Netbook, ultrabook, palmtop ve laptop arasındaki farklar

Bu konuyu okuyanlar

MBrv

Müdavim
Katılım
20 Eylül 2009
Mesajlar
1,761
Reaksiyon puanı
23
Puanları
38

Netbook'lar
:

9-10 inç ekranlara sahip netbook'lar, iPad çıkana dek oldukça seviliyorlardı. Fiziksel bir klavyeye sahip bu cihazlar, size tam bir bilgisayar deneyimi sunuyorlardı. Windows ile çalıştıklarından, tabletlerdekinin aksine, alıştığınız tüm yazılımları netbook'unuzda çalıştırabiliyordunuz.

Popülerliklerini kaybetmiş olsalar da bugün hala bir netbook satın almanız mümkün. Günlük işlerinizi başarıyla görecek olsa da netbook'lardan iyi bir oyun performansı beklemeyin.

bilgisayar1297701.jpg

Ultrabook'lar:

Genellikle 1.5kg'dan daha hafif olan ultrabook'lar, çok ince olmalarına karşın 11-15 inç ekranlara sahipler. Çoğu SSD sabit disk ile donatılmış olduğundan ultrabook'lar, oldukça sessiz, hızlı ve hafifler.

Bununla birlikte SSD'ler normal sabit disklerde göre pahalı olduklarından, ultrabook'ların depolama kapasitesi daha düşüktür. Günlük işlerinizi rahatlıkla yapabileceğiniz Ultrabook'lar ile çok yüksek grafik gücü gerektirmeyen oyunları oynamanız mümkün.

ultrabook.jpg


Notebook ve Laptop'lar:

Laptop'lar bir zamanlar notebook'lara göre daha büyüklerdi ve istediğiniz yere götürebileceğiniz bir masaüstü PC olma amacını taşıyorlardı. Ancak bugün ikisi arasındaki fark ortadan kalkmış bulunuyor.

Ekran boyutları 12-18 inç arasında değişen laptop'lar, güçlü bir grafik kartıyla iyi bir 3 boyutlu oyun performansı sunabiliyorlar. Laptop'lar genellikle bir DVD sürücüsüne ve büyük sabit disklere sahiptirler ve işlem güçleri, masaüstü bilgisayarlara yakındır.
61225531.jpg


Palmtop'lar:

Çoğu Windows CE ile çalışan bu küçük cihazlar, size tam bir bilgisayar deneyimi sağlıyor. Bazı palmtop modelleri Windows CE ile de çalışabiliyor. Akıllı ceplerin yükselişiyle beraber palmtop'lar yok olma noktasına geldiler. Bugün bir palmtop bulup satın almanız, oldukça güç.

2012100117263610872.jpg


Boyut sırası:

Bahsettiğimiz bilgisayarları taşınabilirlik anlamında en küçüğünden en büyüğüne doğru dizmek gerekirse:

1. Palmtop
2. Netbook
3. Ultrabook
4. Notebook
5. Laptop
şeklinde sıralayabiliriz.

 
Üst