Fan (ön) : 1 x 12cm sessiz fan (Opsiyonel)
Fan (arka) : 1 x 12cm sessiz fan
I / O port : 2 x USB 2.0 / 1 x IEEE1394 (Opsiyonel) / 1 x Audio Set (AC´97/HD)


Yorum : Kasalar giriş seviyesi oyun sistemleri için oldukça güzel kasalar. İçlerinde 420W aktir Pfc kaliteli güç kaynagı barındıran kasalarda standart 12CM egzost fanı bulunuyor. Bu fiyat çerçevesindeki kasalarda malzeme kalitesi ve işçilikte mükemmeli beklemek yanlış olacagından dolayı , ihtiyaca göre seçim yapmak gerekli. Kasalar 125TL civarına satılıyor.

Orta Sınıf En Alınabilir F/P Kasalar


1 - Dark Racer ve CoolerMaster Elit

darkracercmelit.jpg


Boyut: 470mm (D) x 200mm (G) x 430mm (Y)

Yorum : Burada direk yorumlara geçiyorum çünkü sadece kasa boyutları degil kasalar komple benzer.
CM elit in 460W lık bu modelinde standart 3 tane fan yer alıyor. Dark Racer de ise 2 tane.
2 Kasa da da kaliteleri benzer 460W lık Psu yer alıyor. Dark racer in malzeme kalitesini kötülemesekte CM ELit Yan penceresi ve kullanışlılığı ile bir adım daha önde görünüyor. Kasaların fiyaları 155-165TL civarında.
( Aerocool VX9 Pro da bu sınıfta gösterilebilir ama Dark ve CM nin malzeme kalitesi ve işçiligi , Aerocooldan 2 çıta önde ve fiyat olarak daha uygunlar.)


2 - Xigmatek Asgard ve ThermalTake Wrings

xigmatekasgardvettwring.jpg


Xigmatek : Boyut 185 (G) x 475 (D) x 408 (H) mm
2 Tane 12CM fan mevcut.
Önde USB ve Ses çıkışları var.

Thermaltake Wrings : Boyutlar : 190.0 x 478.0 x 420.0 mm
2 Tane 12CM fan mevcut
Önde Çıkış yok.


Yorum : 2 Kasada orta sınıf bileşenler için biçilmiş kaftan. F/P oranları oldukça yüksek. Malzeme kaliteliri güzel. 2 kasada 500W psu barındırıyor. Xİgmatek in Psu su biraz daha kaliteli olsada , her iki kasada oldukça alınabilir. Fiyatları ise 150-160TL civarında.



3 - Gigabyte Setto – Lian Li Lancool - Akasa Zen

settolianliakasa.jpg


Setto Boyutları : 410 x 185 x 480 mm (H , W , D)
Lian LİBoyutları : 460 x 210 x 490 (H , W , D)
Akasa Zen Boyutları : 450 x 200 x 500 mm (H , W , D)


Yorum : 3 kasade birbirinden güzel. F/P kriterlerinin son noktalarına ulaşmaya başladık.Orta sınıf için lüxe dogru yöneliyoruz bu kasalar ile.Tüm kasalarda 2 şer tane 12Cm lik ön ve egzost fanı mevcut. Malzeme kalitesi ve boyutları ile lian li kendini biraz ön plana atmayı başarıyor. Psu lar birbirine yakın degerde Psu lar. Kullanıcılar istedigi modeli seçeblirler.


Üst Sınıf En Alınabilir F/P Kasalar


1 – Dark Racer – Aerocool VXE – Akasa Freedom Xone

darkraceraerocoolakasa.jpg


Dark racer : Boyutları : 47 mm – 20mm – 43mm. ( D-G-Y ) .
2 Adet 12cm lik led li fana sahip.Ön tarafda usb ve ses çıkışları var.
Aerocool VXeE : Kasa Boyutları: 452(Y) x 196(G) x 493(D) . Üstte usb ve ses çıkışları var.
4 tane fan yeri olan kasa tek 12CM egzost fanı ile geliyor.
Akasa Freedım Xone : Boyutlar (Y) 445 x (G) 200 x (D) 482mm . Üstte usb ve ses çıkışları olan kasa 2 adet fanla geliyor.


