Windows gezigini sorunu

Bu konuyu okuyanlar

cloud27

Asistan
Katılım
19 Ocak 2012
Mesajlar
461
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Arkadaşalr son birkaç gündür evdeki bilgisayarımda masaüstünde ufak işlerle uğraşırken (yeni klasöre ad verme veya açık klasörü kapatma veya herhangi bir klasörü açmaya calısma gibi )windows gezgini çalışmayı durdurdu diyor ilk başta önemsemedim ama dün 2 defa yaptı bunu ve artık gitgide olmaya başladı ve bu benim canımı sıkmaya başladı acep neden bu sorun oluyor ?
windows 7 ultimate 32 bit benm pc
 

IuTKuI

Müdavim
Katılım
20 Aralık 2011
Mesajlar
1,622
Reaksiyon puanı
4
Puanları
38
Açıkça söyleyeyim en nefret ettiğim sorundur. Özellikle yeni açıldığında pc bu hatayı veriyorsa hiç uğraşma dostum direk temiz bir kurulum yap.

Onun haricinde Combofix programı ile sistemini taratmanı öneririm. Bir keresinde bu program sayesinde geri döndürmeyi başarmıştım bilgisayarımı.

Dosyalarının yedeklerini al, ne olur ne olmaz.

Onların haricinde genel de bu problem Codec bazlı problemler oluyor. Bilgisayarında kurulu olan codecler var ise hepsini kaldırıp yerine K-Lite Codec programını yüklemeni öneririm.

Windows Gezgini genelde bu sorunla karşılaşmasının sebebi; Bir istek geldiğinde o isteğe cevap verecek materyali olmadığındandır. Mesela mkv uzantılı bir filmin vardır ama onu açacak bir codec olmadığından Windows Gezgini çalışmayı durdurmak zorunda kalır.

Programları da kaldırırken tamamiyle sisteminden kaldırmak için "Your Uninstaller" programını kullanabilirsin. (Regedit kayıtlarını siliyor kendileri.)

Not: Eğer ki sorun bunlardan biri değilse hata verdiği zaman bir seçenek olmalı orada hata kaynağını gösteren bir uzantı vs görebileceğimiz var ise onu yazarsan direk sorun odaklı bir çözüm de üretmeye çalışırız.
 

cloud27

Asistan
Katılım
19 Ocak 2012
Mesajlar
461
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
@IuTKuI pcimi ben daha önce bitdefender total security 2012 ile tarattım 1 tane exeli flash oyun dosyasını trojen olarak algıladı D sürücüsünde onu sildim baska bişi bulmadı
Trend micro titanium internet security kullanıyorum onunlada tarattım virüs bulmadı
daha önce microsoft security essantilas ilede tarattım virüs bulmadı
microsoft safent scanner ile tarattıydım daha önce yine virüs bulmadı
yani anlıcağınız pcimde 1 tane bile kötücül yazılım yok combofixide kullanmamı gerektiricek bi durum yok
format atmamı gerektirecek bi durumda yok
program kaldırmadada advanced uninstaller pro'yu kullanıyorum
şöyle diyor windows gezgini çalışmayı durdurdu diyor sonra windows gezgini yeniden başlayılıyor diyor
ayrıca bu k-lite codec programı video dosyaları için değilmi ?
 

IuTKuI

Müdavim
Katılım
20 Aralık 2011
Mesajlar
1,622
Reaksiyon puanı
4
Puanları
38
Demek istediğim combofix öyle ucu açık olan minnacık bir etkeni bile buluyor o yüzden önerdim. Hatta Combofix yanlış çalışan bir işlemi de düzeltiyor.

Evet orada da bahsettiğim gibi Codec programları video dosyalarının açılması için. Çalıştırmasan bile bu hatayı verebileceğinden söyledim.

Eğer gezgin durdurduğunda görebileceğimiz bir hata mesajı yok ise sorunu açıkçası nasıl çözeceğimi bilmiyorum.

Ben format atmanı gerektirecek durumu şöyle yazdım : "Özellikle yeni açıldığında pc bu hatayı veriyorsa hiç uğraşma dostum direk temiz bir kurulum yap." bunu en baştan söylemek için yazdım.

Bu hatayı genelde dediğine göre klasör geçişleri arasında yapıyor. Sistem geri döndürmeyi denedin mi?
 

cloud27

Asistan
Katılım
19 Ocak 2012
Mesajlar
461
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
@IuTKuI cevabın ve ilgilendiğin için çok teşekkür ederim
pcim yeni açıldığında olmuyor pcim açıldıktan uzun bi süre sonra oluyor ondan format atmamı gerektirecek bi sorun yok
mesela sorunum şöyle pcimi açtım internette geziniyorum tarayıcıyı kapatıyorum belgelerim klasörünü açıyorum oradaki indirdiğim müzik videolarını seyrediyorum sonra belgelerim klasöründe gereksiz dosyalar varsa onları ayrı bir yere koyuyorum silmelk için sonra klasörü kapatıyorum sonra mesela oyunlar klasörünü tam açıcakken windows gezgini çalışmayı durdurdu ve ardından windows gezgini yeniden başlatılıyor diyor sorunum tam bu işte :S
 

IuTKuI

Müdavim
Katılım
20 Aralık 2011
Mesajlar
1,622
Reaksiyon puanı
4
Puanları
38
Acaba güvenli modda açtığında da böyle bir hata veriyor mu? Diyecektim ama büyük ihtimal yine hatayı verecek.

