Ramazan Boyunca Kanallar’da İftar ve Sahur Programları…

Bu konuyu okuyanlar

ADRENALİN-1

Doçent
Katılım
18 Mart 2012
Mesajlar
686
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
2011_ramazan_ekranlarinda_kimler_var.jpg




<<< KANALTÜRK >>>

MEKKE’DEN MEDİNE’YE : ARAŞTIRMACI YAZAR FATİH ÇITLAK’IN DEĞERLİ SUNUMU VE YORUMLARIYLA, SERDAR TUNCER’İN EŞSİZ SESLENDİRMESİYLE “MEKKE’DEN MEDİNE’YE” PROGRAMI HER AKSAM SAAT 19.00&#8242;DA KANALTÜRK EKRANINDA…

SAHURNAME : Ramazan’da KANALTÜRK ekranlarında, binbir bereket dolu seher ve sahur vaktinde “SAHURNAME” programı ile huzurlarınızdayız. Sahurname gece saat: 02:30&#8242;da ekranlarda olacak.

GÖNÜL BAHÇESİ : “Gönül Bahçesi”Kanaltürk ekranlarında izleyici ile buluşuyor… Dramatik mini dizi özelliği ile ekranlarda bir ilke imza atacak olan proje farklı içeriği ile de beğeni toplayacak. Gece Saat: 03:50&#8242;de ekranlarda olacak.

<<< TRT 1 – TRT 1 HD >>>

Ramazan Sevinci : TRT 1 ve TRT 1 HD, bu sene farklı bir mekân ve farklı bir konseptle “Ramazan Sevinci” programında evlerimize konuk olacak.

TRT ekranlarından tanıdığımız, güler yüzlü sunucumuz Bekir Develi’nin sunduğu programda, değişik alanlarda uzman konuklarla sohbetler yapılacak. Fatih Koca’nın seslendireceği ilahilerin eşliğinde, İstanbul’un birbirinden güzel ve nadide mekânlarından biri olan Süleymaniye Camii’nden “merhaba” denilecek.

Programda, hem Ankara hem de İstanbul’un iftar ezanları ayrı ayrı okunacak ve değişik kliplere yer verilecek. Ayrıca, Süleymaniye ile ilgili bilgiler de program sırasında izleyenlerle paylaşılacak.

Ramazan Sevinci, TRT 1 ve TRT 1 HD’de…

Sahur Bereketi : Dualar ve Kur’an ziyafeti eşliğinde, gönülleri hoş tutmak, her güne ayrı bir tat katmak… Ramazan ayı boyunca her gece, Dursun Ali Erzincanlı, şiirleri ve Murat Gökşen ise seslendireceği ilahiler ile gecenin bereketini sizlerle paylaşacak.

Birbirinden değerli ve seçkin birçok konuğun katılacağı ve zamanın ruhuna uygun sohbetlerin yapılacağı Sahur Bereketi, uzun bir restorasyon sonrası geçen yıl bayram namazında açılan ve dünya mimarisinin en seçkin eserlerinden biri olan Süleymaniye Camii’nin görkemli kubbelerinin altında gerçekleşecek.

Süleymaniye Camii ile ilgili belgesellerin de yer alacağı program, bu büyük mabedin bütün görsel haşmeti ve inceliklerini de Ramazan’ın atmosferi içerisinde izleyicisine ulaştıracak. Sahur Bereketi, Ramazan ayı boyunca her gün 02.30’dan itibaren ekranlarınızda olacak.

Sahur Bereketi, TRT 1’de…

Ramazan Geldi Hoş Geldi : Oruç, iftar sofrası, davulcu, Karagöz, mahya, Kadir Gecesi, teravih namazı ve bayram namazı gibi ramazan sembollerinin ele alınarak belgesel formatında anlatıldığı, Türkiye’nin farklı yerlerinden görüntüler eşliğinde yayına hazırlanan “Ramazan Geldi Hoş Geldi” programı TRT ekranlarında… Yapım ve yönetimini Zeynep Keçeciler’in üstlendiği programın metin yazarı Savaş Ş. Barkçin.


Ramazan Geldi Hoş Geldi, Saat: 04:55&#8242;de, TRT Ekranlarında…

<<< STAR TV >>>

Kutsal Yolculuk Hicret : İnsanlık tarihini değiştiren milattan, bugüne …
Allah’ın evi Kabe’den, Resulü’nün göç ettiği Medine’ye…
Hazreti Muhammet’in mukaddes izlerini takip eden dört inanan gönül. Çölün ıssızlığından manaya, yok’tan var’a… İnançla yürüyüşün öyküsü.


Ramazan ayının en farklı projesi Kutsal Yolculuk, HİCRET, bu akşam (Cuma) Star’da başlıyor. Program, Ramazan ayı boyunca her akşam saat 20:00’de ekrana gelecek.


