Okuldan Nefret Ediyorum

Bu konuyu okuyanlar

Cbox

Doçent
Katılım
26 Ocak 2011
Mesajlar
789
Reaksiyon puanı
14
Puanları
0
Selamun Aleyküm arkadaşlar.

Artık konuşmasam derdimi birilerine anlatmasam çıldıracağım.Lise 3.sınıf öğrencisiyim,düz lisede okuyorum.Nefret ediyorum abi ya cidden nefter ediyorum.Ya arkadaşlar öyle bir yerdeyim ki,bakınız okulda ne kadar etkinlik yapmaya çalışsam,ne kadar ortamı hoş tutmaya çalışsam yok olmuyor.Hocasından tut öğrencisine kadar hepsi amaçsız.

Abi gitar çalıyorum,ya dedim ki şöyle bi etkinlik yapalım felan böyle eğleniriz konser gibi birşey olur dedim.Tamam yapalım hocam öğrencilerin bi tanesi de beni takmıyor ki,herkes muhabbet peşinde.Yav arkadaş madem öyle niye geliyorsunuz :S Yok olmadı olmuyor,sınıfta herkes kendi kafasında.Kız desen kız değil bakınız estağfirullah küçük düşürmeye çalışmıyorum kimseyi ama bıyıklı sakallı kızlar var abi.Ya kız demeye bin şahit bile getirsen inanmam.

Erkekler zaten ayrı havada,hala ceptelefonlarında son ses,arabesk müzikler,oyun havaları ile dolaşanlar var.Derste konuşmanın hala bir marifet olduğunu,küfürlü konuşmaların onlar için hiçbir anlam ifade etmediği bir topluluk.

Son 1 senem kaldı,şu 11.sınıf bitsin yeter arkadaşlar.Zaten aldığımız eğitim eğitim değil,40 kişilik bir sözel sınıf düşünebiliyormusunuz ? Ne kadar yobaz eleman varsa hepsini toplamışlar.Aralarında birisi bile İnternet nedir,teknoloji nedir,hayatta ki amaçları nedir bilmiyor.

Bakınız internet diyorum ha siz şimdi dersiniz ki ya belki imkanları yoktur,abi benimde imkanım yoktu herkes internet cafelere gidip,pis siteler açarken,counter strike oynarken

Ben Photoshop öğreniyordum.Web tasarım derslerini izliyordum,prodüksiyon programları ile ilgileniyordum.Donanımlar hakkında sayfalarca makaleler okuyordum,şu an şükür elimde her türlü imkan var benim onlar da ne farkım vardı ki de böyle oldum ?

Sıralara saçma sapan yazılar yazanlardan mı,sokak ortasında arabesk rap denen saçmalığı dinleyenler mi,üstünde kabanı olmayıpsa sigaraya para veren mi,esrar çeken mi ? bu insanlara yazığım gelmiyor artık çünkü gözleri kör.Okuldan da nefret ediyorum,fakirlik diz boyu iken hala liseyi 4 seneye uzakmak hangi mantığa sığar ?

Biz üniversiteyi iş sahibi olmak için okuyoruz,halbu ki elin memleketinde öyle mi ?
İnsanlar Avrupa da kendini geliştirmek,yeteneği olduğu konuda profesyonelleşmek,mutlu olduğu işi yapmak için üniversite okuyor.

Yazık yazık,artık söyleyecek söz bulamıyorum...
 

Elbruz46

Müdavim
Katılım
22 Şubat 2008
Mesajlar
11,931
Reaksiyon puanı
1,338
Puanları
113
Toplumu düzeltemezsin...

Bu gün Başbakanlık bir rapor yayınladı...

Araştırma yapılmış...

Gençliğe sorulmuş İDOLÜNÜZ KİM?

1. Sırada İsmail YK...
2. Arda
3. Ronaldo
4. Gökhan Özen
5. Hepsi
6. Atatürk

Sen bu sürüden ne bekliyorsun?

Sen onları değiştiremezsin...

Kendini geliştirmeye bak

Sabret...

Okulu Bitir...

Elbet layık olduğun bir otama ileride düşeceksin...

Türkiye'de herkes saydığın insanlar gibi değil...

Herkes kendi ayağı üzerine durmaya başladıktan sonra kendi çevresini belirler...

Şu an Mecbursun... Onlar arasında onlar gibi olmamaya çalışmaya...

Ne zaman Gerçek Anlamda Hayata atılırsın...

O zaman göreceksin ülkede bir çok kaliteli insan da var...

Sen Kaliteli Olunca Çevrendeki İnsanlar da Kaliteli olacak...

Ama bunu hemen bekleme...
 

