Ilginç ve bilinmeyen icatlar

Bu konuyu okuyanlar

xyunusx

Doçent
Katılım
27 Haziran 2008
Mesajlar
791
Reaksiyon puanı
40
Puanları
28
Tuvalet ışığı

Bu tuvalet ışıklarını (fosforunu) tuvaletinize koyarak, tuvaletinizi yaptığınız yeri daha iyi görebiliyorsunuz. Bayler hedeflenmiş. Özellikle yetersiz ışık olan tuvaletlerde, ıskalamamak için iyi bir çözüm.




Kaydıraklı bina

Çocukluk hayallerimin binası.














Özel olarak tasarlanmış bir diş fırçası. Şirketlerin üst düzey yöneticileri için tasarlanmış olabilir mi? "Sizle dişimi fırçalarım..."http://www.frogview.com/show.php?file=2060






Transparan araba


Cenevre otomobil fuarından tanıtılan transparan otomobil.





Gizli elektrik prizi

Gizli olan priz değil, prize koyduğunuz. Priz görünümündeki bu saklama alanı, değerli eşyaları gizlemek için yapılmış.











VeinViewer. Damar bulucu

Kan alırken yaşanan en büyük sıkıntı damarı bulamamaktır. Hemşirelerin en büyük sıkıntılarından birisi olan damar bulma işlemi için artık tehlikesiz bir yöntem var. Özel bir ışıkla damarların nerede olduğu hastayı delmeden görebilmek artık mümkün






Kıyafetleri giymeden deneyin


New York'taki Bloomingdales dükkanında yeni bir teknoloji test ediliyor. Müşteriler aynanın önüne geçip istedikleri giysinin üzerlernde nasıl durduğunu görebiliyorlar. Kıyafet denemeyi bir ölçüde hızlandıracak bu uygulama, 3 boyutlu kıyafet görsellerini ayna benzeri bir ekrana yansıtıyor, karşısına geçenler kıyafeti giymiş gibi kendilerini görüntüleyebiliyorlar.




Telefon açan bitkiler


NYU Üniversitesi'nin üzerinde çalıştığı çalışma, bitkilerin sahiplerini aramasına izin veriyor. Bitkiniz susuz kaldığında bunu belirlenmiş bir numarayı arayak size haber veriyor. Belirlenmiş ses dosyası size dinletiliyor ve gelişmlerden haberiniz oluyor. Aslında çok basit olabilecek bu fikir, canlı ama konuşamayan bitkileri anlamak için oldukça enteresan bir yöntem.




Kurşun geçirmez ceket

Kurşun geçirmez ceket dendiğinde aklıma hep polilerin giydiği o kalın kıyafetler gelirdi. Fakat görünüşe göre artık bu kadar kaba ve hantal şeylere gerek yok. Bir çok bilim-kurgu filmi de gelişmelerin bu şekilde olacağını sanırım düşünememiş. Bu ceket, kurşun geçirmiyor, bıçaklanmayı önlüyor ve sadece 3 kilo.








Mıknatıslı kağıt

Magnecote isimli bu ürün kağıt ve mıknatısın birleşimi. Yazıcınızda bastığınız yazıyı, istediğiniz metal yüzeye yapıştırabiliyorsunuz. Harika değil mi






Vibrasyonlu ayakkabı


Ayakları rahat ettirmek için vibrasyonlu ayakkabı.




İşten çıktınız çok yorgunsunuz, süpermarkete gidip alışveriş yapmanız gerekli. Yapmanız gereken tek şey bu alışveriş sepetinden edinmek. Neden mi? Resimde de görüldüğü gibi yorulduğunuzda oturup dinlenebiliyorsunuz...
Tembel alışveriş severler için.






Kendini temizleyen kıyafetler

Amerikan ordusu için geliştirilmiş. Haftalarca yıkamanıza gerek olmayan özel bir kumaş. Bekarlar için iyi haber.











Sihirli Mum

Japonlar, her şeyin teknolojisini geliştire dursun, bizler uzaktan da olsa takip etmekten ve hayret etmekten geri kalmıyoruz. Şimdi de LCD mum geliştirmişler. Yapmanız gereken sıradan bir mum yakmakla aynı, tabiiki özel bir kibritle ...