Yorum : Bu 3 kasanında fiyatları birbirine oldukça yakın. 3 üde 600W güç kaynagı ile geliyor. Boyutları neredeyse birbirinin aynısı olan bu kasalar arasında akasa bir adım öne geçmeyi malzeme kalitesi – işçilik ve sogutma ve çözümlerinde getirilen yeniliklerle başarıyor. Bu 3 kasanında fiyatları 230TL civarında. Üst düzey oyun sistemleri içinse oldukça yeterli.


2 - Xigmatek Utgard – Aerocool VX-9 Pro

xigmatekveaerocool.jpg



Xigmatek Utgard : Kasa ölçüleri : 207(W) x 515(H) x 490(D) mm .
Üzerinde Usb ve ses çıkışları bulunan kasa 2 adet 12 bir adet 17cm , toplam 3 adet fanla geliyor. Xigmatek yüksek verimli ve yüksek kaliteli 700W psu ile gelen kasa oldukça kullanışlı ve işçiligi mükemmel. Üst düzey sistemler için F/P kralı diyebilirim.

Aerocool VX-9 Pro : Kasa ölçüleri: 210 (W) x 452(H) x 492(D) mm
Üstte Usb ve Ses çıkışları olan kasada 1 adet 12cm egzost v 1 adet 20cm yan kapak fanı bulunuyor. 700W ocz Psu ile gelen kasa , yada Psu ile verilen kasa demek daha dogru , Kasa ve Psu ya ayrı para vermeyenler için ideal çözüm.


Yorum : Açıkcası Xigmatek kasanın karşısına , VX-9 Proyu , Yanında Ocz 700W psu oldugu için koydum. Fiyat olarak birbirine yakın olan kasalar ( 315-320TL) , Çok yüksek performanslı , Slı yada CF düzenegi yapılacak sistemlerde kasa ve Psu ya ayrı para vermek istemeyenler için ideal çözüm. İki kasa arasında tartışmasız Xigmatek diyebilirim , ama kullanıcılar hangisi hoşuna giderse alabilirler. Psu lar yakın kalitede çünkü.


Psu lu kasalar F/P Tavsiyelerimiz Bukadar.


Not : İçerisinde Psu olmayan kasalar ile ilgili konu devamını getirmeyi düşünmüştüm ama son anda vazgeçtim.Bunun nedeni iste her bütçeye ve her istege uygun yüzlerce kasa var. Bu sorunları konu başlıgı altında cevaplandırabiliriz diye düşündüm.

* Ama Şu kasayı vermeden geçemeyecegim. Şu anda Psu suz En F/P kasa. ;

xcilioonaythavk.jpg




Not : Sistemime hangi Psu lu kasa uygundur yada nasıl bir kasa almalıyım ? soruları konu altında cevaplanmaya çalısılacaktır ama Nasıl bir Psu alayım sorusunun cevabı burada degil arkadaşlar.
Not : Psu lu yada Psu suz kasalar hakkında bilgisi ve deneyimi olan arkadaşların yardımını beklerim. Eger kasa konuları bu konu altından devam ederse forumda konu kalabalıgı olmaz diye düşünüyorum.

Teşekkürler

Başka yerde açmış oldugum kısa bilgilendirme konusunu burayada ekliyorum.
 

Chris Brown

Asistan
Katılım
18 Mart 2010
Mesajlar
132
Reaksiyon puanı
8
Puanları
0
Katkın için teşekkürler.

Smilidon eski bir model olsada halen piyasada bulunabiliyor.
 

Aturenc

Öğrenci
Katılım
24 Nisan 2010
Mesajlar
3
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Selam arkadaşlar. Oksid in getirdiği EZ-Cool marka kasalar var, bu ay birkaç dergi ve web sitesinde incelemelerini gördüm, fiyatları da uygun gibi. Tavsiye edermisiniz? www.ezcool.com.tr web siteleri... Orta halli bir sistem toplayacağım, 350W gerçek PSU olan bir kasa işimi görür diye düşünüyorum. Ezcool'un dış görünüşleri hoşuma gitti, yoksa biraz daha verip Akasa veya Coolermaster mi almalıyım? Tavsiyeniz ne olur?
 