0ReiS0

Müdavim
Emektar
Katılım
8 Temmuz 2008
Mesajlar
5,666
Reaksiyon puanı
90
Puanları
48
Sen kendini bir yerlere gelmek için çabala ne kafana takıyorsun askere gitsen demekki kafana sıkarsın :)::)
 

fraud3

Doçent
Katılım
29 Kasım 2010
Mesajlar
637
Reaksiyon puanı
3
Puanları
18
senin gibi bir adam nasıl düşmüş düz liseye :/ ?
 

uma350

Müdavim
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
4,411
Reaksiyon puanı
70
Puanları
0
Bunlar Türkiye'nin gerçekleri , yazıkki gençlik yok olup gidiyor , bende üzülüyorum bu duruma ama yapacak bişey yok ne yazıkki..
 

Cbox

Doçent
Katılım
26 Ocak 2011
Mesajlar
789
Reaksiyon puanı
14
Puanları
0
Emin olun bu durumdan kurtulmak için gün sayıyorum,abilerimin yanında takılırken bugün kandilde ne güzel konuşuyorlar dı öyle arkadaşlarıyla.Hepsi kardeş gibi,biri Hollanda'dan gelmiş,benim abim harita müh.biri inşaat müh.biri kadastro, hepsi de okuyor abi ne güzel ya benden en fazla 5-6 yaş büyükler.Onlar da benim okuduğum liseden mezun oldular....

Ama bide şuan ki nesile bakıyorum nerdeeee...G yerine q yazmak v yerine w yazmak,facebook da nefret ettiği kişilere kanka diyen bir nesil,abaza bir nesil...

Artık bunaldım,mezun olup akıl kardeşlerime,muhabbet edeceğim günü iple çekiyorum...

---------- Post added at 21:44 ---------- Previous post was at 21:41 ----------

senin gibi bir adam nasıl düşmüş düz liseye :/ ?

Orta okulda kimse bizi bilgilendirmedi ki,bak evladım ilerde seni bunlar bekliyor diye.İstemezmiydim bir fen lisesine gitmeyi,anadolu lisesine gitmeyi.Şimdi bu okulda ne kadar başarı belgesi alsamda kimse artık eskileri geriye getiremiyor...
 

ayteking

Asistan
Katılım
18 Ekim 2008
Mesajlar
447
Reaksiyon puanı
10
Puanları
0
ben bir öğretmenim, bazen ben de okuldan nefret ediyorum...
 

adrasa

Müdavim
Katılım
8 Aralık 2009
Mesajlar
6,512
Reaksiyon puanı
37
Puanları
48
Cbox ilk mesajında düzeltilmesi gereken sözler var onları düzelt derim maksat uyarı alma boş yere :)

Düzeltme: bu arada yalnız değilsin sonuna kadar destekliyorum seni :cool:
 

hkonline

Asistan
Katılım
6 Şubat 2011
Mesajlar
108
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
bizim Türk edebiyatı hocası var.Facede yazdığı yazıya bakın ''yarin sozlu warr.'' bunu hoca yaparsa öğrenci ne yapmaz ki.
 

ŞAH_PARS07

Asistan
Katılım
22 Ocak 2011
Mesajlar
151
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Kardeş aynı sorunları yaşıyoruz arkadaşa bişey anlatıyorsun ancak dinlemiyor.Nedeni ya ilgi alanı değil ya da sana önem vermiyor.Müzik konusuna gelince herkes istediği tarzı dinler çünkü müzik tarzları kişiden kişiye değişir.Şahsen ben rock'ta,türkü'de,rap'te dinliyorum o an nasılsam o tarz dinliyorum.
Kusursuz dost arama ki dostsuz kalma.Yani diyeceğim kendine uygun arkadaş bul.
Küfürlü konuşanlardan uzak dur ki sanada bulaşmasın.
Okuldan asla nefret etme okul senin,benim geleceğim.
Hayata hep olumlu bak:yes:
 

muko

Müdavim
Katılım
19 Ağustos 2008
Mesajlar
1,448
Reaksiyon puanı
12
Puanları
38
Yazdıkların doğru malesef.
Yazını çok beğendim. Benimde zamanında hissettiklerimi yazmışsın.
Sık dişini az kalmış. Üniversiteye geçince çok şey değişmez belki ama en azından bir nebze rahatlarsın
 

mendocino

Müdavim
Katılım
9 Ocak 2009
Mesajlar
11,032
Reaksiyon puanı
80
Puanları
48
malesef bu tarz insanalr lise bitsede bitmeyecek, üniversitede askerde is hayatında vs vs dolu, bunu aklına sokarsan daha rahat edersin. sen kendini gelistirmeye bakacaksın elbet kafana göre cevrende olacaktır.
 

senar1st

Müdavim
Katılım
4 Ocak 2010
Mesajlar
2,551
Reaksiyon puanı
14
Puanları
0
"Her koyun kendi bacağından asılırmış." Şimdi çok önemli bir şey söyleyeceğim sana: herkesin ilgi alanı farklı... Sen pop dinlersin, başkası arabesk... Seninle ilgilenmeleri için aynı duygu ve düşüncelere sahip olmanız gerek... Aynı zevklere ya da ortak zevklere sahip olmalısınız...