O klasör de yanlış yüklenen yada orada olmaması gereken bir oyun yada bir dosya olduğundan bu hatayı veriyor olabilir.

Eğer senin için değeri yoksa ve harici bir diske atabileceğin veri duruyorsa o klasörü attıktan sonra tekrardan normal işletim sisteminde yaptığın işlemleri tekrarlamayı dener misin?
 

cloud27

Asistan
Katılım
19 Ocak 2012
Mesajlar
461
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Tama deniyecem
güvenli modda açmadım ama açarsam hata verirse buraya yazarım
 

micozb

Öğrenci
Katılım
21 Mayıs 2012
Mesajlar
34
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Bahsetttiğiniz sorun %90 ihtimal ile codec bazlı bir sorun sisteminizin en güncel driverlarını yükledikten sonra codec çekin internetten ve yükleyin. Pcnizi yeniden başlatın sorununuz büyük bir ihtimalle çözülecektir.
 

tcspirit

Öğrenci
Katılım
21 Mart 2012
Mesajlar
58
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
bu sorun benimde başıma geldi.

dışardan codec yüklediysen güncelleştirmeler hariç onları kaldır.

yada bir player yüklediğin zaman programın tarayıcı ile bağlantılarını yapar. o bağlantıları otomatik ten çıkar.
mesela firefox ta menu>seçenekler>uygulamalar dediğin de .avi gibi programların bağlantıları vardır. onların hepsini (daima sor) yap.

gene bazı playerlar codecleri kendisi yüklüyor. codecleri kaldıramazsan programı kaldır.

--- Mesaj Güncellendi ---

bu şekilde ben sorunu çözdüm.
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba arkadaşlar konu açılalı çok olmuş ama ben yine de cevap vermek istedim.
MKV dosyalarındaki bu hatanın nedenini tam olarak bilmiyorum ama çözümünü biliyorum. Önce kısa bir açıklama yapayım. Ben bu sorunu daha çok çözünürlüğü yüksek MKV videolarında (HD Bluray) yaşıyorum. Rardan çıkardığınızda Windows gezgini hata veriyor ve yeniden başlatıyor kendisini... Videoyu silemediğiniz için sorun devam edip gidiyor. Özellikle videoyu masaüstünde açtıysanız neredeyse hiçbir işlem yapamıyorsunuz bilgisayarınızda. Tabi sanal dünyada imkansız diye bir şey yoktur : )
Sorunun Çözümü: Videoyu silince sorun düzeliyor. Nasıl mı sileceğiz?
1. Dosyayı masaüstünde değil de başka bir sürücüde açtıysanız CCleaner'ı çalıştırın. Sol alt taraftaki 'Ayarlar' bölümüne girin. Açılan pencerede 'Özel' yazan yere girin. Sağ taraftaki 'Ekle' ye basın. Açılan pencerede 'dosya'seçeneğini seçin ve 'Gözat' butonuna tıklayarak hata veren videonun bulunduğu klasörden videoyu seçin ve tamam deyin. Sonra süpürge işaretinin bulunduğu yerdeki 'CCleaner' a gelin. Sağ alt taraftaki 'Temizliğe Başla' ya tıklayın ve dosyayı silmiş olun.
2. Eğer silemediğiniz ya da windows gezgini hatası veren dosya masaüstünde ise önce CTR ALT DELETE tuşlarına aynı anda basarak Görev yöneticisine girin. Görev yöneticisi başlatıldıktan sonra Yine windows gezgini hatası veriyor olabilir panik yapmayın. Sayfayı tam ekran yapın ve "İşlemler"e girin Şu durumda windows gezgini hatası yazısını görmeden işlemlerinizi yapabiliyor olacaksınız devam ediyoruz. Sol üst köşedeki Dosya>Yeni Görev Çalıştır a tıklayıp CCleaner ın kısayolunu nereye kopyaladıysanız oradan bulup "Tamam" deyin kısayolu nereye kopyaladığınızı hatırlayamıyorsanız C>Program Files>CCleaner ı takip edin bulursunuz. CCleaner'ı çalıştırın. Sol alt taraftaki 'Ayarlar' bölümüne girin. Açılan pencerede 'Özel' yazan yere girin. Sağ taraftaki 'Ekle' ye basın. Açılan pencerede 'dosya'seçeneğini seçin ve 'Gözat' butonuna tıklayarak hata veren videonun bulunduğu klasörden videoyu seçin ve tamam deyin. Sonra süpürge işaretinin bulunduğu yerdeki 'CCleaner' a gelin. Sağ alt taraftaki 'Temizliğe Başla' ya tıklayın ve dosyayı silmiş olun.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. -hegate-
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
divx 8 profgramı kodec mi neyse o yükleyince sorun yaşanıyor kurduğum programları tek tek denedim
 
Üst