Müzik Sektörü Şeytana mı Hizmet Ediyor?

Bu konuyu okuyanlar

tarkan255

Doçent
Katılım
13 Aralık 2009
Mesajlar
726
Reaksiyon puanı
5
Puanları
18
Arkadaşlar takip ettiğim bir blogda karşıma çıkan ve beni bayağı bir etkileyen bu yazıyı sizin de okumanız gerektiğini düşündüm. Yalnız okurken karşılaştığınız belirli linklerdeki videolarıda izlerseniz daha anlamlı olur. Linkler vs. problem yaşarsanız alıntı kaynağını en aşağıda paylaşıyorum oradan ulaşabilirsiniz.

sertap-erener-everyway-that-i-can-507x361.jpg

Son zamanlarda müzik endüstrisindeki aşırı yozlaşma üzerine çeşitli konuları inceliyorum. Ezelinden beri yerli ve yabancı kliplerde topluma empoze edilmeye çalışılan lüks, şehvet ve para düşkünlüğünü irdeler, insanların bu tür görüntüleri neden yadırgamadıklarını, niçin olduğu gibi kabul ettiklerini merak eder dururum. Yani düşünsenize son derece küfürlü, sert sözler içeren bir rap şarkısının çıplak kızlarla dolu klibini hangi toplumda yaşıyor olursanız olun oturup ailenizle birlikte izleyemezsiniz. Ne var ki bütün ulusal televizyon kanallarında bu tür klipler sıradan hayatın bir parçasıymış gibi yayınlanır.

Yukarıdaki görsele gelince; bildiğiniz üzere Sertap Erener 2003 yılında Every Way That I Can parçasıyla Eurovision birinciliği kazandı, bu görsel de parçanın final sahnesinde sergilenen kareografiye ait. Bu karede dikkatinizi çeken bir şey var mı?

Bu kareografide, Amerikan Dolarının üzerinde de yer alan “her şeyi gören göz” ikonuna benzeyen bir şekil oluşturulmuş. Bu ikonun genellikle Masonlar ve İlluminati isimli, şeytana hizmet ettiği söylenen gizli bir örgüt tarafından haberleşmek ve insanların bilinçaltına çeşitli mesajlar iletmek için kullanıldığı iddia ediliyor (bkz. subliminal mesajlar). Not: Masonluk, siyonizm, satanizm ve İlluminati bugün tamamen birbirine karışmış, akıl karıştırıcı kavramlar ve hepsi bambaşka birer araştırma konusu, biz şimdilik bu yazının var olmasına neden olan İlluminati örgütünden ve onun müzik sektörü üzerindeki etkilerinden bahsedeceğiz.
İlluminati’nin bugün sanıldığı biçimde gerçekten var olup olmadığını veya komplo teorisyenlerinin ifade ettiği biçimde “şeytanın öğretilerini yayma” amacına hizmet edip etmediğini bilmemize imkan yok, özellikle Hollywood filmleriyle, reklamlarla, yazılı, sesli ve görsel medyayla her an milyarlarca bilinçüstü ve bilinçaltı mesaja maruz kaldığımız bu devirde (örnek: nasıl kandırılıyoruz?) bu gibi başı-sonu belli olmayan konuları herhangi bir dayanağa bağlayabilmemiz mümkün değil. Ne varki bazılarımız bazı işaretleri tesbit edip aralarında bağlantı kurma ve yorumlayarak biz sıradan insanların kafasını karıştırma konusunda oldukça başarılı.
Rihanna’nın Umbrella isimli parçasının klibinin bir bölümünde ekrana çok kısa bir süre boyunca aşağıdaki görüntü yansıyor:

Bu sahnenin şeytanı tasvir etmek üzere kasıtlı olarak düzenlendiği ve üstbilinç ile algılanamayacak bir süre gösterilerek insanların bilinçaltına mesaj göndermek için kullanıldığı savunuluyor. Lenon Honor isimli vatandaşın bu kare ile ilgili detaylı analizini şu bağlantı aracılığıyla izleyebilirsiniz.