freewill

Müdavim
Katılım
8 Temmuz 2008
Mesajlar
7,637
Reaksiyon puanı
61
Puanları
48
gayet başarılı bir konu olmuş fakat bana soracak olursanız asus vento serisi soğutma bakımından hilkat garibesi diyebilirim :) ama o fiyat arası alınabilecek kasalardan biridir :) ben thermaltake kullanıyorum çok memnunum :)
 

Chris Brown

Asistan
Katılım
18 Mart 2010
Mesajlar
132
Reaksiyon puanı
8
Puanları
0
@Aturenc ,

Akasa Genesis kasa içerisinde orta derece kaliteli 450W bir psu ile geliyor be 120TL civarına bulmak mümkün. Fiyatına göre tercih edilebilecek bir ürün. Diger bileşenler buı konuda önemli rol oynuyor. Özelliklede bütçe.

@freewill ,

Teşekkürler.Asus kasalar sogutmada kötü değiller,yanlış yönlendirme olmasın. Giriş sınıfı sistemler için 100TL ye alınabilecek gerçek Psu lu en iyi kasalardan.
 

freewill

Müdavim
Katılım
8 Temmuz 2008
Mesajlar
7,637
Reaksiyon puanı
61
Puanları
48
overclockla uğraştığımız için ve bu işin içinde olunca Dhde bile vermiştik sıcaklık değerlerini :) eğer ısınan bir parça kullanıyorsanız kasa bu sıcak havayı dışarı atamıyor ve taze hava girişi olmadığı için sıkıntı yaratıyor sadece yan kapağı açtığınızda sıcaklık 9 derece birden düşüyor :) zaten kasaya kötü demedim :) sadece güç kaynağı için alınır .
 

Chris Brown

Asistan
Katılım
18 Mart 2010
Mesajlar
132
Reaksiyon puanı
8
Puanları
0
Asus 350W lık kasayı zaten giriş sistemlerinde öneriyorum , farkındaysanız.
Ne oc si ne ısınan parçası :)
 

JARQHA

Öğrenci
Katılım
15 Nisan 2009
Mesajlar
14
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
WD 3.5" 1TB Caviar Green Intellipower 64MB Cache Harddisk

AMD Phenom II X2 550 AM3 3.1GHz 7MB Cache 45nm İşlemci

GIGABYTE GA-880GM-USB3 AMD 880G/SB710 DDR3 1800MHz Anakart

KINGSTON 2GB Hyperx DDR3 1600MHz CL9 Tek Modül Ram

SAPPHIRE HD4670 GDDR3 1GB 128Bit ATI DX10.1 Ekran Kartı

yukarıdaki gibi bir sistem için http://www.vatanbilgisayar.com/akas...h-mid-atx-kasa/productdetails.aspx?I_ID=43531 yeterli olur mu? F/P ve vatan bilgisayarda en ayrıntılı açılama bu kasada
Bu yazıyı okumadan önce kasaya fazla önem vermiyordum hazırlayan ve emeği geçen herkese teşekkür
 

craftingMaterial

Müdavim
Katılım
31 Aralık 2007
Mesajlar
17,485
Reaksiyon puanı
188
Puanları
63
Masaüstünde Cooler Master RC-690 kullanıyorum F/P olarak çok uygun bi kasa. Tavsiye ederim :)
 

yigitx

Öğrenci
Katılım
16 Aralık 2008
Mesajlar
46
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
AEROCOOL VS-9 550W MidT ATX SİYAH KASA

9 fan yuvası vardı yanlış hatırlamıyorsam
 

muhammed85

Öğrenci
Katılım
7 Eylül 2011
Mesajlar
37
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Gigabyte kasalardan şaşmam. tasarım olarak çok fazla albenisi yok ama toplaması çok falan çok kolay
 

faho91

Öğrenci
Katılım
20 Haziran 2012
Mesajlar
9
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
TA-K52 kullanıyorum ve gayet güzel kasa . Tavsiye ederim .
 

madmex

Müdavim
Katılım
16 Nisan 2011
Mesajlar
2,606
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
AEROCOOL VS-9 600W Aldım memnunum bi sıkıntı yapmıyor
 

elano000

Asistan
Katılım
16 Temmuz 2012
Mesajlar
102
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
kardeşım bu sisteme

