Modem üzerinden dosya paylaşımı

Bu konuyu okuyanlar

akifsever

Asistan
Katılım
23 Ocak 2006
Mesajlar
180
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
4 portlu adsl modem var buna 2 bilgisayar bağlı. bir bilgisayardan diğerine dosya yollarken. sanki o dosyaları internetten indiriyormuş gibi yavaş oluyor. arkadaşlarım modemdeki bir ayardan dedi ama onlarda bilmiyorlar.

iki bilgisayarı modemsiz tek kablo (cross) yada hub veya switch ile bağlayınca sorun çözülcek ama modemdeki o ayarı yada buna neyin sebep olduğunu bilenler yardım etsin. teşekürler.
 

isot

Doçent
Katılım
3 Ocak 2006
Mesajlar
810
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
Bende ağ baglantılarından dosya transferı yaptıgımda cok yavas oluyor.
Bunun ınternet hızımıla ilgisi var mı ki?
 

Javelin

Öğrenci
Katılım
22 Kasım 2005
Mesajlar
17
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Modemin üzerinde firewall varsa kapatıp bir deneme yapın. Bazı modemler ping ve broadchast mesajlarını engelliyor. Böyle bir sorun varsa bilgisayarın iç networkteki diğer bilgisayarları göremez.
 

wwhirlwind

Müdavim
Katılım
21 Aralık 2006
Mesajlar
2,313
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
firewalli kapatin ama sisteminizde yazilimsal bir firewall warsa yani yoksa bi dosya paylasacam diye sisteminizi ele gecirmesinler :)
 
Katılım
22 Kasım 2006
Mesajlar
212
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
1) İnternete bağlantı hızınızın bu konuda bir önemi yok.
2) Aynı ağ içinde yapılan transferde firewall kullanıyor olmanızın da bir önemi olmaz.
3 Birbirine dosya transfer edecek iki bilgisayar kurulan bir ağdan göndermeli dosyaları. Yani aynı modeme bağlı iki bilgisayar örneğin msn gibi bir programdan birbirine dosya transfer etmeye kalkarsa (modemin özelliği olmadığı takdirde) hız doğal olarak internetten yapılan bir transfer hızına düşecektir. Ağ üzerinden transfer yapmak için "Ağ Bağlantılarım"a girin ve transferi gerçekleştireceğiniz bilgisayarın "Çalışma grubu bilgisayarları" içinde olduğuna emin olun. Bu konuda detaylı bilgi de verebilirim isterseniz... Bu noktadan sonrasında transfer hızı ethernet kartlarınız ve bağlı olduğunuz modeme kalır.
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
imac ve masaüstü pc arasında ağ kurdum, dosya transferi çok yavaş. Mac, Pc'de çalışma grubu içinde görünmüyor. Ne yapmam lazım?
 
Üst