Mekke’den Medine’ye 480 km yürüyerek büyük Hicret’i deneyimleyen Taha Uğurluel, Murat Doğru, Kemal Ayyıldız ve Abdurrahman Öztürk’ün attığı her adımı uzaktan izleyen, yorumlayan ve Müslümanların merak ettiği sorulara cevap arayan iki değerli günümüz yorumcusu; Mehmet Ali Bulut ve Dr. Selman Kuzu da “Kutsal Yolculuk Hicret” programının ayrılmaz parçaları.


Yayın Günü : 20 Temmuz CUMA
Yayın Saati : 20:00



Halil Necipoğlu ile Sahur : Hafız, bestekar Halil Necipoğlu, Ramazan’a özel konuları ve ünlü konuklarıyla gecenin güne döndüğü sahur vaktinde sizleri her gece manevi bir yolculuğa çıkarıyor.
Kur’an- ı Kerim okumaları ve canlı ilahiler ile renklenecek olan Halil Necipoğlu ile Sahur , Ramazan ayı boyunca her gece saat 02:00’de Star TV’de.


Ramazanın ilk sahurunda Halil Necipoğlu’nun konuğu Alişan olacak.


Programda neler olacak?
Programda her gün ele alınacak konuyla ilgili ilmi ve dini konularda uzman bir konuğun yanı sıra ünlü bir konukta yer alacak ve ramazan eksenli sohbetler ve canlı performanslar gerçekleştirilecek.


Kur’an- ı Kerim okumaları, canlı ilahiler ve o günün konusuyla ilgili sohbetler programın ana eksenini oluşturuyor.


Programın içerinde ayrıca Bir Ayet Bir Hadis, Satır Arası (Mesneviden veya Hz Muhammet ve sahabelerle ilgili menkıbelerin anlatıldığı bir bölüm) gibi kısa bölümler yer alacak.


Halkın ramazan veya dinle ilgili soruları ve evlerine konuk olduğumuz ünlü kişilerin ramazanla ilgili görüş ve çarpıcı hikayeleri programın içerisinde yer alacak başka bir bölüm olacak..


Yayın Günü: 19 Temmuz PERŞEMBE (Cuma gecesi)
Yayın Saati : 02:00 / Canlı



<<< Samanyolu Tv >>>

İftar Zamanı : Reha Yeprem’in sunumu ile ekranlara gelen İftar Zamanı’nda merak ettiğiniz Ramazan’a, oruç ve diğer ibadetlere dair sorulara cevap aranıyor. Program boyunca kutsal topraklardan ekrana getireceği Mukaddes Yolculuk programından görüntüler ekrana geliyor. Peygamber efendimize ait olan mekanların daha önce hiçbir yerde ekrana yansımayan kareleri İftar Zamanı programının içinde Samanyolu TV’de… ”İftar Zamanı” Ramazan boyunca saat: 16:15&#8242;de ekranlara gelecek.

Kabe’ye Gönül Kervanları : Kabe’ye Gönül Kervanları Ramazan ayında ekranlarınıza geliyor. Saat: 23:20&#8242;de Samanyolu ekranında.

Gecenin Bereketi : Gecenin Bereketi, bereket dolu seher ve sahur vaktinde Samanyolu’nda ekrana geliyor… Saat: 02:20&#8242;de Samanyolu ekranlarında.

<<< ATV >>>

NİHAT HATİPOĞLU İLE İFTAR VE SAHUR VAKTİ : Ramazan’da ”NİHAT HATİPOĞLU İLE İFTAR” saat: 19:45&#8242;de ekranlarda olacak

”NİHAT HATİPOĞLU İLE SAHUR” Saat: 02:10&#8242;da ekranlarda olacak

HZ. ÖMER (DİZİ) : atv’de; Halifeliği ile İslam tarihinin çok önemli bir dönemine damga vurmuş, adalet ve muhakemenin evrensel kanunlarını şekillendirmiş, adalet timsali bir halifenin yaşamını anlatan muhteşem bir prodüksiyon başlıyor… Hz Ömer Yapım aşaması 2 yıldan fazla süren, on binlerce oyuncu ve figüran kullanılan, Arap televizyon tarihinin en büyük ve pahalı prodüksiyonu “Hz. Ömer”, Ortadoğu ve Arap ülkeleriyle birlikte aynı anda ülkemizde yayına giriyor. Dizinin efektleri Hollywood sinemasının en başarılı örneklerine imza atan BUF tarafından hazırlandı. BUF; daha önce, Avatar, Matrix, Spiderman gibi filmlerin özel efektlerini gerçekleştirdi. Bu büyük prodüksiyonun müzikleri ise tanıdık bir isme ait… Fahir Atakoğlu Evrensel bilginin koruyucusu, ileri görüşüyle bir ulusu yönlendiren İslam tarihinin en önemli liderlerinden biri olan Hz. Ömer’in hayatını anlatan 31 bölümlük bu dev prodüksiyon, Ramazan ayı boyunca her gün atv’de…

