İnternet Explorer Reklam Engelleme

Bu konuyu okuyanlar

yedionbir

Öğrenci
Katılım
29 Mart 2011
Mesajlar
77
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Daha önceleri çok sıkıntısı çektiğim daha doğurusu çektiğimi zannettiğim diğer tarayıcılardaki adblock eklenti veya özelliğinin İE9 da bulunmaması sorununu çözdüm ve aynı sıkıntıyı çekenlere çözüm olmasını istedim.

İE9 da reklam engelleme için extra programlar kurma gerek yok.

http://www.iegallery.com/tr/trackingprotectionlists/ adresinden engelleme listeleri ekleyebilirisiniz. Örneğin en meşhuru diğer tarayıcılarda en çok kullanılan eklenti olan adblockplus ın kullandığı liste olan "easylist" e ekle diyin.


daha sonra uyarı gelecektir "Liste Ekle" seçeneğine basın. Hepsi bukadar. Listede kayıtlı bulunan(ki çoğu reklam türünü tanımakta) reklamların hepsi otomatikman engellenecektir.

*Listeyi devre dışı bırakmak için İE9 penceresinin sağ üstündeki -araçlar(Alt + x)- tıkladıktan sonra -Güvenlik- sekmesine gelin ve - İzlenme Koruması...- na tıklayıp listeyi seçip devre dışı bırakabilirsiniz


 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Konu açılalı çok olmuş ama bir öneri olarak yazayım,kişiselleştirilmiş listenizide devreye alırsanız çok faydasını görürsünüz,otamatik olrak o size bir liste hazırlıyor dilediğinizi engellemek size kalmış.
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Peki bunun XP de kullanlan İE8 için olanı var mı??.. Bu eklenti ie8 de çalışmıyor.. Simple adblock var ama oda bütün reklamları engellemiyor ücretli.
 

EsPriTüeL

Asistan
Katılım
1 Haziran 2012
Mesajlar
495
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
iyiymiş bak bu öğrendiğim iyi oldu.
Denedim sorunsuz çalışıyor arkadaşlar. Fakat reklam harici herhangi bir resim içerik falan engellemiyordur umarım ?
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
son zamanlarda tarayıcı virüsleri çok arttık abuk subuk reklamlar çıkıyor sağda solda explorer 11 kullanıyorum yaptım bakalım umarım işe yarar
 

-Hewal-

Müdavim
Katılım
27 Haziran 2008
Mesajlar
5,206
Reaksiyon puanı
11
Puanları
0
Hala ie kullanan varmı ben en son 6 da bırakmıştım yollarımız öyle ayrıldı.
 

WhiteHawk

Müdavim
Katılım
21 Mart 2009
Mesajlar
2,024
Reaksiyon puanı
43
Puanları
48
Sen internet explorer 11 i bir dene yeğenim ve farkı gör.Başka hiçbir tarayıcı kullanmayacaksın.
 

esatceza

Asistan
Katılım
10 Şubat 2011
Mesajlar
104
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
ie 11 çok iyi dostlar onu kullanın
 

ogogi

Öğrenci
Katılım
22 Kasım 2009
Mesajlar
5
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
ben de çok eklenti aradım en güzeli reklam engelleme adresinde hepsi anlatılmış bir sürü eklenti indirme linki var Türkç tavsiye ederim :)
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bir çözüm bulabilir misiniz? Bir sayfaya giriyorum, bir şeye bakacağım, abuk sabuk bir reklam geliyor bakacağım yeri kaplıyor. En kötüsü bu reklamların herhangi bir kapama tuşu da yok. 1 sayfa açıyorum onlarca sayfa çıkıyor (çoğunlukla metin2 vb. oyun siteleri alışveriş siteleri falan çıkıyor). Bu reklamlar bit-mi-yor! Bütün gereksiz uzantıları sildim fakat tam oldu derken kaldığı yerden devam etti reklamlar. Bilgisayarda yapmam gereken işler oluyor yapamaz oldum onları bile. Bir çözümü var mı bu abuk sabuk reklamların? Eskiden bu kadar çıkmıyordu.

Nasıl yapacağımı bilmiyorum
 
Üst