Her şeyi gören göz‘e dönecek olursak; Amerikan müzik endüstrisinin ürünü olan hemen her beş klipten en az bir tanesinde bu temsile açık veya üstü kapalı biçimde yer veriliyor. Bununla İlluminati’nin varlığının veya eylemlerinin tam anlamıyla gerçek olduğu sonucuna varamasak da, buna dayanarak müzik sektöründe biz sıradan insanların algılayamadığı gizli kapaklı bir şeyler döndüğünü sanırım rahatlıkla söyleyebiliriz.
Yine komplo teorisyenlerinin iddialarına göre eğer müzik sektöründe varlık göstermek, lüks, para ve şehvet dolu bir hayat sürdürmek istiyorsanız “ruhunuzu şeytana satmak” veya “şeytanla anlaşma yapmak” zorundasınız. Bu kısımda konu biraz daha ilginçleşiyor çünkü ünlü sanatçıların bir çoğu gerek demeçlerinde gerekse şarkılarında ruhlarını şeytana sattıklarını açıkça veya ima yoluyla ifade ediyor. Hatta Amerikan kültüründe “çok ünlü olmak = şeytanla anlaşma imzalamak” gibi yerleşik, üzerinde düşünülmeden ifade edilen kalıplar dahi mevcut. “Şöhret altında ezilen” sanatçıların bir süre sonra bizim tabirimizle “azıtması“, yani ilaç, uyuşturucu veya alkol batağında boğulmaya başlamaları, şeytanla yaptıkları anlaşmadan kurtulmaya çalıştıkları ve kaçış yolu aradıkları şeklinde yorumlanıyor.
Peki neden hiç bir ünlü sanatçı insanları bu durumdan haberdar etmeye çalışmıyor? Aslında çalışıyorlar, Tupac, Michael Jackson, DMX ve Eminem gibi onlarca “çok ünlü” sanatçı bunu denemiş. Ne varki çoğu tecavüz, çocuk tacizi, hayvanlara işkence gibi hiç bir dayanağı olmadığı söylenen suçlarla karalanıp halkın gözünde küçük düşürülerek, imajları zedelenerek uyarılmışlar (hatta bu konularla ilgili haklarında yapılan haberlerde olabilecek en düşkün, en kötü fotoğrafları kullanılmış), inatla tutumlarına devam edenler ise bunu hayatlarıyla ödemiş.
Çok değil, bir kaç sene önce dünyanın en ünlü rapçilerinden olan DMX’in, sanki o an salonda olanlara değil, “ipleri elinde tutanlara” muhatap oluyormuş gibi gibi yaptığı şaşırtıcı derecedeki açık konuşmasına şu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
Konuşmasında kendisini “yıkmaya” güçlerinin yetmeyeceğini söyleyen DMX gerçekten de o dönem aşağıdaki gibi yenilmez, güçlü bir imaja sahip

Bugün Google görsel arama bölümüne “DMX” yazdığınızda karşınıza çıkacak olan görsellerden bazıları ise şöyle:

Çocuk tacizi gibi konularla suçlanan ve basının haklarındaki her şeyi özellikle manupule ettiğini basbas bağırarak duyurmaya çalışan Michael Jackson ve Tupac gibi o da hiç bir delil olmadan haksız yere suçlandığını ve hapse atıldığını söylüyor. Hala “güçlü” olduğu dönemlerde (çok eski bir tarihmiş gibi anlatıyorum ancak sadece bir kaç sene öncesinden bahsediyoruz) kimsenin kendisini diğer “endüstri sanatçıları” gibi striptiz kulüplerinde veya yozlaşmış eğlence anlayışının diğer kollarında göremeyeceğini söylüyor, çünkü o kendi ifadesiyle “endüstrinin sanatçısı” değil, “endüstri içinde bir sanatçı“. Eğlence anlayışının ailesiyle, çocuklarıyla vakit geçirmek ve arkadaşlarıyla bilardo oynamak olduğunu söyleyen rap ikonu, hala çok güçlü olduğunu sandığı aynı dönemde ışık hızıyla hafızalardan silinmesini sağlayacak çok büyük bir hata yapıyor: Tanrı, inanç ve toplumun yozlaşmasıyla ilgili şarkılar seslendirmek.
Şeytanın kurduğu düzende elbette Tanrı ve öğretilerine yer yok zira bu düzen “parental advisory explicit lyrics” etiketiyle üretilen şarkılar vesilesiyle hayatın; seks, uyuşturucu, adam öldürmek ve bitmek tükenmek bilmeyen partilerden ibaret olduğunu empoze etmek üzerine kurulu. Kimse yadırgamaz ancak şarkılarda “o piçi öldür!, o fahişeyi becer!, kafam dumanlı partiye gittim” gibi ne yasal ne de etik olmayan sözler normal hayatta kabul edilebilir olmamalarına rağmen bolca kullanılırlar, dinleyicilerine göre ise bu sözler ahlaksızlığı, yozlaşmışlığı sıradanlaştırmak için var edilmemiştir, onlar sadece şarkı sözleridir.
Arkasında İlluminati veya “kulak memesine tapanların” olması bir şeyi değiştirir mi bilmiyorum ancak bu sistemin kelimenin tam anlamıyla şeytana hizmet ettiğini, içerisinde sadece kendi kuklalarını barındırdığını, farklı sesleri ne kadar güçlü olurlarsa olsunlar kibrit çöpü gibi kırıp bir kenara fırlattığını rahatlıkla söyleyebilirim.
Eminem’in, Tupac’in, Michael Jackson’un, dün büyük bir hayranlıkla takip ederken bugün acıyan gözlerle yok oluşunu izlediğim DMX’in ve ruhunu şeytana satan diğer sanatçıların sisteme karşı verdikleri mücadelelerini izlemek ve “sadece müzik” gözüyle baktığınız yozlaşmış müzik sektörünü bir de komplo teorisyenlerinin gözünden dinlemek isterseniz, yazının başından beri çeşitli alıntılar yaptığım Müzik Sektörü Deşifre Oldu isimli belgeseli izlemenizi şiddetle tavsiye ederim, içerdiği bilgi ve iddiaların doğruluğundan emin olamasanız da en azından konuya farklı bir bakış açısıyla bakmanıza yardımcı olacağını düşünüyorum.
Belgeseli aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla izleyebilirsiniz:
Bölüm 1 / Bölüm 2 / Bölüm 3 / Bölüm 4 / Bölüm 5 / Bölüm 6 / Bölüm 7 / Bölüm 8 / Bölüm 9 / Bölüm 10 / Bölüm 11
Belgeselin yapımcısı Farhan Khan hakkında daha detaylı bilgi almak için (İngilizce): http://www.farhankhan.com/




Kaynak
 

honline

Müdavim
Katılım
3 Ocak 2009
Mesajlar
4,744
Reaksiyon puanı
296
Puanları
83
Sertap Erener benzetmesi bana çok inandırıcı geldi
 

SmiLey

Müdavim
Emektar
Katılım
28 Ağustos 2009
Mesajlar
2,169
Reaksiyon puanı
55
Puanları
48
lgpp0407the-dark-side-of-the-moon-pink-floyd-poster.jpg


Yoksa Pink Floyd da mı?

:devil: Bazen cidden komik oluyorsunuz. :biggrin:
 

SmiLey

Müdavim
Emektar
Katılım
28 Ağustos 2009
Mesajlar
2,169
Reaksiyon puanı
55
Puanları
48
Her şeyin aksi düşünülebilir. Zaten aski olmadıkça gelişmek pek mümkün değildir. Kendiniz Illuminati adlı bir topluluğun hala faaliyet içerisinde bulunduğuna inanıyorsunuz. Burada birkaç şey var ki bilmeniz gerekli.

Öncelikle Illuminati tarihte kurulmuş bir topluluktur ve Hegel de katılmıştır. Hegel'in ünlü yaklaşımı da bir şeyin aksinin o şeyi geliştiriceğini söyler. (Tez x anti-tez)

İş bu durumda aksi düşünülemez gibi bir söylem gerçekten komik durumdadır. Ve ironi oluşturmaktadır. Bunun yanında birkaç resimle yaptığınız iddiaların temeli olsa dahi hipotez olacaktır ancak. Ki bu durumda da aksi iddia edilebilir.