<<< KANAL D >>>

SAHURDA : Kanal D ekranında eski Ramazanları aratmayan çok farklı bir program… SAHURDA İslam âleminin en kutsal ayı olan; huzur, yardımlaşma, bereket ve sevgiyi bir arada yaşadığımız Ramazan’da Edebiyat ve İlahiyat Uzmanı Prof. Dr. Muhammet Nur Doğan ile her gece bir ailenin sahur sofrasına konuk olacağız. Ev halkının tatlı sahur telaşı, hünerli ellerle hazırlanan enfes sahur yemekleri ve o çok özlediğimiz Ramazan sohbetleri…

Prof. Dr. Muhammet Nur Doğan, her gece Ramazan ve oruçla ilgili merak edilen soruları yanıtlayacak, doğru bilinen yanlışlara açıklık getirecek. Eski Ramazan geleneklerinin de hatırlanacağı programda, dualar okunacak, ayrıca Kuran-ı Kerim’de yer alan ayet, hadis ve kıssalara da yer verilecek. Sahurda, Ramazan’da Kanal D’de…


<<< SHOW TV >>>


BALKANLARDA RAMAZAN : Her gece Saat: cuma: 00:45, cumartesi: 02:00, pazar: 01:00&#8242;da saatler arası yayında olacak.

<<< CİNE 5 >>>

İFTAR SEVİNCİ : 11 ayın sultanı Ramazan’da; İftar sevincini gelin birlikte yaşayalım. Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ile Osmanlı’da Ramazan, Rahim Er ile Sevgili Peygamberim, Osman Ünlü Hoca ile Soru ve Cevaplar, Prof. Dr. Ramazan Ayvallı ile Gönül Sohbetleri, Şiirler,Menkıbeler ve ilahiler…

İftar Sevinci Ramazan ayı boyunca her gün saat 19:30’da CINE5’te…

Yayın Günü: Hafta İçi Her Gün
Yayın Saati: 19:30

SAHURA DOĞRU : Sahura özel program ekranlara gelecektir.

<<< TV 8 >>>

Arda’nın Ramazan Mutfağı : Pratik tarifler ve birbirinden leziz yemeklerle Arda’nın Ramazan Mutfağı Ramazan ayında tv8 ekranlarında…


Yapımcılığını Özlem Erginay Karaca’nın yaptığı ‘Arda’nın Ramazan Mutfağı’nda, Leblon’un sahibi Arda Türkmen, yiyecek-içecek sektöründeki deneyimlerini ve en lezzetli tariflerini izleyicilerle paylaşıyor.


Farklı tatlar ve özel sunumların yeni adresi ‘Arda’nın Ramazan Mutfağı’, her gün öğleden sonra 16.00-17.00 saatleri arasında ekranlara gelecek.


Arda Türkmen’in sunduğu ‘Arda’nın Ramazan Mutfağı’ 20 Temmuz Cuma gününden itibaren Ramazan ayı boyunca her gün farklı kanal tv8’de…

Erkan Tan ile Ramazan : Yıllarca Sultanahmet Meydanın’dan yaptığı Ramazan programlarıyla yepyeni bir format oluşturan Erkan Tan, ekranların ramazan geleneğini, Erkan Tan ile Ramazan programını Ankara’ya Hamamönü’ne taşıyor. Sokaklarda halkın içinde gezerek, halkla beraber gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören Ramazan programı yine aynı coşkuyla sizlerle buluşacak.


Geçtiğimiz yıllarda büyülü atmosferiyle herkesi kendisine hayran bırakan tarihi mekan, Altındağ Hamamönü bu yıl da programa ev sahipliği yapıyor. Atatürk’ün ve Cumhuriyetimizi kuranların yaşadıkları mahalleden, Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’mızı duvarlara yazdığı evin önünden, 500 yıllık tarihi Tacettin Camii’nin bahçesinden, Altındağ Hamamönü’nden gerçekleşecek “Erkan Tan ile Ramazan” programı sizleri 100 yıl öncesine götürecek ve ramazan coşkusunu her yanı tarih kokan bu muhteşem mekandan yaşatacak.


Erkan Tan ile Ramazan her yıl olduğu gibi bu yıl da birbirinden renkli konukları, coşkulu ramazan eğlenceleri, memleketimizden insan manzaraları ile iftar saatlerinizin vazgeçilmezi olmaya devam edecek.