Volkswagen Kar Kızağı

Halen kullananız var mı bilmiyorum ama artık eski kızaklar tarihe karıştı. (Bilirsiniz hani ahşap gövdeli, paslı metal tekerlekli ve konforsuz kızaklardan söz ediyorum.) Neden mi? Çünkü Volkwagen yeni nesil kızakları geçtiğimiz ay tanıttı. Bu usta kızaklar, yönlendirilebilen tekerleklere, yumuşak bir koltuğa ve soğuk rezistans plastiklerine sahip. Ayrıca Lenkbob Snow Future GTI ve Snow Flyer Herbie modelleri de mevcut






Geniş açı lens

Geniş açı lensler, normalde gözün bile göreceğinden daha fazlasını çekebilirken, görüntüyü bozarlar. Görüntü balıkgözüne benzer. (Çok geniş açılı lenslerin adı zaten balık gözüdür). Koreli bilim adamları, görüntü bozulmadan fotoğraf/video çekebilen bir lens geliştirmişler.








Kişisel ilaç

İlaçlara herkesin tepkisi farklıdır. Kimimize aspirin dokunur kimimize başka bir şey. MIT Technology Review'deki habere göre, bir gün tüm ilaçlar kişilere göre özelleşebilecek. Kendi genetik (veya benim bilmediğim özelliklerine) yapısına göre insanlar aynı ilacı kendilerine özel alabilecekler. Bu konuda uzman olmasak da, güzel bir gelişme sanki







Mercedes Benz: Uykuyu algılayan araba


Mercedez Benz, sürücünün uykusunu algılayan arabalar üretmeyi planlıyor. Geliştirme aşamasında. Uykuyu algılayınca ne oluyor diyorsanız, uykusuzluğu gidermenin tek yolu hala uyumak.





Kurabiye bardağı

Hem kahveyi hem kurabiyeyi bir arada taşımak için yapılmış olmalı. Eğlenceli












Masaj kıyafeti

Komplike ve otomatik masaj için sadece masaj koltukları olmamalı. Evet bazı el cihazları var fakat elimizi kullanırken (bu aleti tutup kendimize masaj yaparken), nasıl rahat edebiliriz. İşte bu alet, masaj koltuğuna alternatif olabilir.









Biyolojik tanı kalemi

Özellikle savaştakler için tasarlanmış bu kalem, askerlerin biyolojik silahlara maruz kalıp kalmadığını ölçebiliyor, diğer bazı hastalıklara tanı koyabiliyor. İçme suyunun zehirli olup olmadığını da kontrol edebiliyor. Prototip aşamasında imiş.





Newton'ın kaykayı

Kaykayla kaymak için sürekli bir ayağınızla itmelisiniz. Tabii ki yokuş aşağı gitmiyorsanız. Bu kaykay ise Newton'ın prensiplerine göre yapılmış. Bir önüne bir arkasına basarak, ilerleyebiliyorsunuz.







Tıpalı kahve fincanı

Bardağınızı başkası kullanmasın diye üzerine tıpa koymak mı? Yoksa bardağınızı siz yokken kullanılmaz hale sokmak mı? Bu tıpalı kahve fincanının tıpasını anahtarlığınızda taşıyorsunuz ve ancak kullanırken üzerine takıyorsunuz. Harika bir tasarım fikri.







Kurşun geçirmez kitap

Habere göre, çıldırmış Amerika'lılar okullardaki katliamlardan çocukları korumak için kurşun geçirmez kitap yapılmasını öneriyorlarmış, hatta test ediyorlarmış. Şaka gibi.





Isıtmalı pantalon

Sizi bilmiyorum ama kış aylarında beni sıkıntıya sokan detaylardan birisi sabah sıcak yorgandan çıkıp buz gibi pantolonu giymek. Bu pantolonda hassas! bölgerinizi ve ellerinizi koruyan ısıtıcıları var. Uzaktan kontrol edebildiğiniz ısı kontrol kumandası işi daha bir kolaylaştırmış. Harika değil mi?