Ayrıca her önünüze konulanı doğru bulmayın. Araştırın. Bir resimle birilerini zan altında bırakmak magazin haberciliği gibidir. :D
 

ck-xe

Müdavim
Katılım
4 Nisan 2010
Mesajlar
5,558
Reaksiyon puanı
39
Puanları
48
Bazıları bilinçli olarak yapar, bazıları bilinçsiz olarak. Bazılarının da uzaktan yakından alakası yoktur.
 

ExCeLLeNT

Müdavim
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
5,774
Reaksiyon puanı
17
Puanları
38
Valla ben son zamanlarda az çok yaptığım araştırmalarla inanmaya başladım.Bu örgüte nasıl katılıyoz ? :D Varsa bir anlaşma imzalıyım ünlü olayım zengin olayım gizli gizli namazımı kılarım ben :D
 

yavuz_4106

Müdavim
Katılım
17 Aralık 2008
Mesajlar
6,118
Reaksiyon puanı
51
Puanları
48
Adamlar çoğu şarkıya çizgi filme kendi sembollerını bir şekilde koymuşlar hepsi yeni yeni ortaya çıkıyor...
Herkesin Bir Hesabı Varsa Allah´ında Bir Hesabı Vardır
 

|Ⓢєччαh|

Müdavim
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,323
Puanları
113
şeytan, şeytana tapanlar, ona hizmet edenler... tarih boyu hep vardılar, var oldular ve olacaklardır. bu normal bir süreçtir.
Allaha inananlar, yolunda gidenler olduğu gibi elbet şeytanın taraftarları da olacaktır. kur'an bu takımı "hizbuşşeytan" diye tavsif eder.

benim asıl söylemek istediğim şeyse, şayet insan kendini bilir, doğru olanı idrak eder, düzgün bir yolda yürümeyi amaç edinirse bu gizemli örgütler, esrarengiz oluşumlar bize hiçbir zarar veremez. haşa bunları her şeye güç yetiren, her şeye gücü yeten bir konum ile hayal etmeye başlarsak hem inancımızı zedeler, hem kimliğimizi hem de umutlarımızı kaybederiz. siz doğru yürümeyi biliyorsanız, dik durmasını biliyorsanız onların karşınızda küçüldüğünü göreceksiniz.

Kâinatta Allah Tealadan daha büyük bir güç yoktur. bizler onun yanında olduğumuz sürece bileğimiz asla bükülmezdir. belki ölürüz, belki öldürülürüz, ama davamız, inancımız daim ayakta kalır, biz de ölümsüz şehitler kervanına katılmış oluruz, az şey mi bunlar!

komunizm putu yıkıldı, bütün çağdaş firavunlar tek tek yıkılıyor, yıkılacaktır. Allah Tealaya savaş ilan eden her kim varsa er geç yıkılacak, ve daima kaybedenlerden olacaktır.
 

ExCeLLeNT

Müdavim
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
5,774
Reaksiyon puanı
17
Puanları
38
http://forum.shiftdelete.net/komik-...isi-cozmus-yeni-dunya-duzeni.html#post1961000

Şu konuda paylaştığım videoyu izleyin.Adamları anlatmışlar resmen.Kendi konum, prim yapayım falan diye demiyorum gerçekten tam olarak anlatmışlar bu illuminati midir nedir.Şu katy perry'e aşık oldum gibi bir şey oldum.Bir baktım illuminati falan bahsediyorlar.Kadın bir anda michael jackson'a yetişti bir aralar.Ah be katy sen niye illuminatili şeylerle uğraşıyon bak michael jackson'a o karşı gelmiş ama popun kralı adam.Bana göre de öyle bence hala.
 

virtual worms

Müdavim
Katılım
11 Ağustos 2010
Mesajlar
5,807
Reaksiyon puanı
66
Puanları
48
hayatımda hiç bir zaman şu dediğiniz müzikleri ve benzerini dinlemedim, dinlememde. Yabancı müziklere karşı antipatim yok. dinliyorum. ama bu iliminati saçmalığı içinde olsun olmasın önemli değil, klip ve sözler rezilik. Şimdi bazı kliplerdeki sözler küfür desem tartışma çıkar. dememiş sayın gitsin.
 
Üst