Dünyanın En Büyük Silah Fuarı

Bu konuyu okuyanlar

Mai Nai

Müdavim
Emektar
Katılım
23 Ağustos 2008
Mesajlar
21,627
Reaksiyon puanı
157
Puanları
63
20133.jpg



[h=2]Dünyanın en büyük silah fuarı, İngiltere'nin başkenti Londra'da kapılarını açtı.[/h] Gelişen teknolojinin son ürünleri fuarda görücüye çıkarken, üreticiler bütçe kesintileri ve kemer sıkma politikalarının sektörü etkilemesinden kaygılı.
Düşmanla karşı karşıya gelindiğinde görünmez olmak...
Bu fikir, savunma ve güvenlik alanında esin kaynağı oldu. Londra'daki silah fuarında görücüye çıkarılan son teknoloji, tanklar ve savaş gemilerinin düşman tarafından olduklarından farklı algılanmasına olanak sağlıyor.

Tabii termal olarak. Yerleştirilen altıgen paneller, bir arabanınkine benzer ısı yayıyor. Bu yolla termal sensörleri kandırmak mümkün oluyor.

Ve savaş gemisi ya da tank farklı bir nesne gibi algılanıyor.

Bin 200 dolayında üretici firmanın katıldığı fuarda insansız hava araçları ve kamuflaj amaçlı vücut boyası da dikkat çekiyor.

Önceki yıllarda; Irak ve Afganistan'daki operasyonları nedeniyle silah satışlarında yaşanan artışı hatırlayan üreticiler, her ne kadar, fuara ilgi yüksek olsa da, büyük ekonomilerin bile bütçe kesintisine giderek kemer sıktığı bu günlerde endişeli.

http://www.trthaber.com/haber/bilim-teknik/dunyanin-en-buyuk-silah-fuari-9324.html
 

halil413

Müdavim
Katılım
21 Aralık 2008
Mesajlar
1,314
Reaksiyon puanı
0
Puanları
36
kafumlac vücut boyası mı?ucuzsa ben alayım :D
 

mr_rain

Müdavim
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
23,957
Reaksiyon puanı
441
Puanları
83
Türkiye'nin ilk seyir füzesi görücüye çıktı

TÜBİTAK'a bağlı Savunma Sanayi Araştırma Geliştirme tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk seyir füzesi SOM, İngiltere'de düzenlenen savunma fuarında sergilendi.

Londra'daki Excel fuar alanında yapılan "Savunma ve Güvenlik Ekipmanları Fuarında (DSEİ) sergilenen füze, TÜBİTAK'a bağlı Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) tarafından geliştirildi.

AA muhabirine açıklama yapan SAGE Yetkilisi Fatih Yaşar, füzenin ilk kez yurt dışında sergilendiğini belirterek, ''Oldukça büyük bir ilgi var. Türkiye'nin mühimmat konusunda teknolojik anlamda nerelere geldiğinin çok büyük bir ispatı. Biz bu füzeyi uçurduk ve göğsümüzü kabarta kabarta sergileyebiliyoruz'' dedi.

Daha önce de hassas güdüm kiti projesini başarıyla tamamladıklarını ifade eden Yaşar, ''Hassas güdüm kiti projesini 2005 yılında tamamladık. Klasik MK-84 savaş başlıklarına bir güdüm kiti geliştirdik. Bu kit ile oldukça yüksek hassasiyetle hedefleri vurabiliyoruz. Uçaklarımız yaklaşık 25 kilometreden nokta atışı yapabiliyor. F-16 savaş uçakları için sertifikasyon devam ediyor. Yakında F-16'lar da kullanacak'' diye konuştu.

SOM füzesi için projenin 2006 yılında başladığını anlatan Yaşar, bu tür füzeler göz önünde tutulduğunda projenin çok kısa bir sürede tamamlandığını aktardı.

Özellikle yabancı firma yetkililerinin 5 yıllık proje geliştirme süresini hayretle karşıladığını dile getiren Yaşar, ''Füze, şu anda F-4 savaş uçakları için geliştirildi. F-16 için geliştirme aşaması da başlamış bulunmakta. Çok yakında F-16'lar da milli seyir füzemizi kullanabilecekler'' dedi.

Bu arada üzerinde Türk bayrağı bulunan ve fuar alanının girişine konulan F-35 savaş uçağına ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi.

SOM füzesi geçen Haziran ayında Türk Hava Kuvvetlerinin 100. kuruluş yıl dönümü çerçevesinde gerçekleştirilen "Türkiye Hava Gösterisi 2011" kapsamında tanıtılmıştı. 180 kilometrenin üzerinde menzile sahip olan füze, Türk mühendislerce yapılan Türkiye'nin ilk seyir füzesi olma özelliğini taşıyor.

kaynak
 
Üst