Tereyağ Keyfi

Tereyağının ne kadar sağlıksız olduğu söylense de, tereyağ severler için güzel bir cihaz. Elerim yağlanmasın, ya da kaç dilim tereyağ yedim demek isterseniz:







Ayağını Sıcak Başını serin Tut

Kışın ayaklarınızın ısınma problemi varsa bu ısıtıcıdan hemen bir tane edinin deriz. Ayakkabınızın içine koyuyorsunuz, kumandasındaki "+" , "-" tuşları ile sıcaklığı kontrol edebiliyorsunuz. Bataryası ise 10 dakikalık şarj ile 10 saat dayanıyor. Kış sporları için ideal




Rüyalarınızı Siz Belirleyin

Lucid Dreaming, rüya görmeye başladığımız REM uykumuzu anlıyor ve bizi uyandırmadan küçük br ışık veya sesle rüyada olduğumuzun farkına varmamızı sağlıyormuş. Rüyanızda ne yepmak isterseniz yapabileceksiniz daha ne olsun. İşte size rüyalarınızı gerçekleştirme fırsatı.











Unut Da Göreyim Yüzüğü

İlişkide yapılacak en önemli hatalardan biri sizce hangisidir? Unutulan günler? Bu yüzük sizi bu sıkıntılardan kurtarabilir. İçindeki "micro termophille" elinizin sıcaklığını elektriğe çevirerek sistemin çalışmasını sağlıyor, yani pile ihtiyacı yok. Yüzüğü alırken önemli tarihinizi söylemeniz yeterli. Önemli tarihinize 24 saat kala yüzük, her saat 10 saniyelik bir sıcaklık veriyor. Piyasaya çıkış tarihi belli değil



5 Mil

5 mil uzağı gösterebilen bir pointer(laser)










Taşınabilir oyun kumandası

Oyun oynarken Play Station kumandasına çok alıştıysanız, PC' deki klavyeye alışmanız zaman alacaktır. Buffalo' nun ürettiği oyun kumandası açıldığında Play Station kontrol kumandasından hiç bir farkı kalmıyor ve PC' ye USB' den bağlanıyor. PS kumandasındaki hemen hemen bütün tuşlar var.


Kızıl Ötesine Sapan Sapan

Eskiden sapan yapmak için uygun ağacı bulmaya çalışır, çakıyla uygun şekle getirdikten sonra eczaneden zar zor bulduğumuz kauçuk lastiği sapana bağlardık. Şimdi ise sapanın laser pointer' ı var. Bununla hedefi şaşırmak oldukça zor olur heralde.






DJ Kabini

Bu gördüğünüz bahçe ve kumsal partileri için oradan oraya sürüklenebilir, 3 tekerlekli bir dj kabini. Önden bakıldığında komik çizgi film kahramanlarına benziyor. Tasarımcısı ise Nik Nowak.










Ağızda müzik

Diş doktorlarının tavsiyesi, dişleri günde 3 defa en az ik dakika fırçalamak. Tabi bırakın çocıkları biz bile bazen bunu uygulayamıyoruz. Bilim adamları bunu çocukların sağlam bir alışkanlık haline getirebilmeleri için yeni bir diş fırçası üretmişler. Diş fırçasında 2 dakikalık müzik çalabilen bir çip yerleştirmişler. Fırçanın üzerindeki düğmeye bastığınızda ses dalgaları iç kulak tarafından algılanabiliyormuş. işte size gerçek bir stereo müzik. Müziği değiştirmek içinse çipi değiştirmek gerekecekmiş.



Ne kadar su içiyorsunuz?

Ne kadar su içtiğinizi ölçmek istiyor, ne kadar daha içmeniz gerektiğini öğrenmek istiyorsanız (sağlıklı olmak için) bu şişe size göre.






















Kapıyı açan kediler

biosmaster kod adlı okuyucumuz göndermiş (teşekkürler):
Yabancılarda görmeye alıştığımız ve bizde de yaygınlaşan evcil hayvan kapılarına bir yenisi eklendi. Bu gördüğünüz manyetik kapı, kedinize taktığınız minik bir manyetik anahtarla açılıyor. İddaya göre elektrik kesintisi ve pil bitmesi gibi problemlerden de etkilenmiyormuş. Desenize artık evin bir anahtarı da kedide...