Erkan Tan ile Ramazan, her akşam iftardan önce saat 18:00’de, farklı kanal tv8’de…



<<< 24 tv >>>

TÜRKİYE’DE İFTAR :

Program Adı: TÜRKİYE’DE İFTAR
Yayın Tarihi: 20 Temmuz, Cuma
Yayın Saati: 19.10

24 RAMAZAN ÇOŞKUSUNU TÜM TÜRKİYE İLE BİRLİKTE YAŞIYOR!

Konya Meram’da Uğur Işılak, Ankara Keçiören’de Esra Bayar’ın sunumları ve İstanbul’dan canlı bağlantılarla İftar’a 24’te hep birlikte girelim. Sanat, siyaset ve İslam Dünyası’nın sevilen isimlerinin konuk olacağı canlı yayınlarda manevi dünyanın kapılarını sizler için aralıyoruz.

Konya’da Meram Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilecek olan yayının mekânları Alâeddin Camii, Sırçalı Medrese ve Meram Köprüsü olurken Ankara’daki bağlantı Keçiören Belediyesi Kalaba Meydanı’ndan yapılıyor.

Uğur Işılak ve Esra Bayar konuklarıyla sağlıktan tasavvufa, Ramazan ile ilgili her türlü soruya cevap arıyor ve paylaşma ruhunu evlerinize taşıyor. İstanbul’un çeşitli mekânlarından gerçekleşecek canlı bağlantılar ise programa renk katıyor.

‘Türkiye’de İftar’ Ramazan boyunca her akşam 19.10’da 24’te.

<<< SEMERKAND TV >>>

SAHUR MECLİSİ : Ramazan-ı Şerif Boyunca, Her gece Saat: 02:20&#8242;de Semerkand TV’de.

<<< KANAL 7 >>>

HZ.YUSUF :
Ayrıca her gün yayınlanacak, Hazret-i Yusuf’un Kur’an-ı Kerim’de de geçen etkileyici ve dramatik hayat hikâyesini anlatan dev yapım ‘Hazret-i Yusuf’ izleyicileri Kanal 7 ekranlarına bağlayacak.

İKBAL’LE HAYATIN İÇİNDEN’ VE ‘ÜMİT AKTAŞ’LA RAMAZAN’DA SAĞLIK : Öğle kuşağında İkbal Gürpınar’ın sunduğu İkbal’le Hayatın İçinden ve Dr. Ümit Aktaş’ın sunduğu Ümit Aktaş’la Ramazan’da Sağlık, Ramazan ayına özel formatıyla izleyicilerle buluşacak.

İFTAR SAATİ’ VE ‘SAHUR VAKTİ : İlahiyatçı Doç. Dr. Mustafa Karataş, İftar Saati’nde, Ömer Döngeloğlu, Sahur Vakti’nde, Ramazan boyunca Kanal 7 izleyenleriyle buluşacak.


Ramazan Ayı’nın iftar coşkusu, oruç sevinci Kanal 7 ekranlarında… İlahiyatçı Doç. Dr. Mustafa Karataş’ın sunacağı Mustafa Karataş’la İftar Saati programı Ramazan boyunca her gün 17.45&#8242;te canlı yayınla Kanal 7 ekranlarında olacak… Programa Kur’an-ı Kerim tilaveti ile Zühtü Paşa Camii İmam Hatibi Adem Karabey ve dönüşümlü olarak 4 hoca eşlik edecek.

Kanal 7&#8242;nin sahur programı “Ömer Döngeloğlu’yla Sahur Vakti” Ramazan boyunca Başakşehir Sular Vadisi’nden canlı yayınla ekrana gelecek. Ömer Döngeloğlu’nun anlatımıyla İslam tarihinden kesitler, Ramazan’ın güzellikleri, Kur’an-ı Kerim’in tilaveti, Allah’ın güzel isimlerinden oluşan Esma-ül Hüsna duaları ve salâvatı şerifeler Ramazan boyunca programda yer alacak.

RAMAZAN’IN BEREKETİ : Kanal 7&#8242;nin Ramazan klasiği haline gelen ‘Ramazan’ın Bereketi’ bu yıl Muhsin Bay’ın sunumuyla ekrana gelecek. Yardımlaşma ve paylaşmayı özendirmek için yola koyulan ‘Ramazan’ın Bereketi’ ekibi bu Ramazan da sevindirmeye devam edecek.


Kanal 7, İftar ve sahur programlarının yanı sıra birbirinden özel programlarıyla da ekranlara renk getiriyor. “İkbal’le Hayatın İçinden” ve “Dr. Ümit Aktaş’la Ramazan’da Sağlık” programı Ramazan boyunca, Ramazan’a özel içerikleriyle hafta içi her gün izleyiciyle buluşacak.






KAYNAK: www.uydusat24.eu.tc
 
Üst