İşlemci1 x AMD Phenom II X4 965 Black Edition AM3 8MB 3.4GHz Dört Çekirdekli İşlemci 209,99 TL+KDVAnakart1 x Asus M5A78L-M LX AMD 760G AM3+ DDR3 Micro ATX Anakart 104,76 TL+KDVBellek1 x Team Elite 4GB DDR3 1333MHz CL9 Ultra Low Voltage 46,31 TL+KDVEkran Kartı1 x HIS ATI HD5750 İCooler IV 1GB DDR5 128 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı 171,29 TL+KDVHDD1 x WD Caviar Blue 500 GB 7200 RPM 16 MB Ön Bellek 3,5" SATA III DISK (WD5000AAKX) 155,36 TL+KDVOptik Sürücü1 x SONY AD-5280S-0B DVD-RW 24X SATA (Kutusuz)43,99 TL+KDVMonitör1 x BenQ GL2230A 21.5" 5ms Full HD Wide Screen Led Monitör 227,05 TL+KDV


Bu kasa uygunmudur

Kasa1 x Dark GTX High Power 550W Güç Kaynaklı, SSD Ready ATX Performans Kasa 122,66 TL+KDV

kolay gelsin.
 

YellowRed

Müdavim
Katılım
2 Ekim 2008
Mesajlar
13,574
Reaksiyon puanı
27
Puanları
0
[MENTION=281012]elano000[/MENTION] aynı mesajı kaç kere yazacaksın merak ediyorum? uymasa önermezdik heralde...
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
cooler master al bence hem psu olarak hemde kasa hava akımı olarak daha iyidir yada xigmatek öneririm
 

SrDr16

Öğrenci
Katılım
24 Eylül 2012
Mesajlar
20
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Thermaltake VN470B1W2E Commander 700 W - KASA öneririm yeni topladım bende iyi birşey çıktı. Kaza buz gibi... :D
 

freiser

Öğrenci
Katılım
29 Eylül 2012
Mesajlar
3
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
coolermaster haf 912 plus gx 80 plus 750w midt siyah kasa 335 ytl bence alinabilecek en iyi f/p kasa tabii vatandaki indirimli fiyati bu ayrica100de80 verimlilik sertifikasida var
 

ozobat35

Öğrenci
Katılım
19 Ocak 2013
Mesajlar
41
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
POWERCOLOR HD7850 PCS+ GDDR5 2GB 256BIT AMD RADEON DX11 EKRAN KARTI
AMD FX X6 6300 SOKET AM3+ 3,5MHZ 14MB CACHE 32NM İŞLEMCI (stok fanı kullanmayı düşünüyorum )
GIGABYTE 970A-D3 AM3+ AMD 970/SB950 DDR3 2000MHZ (O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART
GSKILL 8GB (2X4GB) ARES BLUE LOW PROFILE DDR3 1600MHZ CL9 DUAL KIT RAM

bu sisteme kaç watt lık PSU öneriyorsunuz faturam çok kabarmasın ...
 

BLacK+

Müdavim
Emektar
Katılım
25 Mayıs 2011
Mesajlar
2,213
Reaksiyon puanı
18
Puanları
38
POWERCOLOR HD7850 PCS+ GDDR5 2GB 256BIT AMD RADEON DX11 EKRAN KARTI
AMD FX X6 6300 SOKET AM3+ 3,5MHZ 14MB CACHE 32NM İŞLEMCI (stok fanı kullanmayı düşünüyorum )
GIGABYTE 970A-D3 AM3+ AMD 970/SB950 DDR3 2000MHZ (O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART
GSKILL 8GB (2X4GB) ARES BLUE LOW PROFILE DDR3 1600MHZ CL9 DUAL KIT RAM

bu sisteme kaç watt lık PSU öneriyorsunuz faturam çok kabarmasın ...

bu sisteme plus sertifikalı 500-550w psu yeterlidir. Normal bir psu alacaksanız en az 550-600w olsun
 

omar00

Öğrenci
Katılım
14 Aralık 2010
Mesajlar
38
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
Zalman z3 plus kasa nasıl bir kasa gerçi içerisinde psu yok ama iyimidir
 

omar00

Öğrenci
Katılım
14 Aralık 2010
Mesajlar
38
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
Peki hangi kasayı önerirsiniz anakartım msi:a55 e33 fm2
 
Üst