Su altında yazan kalem

Bu kalemle istediğiniz yerde ve zeminde yazı yazabiliyorsunuz. Suyun altında bile.















































Çevreci Karavan

Eğer siz de benim gibi İstanbul 'un Avrupa yakasında oturuyorsanız, etafınızda bir tane ağaç görünce onu hemen çitle çevirip koruma altına almaya çalışmanın ne demek olduğunu çok iyi bilirsiniz. Eski ve kaba görüntüsünün altında yemyeşil çimenleri barındıran bu karavan beton binaların arasında güzel durabilir. (içerisi çim ve çiçeklerle kaplı






İsviçre Alet Çantası

Çocukluğumdan beri İşviçre çakılarını hep sevmişimdir. Birçok aleti barındırabilen İsviçre çakıları her işe yarayabiliyor. Bu alet yine bir İşviçre çakısı. Sahip olduğu alet sayısı ise tam tamına 85... Bunlardan bazıları kerpeten, pense ve testere. Ne işe yaradığını anlamadığımız alet sayısı ise oldukça fazla. Eğer alet edevat konusuna meraklı iseniz:





Şu Işığı Açar Mısın?

Gece yarısı taksiden inerken söylediğimiz sık söylediğimiz laflardan birisi budur herhalde. Hele kafamız iyiyse. Çözüm ışıklı cüzdan.








2 Saniyede Çadır

Çadır Kamplarına gidenler bilirler, önce size bir yer gösterilir, yerler temizlenir, çadırın iskeleti kurulur... hele bir de büyük bir çadırsa yandınız... iskeletteki tüm parçalar birbirine benzer, tak çıkar adamı bezdirir. Daha kolay çadır kurmak isterseniz, 2 saniyede çadır kurabiliyorsunuz.
Çadırı resimde görüldüğü gibi havaya atmanızla açılması bir oluyormuş.


http://www.vacationgadgets.com/prod...CatID=225&sSubCat=Jonny+Glow+-+Toilet+Locater
 

cumali2128

Asistan
Katılım
7 Mayıs 2008
Mesajlar
121
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
gerçekten kullanışlı olmaya aday ürünler var, bazılarıda uçuk fikirler... ama yine de bulmak ve üretmek güzel bişey
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Mantıklı ama ürünlerin özellikleri yazılsaydı daha çok işimize yarardı :)

 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ben de böyle bir ürün hayal ediyorum. Adı ağaç atan helikopter.
Bu helikopterle büyük bir boş alana kısa sürece yüzlerce ağaç dikilebilir. Önce helikopter oradan geçer ve geçerken durmadan aşağı bombalar. Bombaladıktan sonra tekrar geçer ve birkaç kere daha bombaladıktan sonra delinen yerlere ağaç fidanı atmaya başlar ve birkaç geçmede her delik ağaçla dolar. Bu fikir benimdir ve şuan böyle bir ürün daha düşünülmemiş ve yapılmamıştır. Adım Furkan Soyadım Tuna bursa yunuselide oturuyorum. :cool::cool::cool::cool:
 

boxer39585

Asistan
Katılım
9 Aralık 2012
Mesajlar
264
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
bazıları gerçekten gerekli icatlar ama çoğu gereksiz
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
bence arkadaşlar çok güzel tasarımlar var fakat yapılması çok zor.
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
bidaha bu siteyi kullanmıcam çok mantıksız bunların hepsi icat edildi siz daha icadı bilmiyonuz yazık alalalala
 

xyunusx

Doçent
Katılım
27 Haziran 2008
Mesajlar
791
Reaksiyon puanı
40
Puanları
28
bidaha bu siteyi kullanmıcam çok mantıksız bunların hepsi icat edildi siz daha icadı bilmiyonuz yazık alalalala
Kardeş bu neyin siniri ben 2009 da açtım bu konuyu 3 yılda elbette bişeyler değişmiştir :)
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bence çok güzel icatlar var hepside işe yarar bence çok süper bir site ödevimiz var icat yapcaz bu çok işime yaradi çok sağolun....
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
gayet guzel bence ben cok sevdım yarın okulda sunmam lazım.....
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
:thumbup:wawwwwwwwwwwwww süpermişşşşşşşşşşş:biggrin:
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Teknoloji tasarım dersinden sizin sayenizde iyi not alacağımı düşünüyorum
 
S

Size ne

SDN Okuru
Yapılmamış şeyler yaşarlardı. Teknoloji tasarım dersi var da:(:mad::confused:
 
Üst