Şimdi diyorsun ya" bunlar bana göre doğru değil!" . Onlar da aynı şeyi senin için düşünüyorlar emin ol. Neyin dopru neyin yanlış olduğu kişilere göre değişir. William Shekaspeare "Hiçbir şey iyi ya da kötü değildir. Bu senin o şeyler hakkında nasıl düşündüğüne bağlıdır."

Kısacası sen kendi işine bakmalısın. Elbet senin gibisi vardır. Sizin sınıfta olmasa da başka sınıfta vardır. isyan etmek yerine bunları düşünmelisin. Seni çok iyi anlıyorum. Hem lisede hem üniversitede benzer şeyleri yaşadım. Hep kendi çizgimde gittim bu beni hiç de rahatsız etmedi. Çünkü ben onlara uymadım. KENDİM OLDUM.

Olumlu bakarsan olumlu görürsün, olumsuz bakarsan olumsuz görürsün. Rahat ol :) :)
 

cobra11

Müdavim
Katılım
28 Haziran 2009
Mesajlar
4,659
Reaksiyon puanı
16
Puanları
38
Dediklerinde çok haklısınn bende senin gibi düz lise mezunuyum. dediğin gibi abazalar, okulda tırsık olupda dışarı çıkınca bi kaç kişiyle ağızlarında sigarayla kendini bişey zannedenler, elde telefonlar müzik çalar hepsi vardı bizim okuldada. Ama içlerinde iyiside vardı ama çok azdı tabi. Bende ilk girdiğim sınavda kazanamayınca üniversiteyi o zmn kafamda bişey zank dedi ama iş işten geçtimi geçmedimi karar veremedim ama iş işten geçmemiş şimdi ünideyim çok şükürde iyi bi yerdeyim. Ha üniye gidince bitiyomu bunlar gene var bitermi hiç onlar ama azalıyo tabi. Seninde iş işten geçmiş değil lise3 deysen şimdiden günde 3 saat çalış çok değil ya 3 saat düz lise olunca öğleden sonra boş 1 de evde olsan 6 ya kadar çalış işte sonra akşam yatana kadar boşsun istediğini yap banada zor gelirdi ama denememiştim hiç çalıştımki meğersem hiç bişeymiş. İlk sene kazanamadıktan sonra 2. sene iyice asıldım derslere. Bi baktım çevrem değişmiş hepsi mühendis diş hekimi öğretmen oldular. 1 sene o kadar güzel geçtiki hem çevrem değişti hem hayatımdaki en çok güldüğüm eğlendiğim seneydi bunu yanındada sevmediğim dersleri bile severek yapmaya başladım. 1 sene herşeyimi değiştirdi nerdeyse. Çok yazdım sanırım ama benden bi öneri sadece kusursuz arkadaşda ararsan bulamazsın herkezin bi kusuru vardır seninde benimde o yüzden birazda olayları akışına bırakıcan bunun yanında senin yapman gereken sadece çalışmak. bide şunu diyim ünidede bu dediğimiz arkadaşlarında bi kademesi var ne kadar iyi bi bölüm kazanırsan(gerçi iyi bölüm yoktur bölümünde iyi olmak vardır) o kadar az oluyo bu arkadaşlardan.
 

Elbruz46

Müdavim
Katılım
22 Şubat 2008
Mesajlar
11,931
Reaksiyon puanı
1,338
Puanları
113
bizim Türk edebiyatı hocası var.Facede yazdığı yazıya bakın ''yarin sozlu warr.'' bunu hoca yaparsa öğrenci ne yapmaz ki.

Her öğretmen öyle değil. Bir Edebiyat öğretmeni tanıdığım var. Facebookta arada bir mesaj atar, bir tane mi yanlış olmaz cümlelerde imla kurallarında? Noktalamalar tam, kelimeler tam. Anlatılan net. Kendisine cevap verirken kendimi sınavdaymışım gibi hissediyorum acaba yanlış yazar mıyım diye.

Olması gereken de bu.
 

pumperking

Müdavim
Katılım
27 Kasım 2009
Mesajlar
1,213
Reaksiyon puanı
3
Puanları
38
Lisedeki ortam inanılmazdı bizim.Dediğinle alakası yok anadolu lisesinde okudum.bi daha okurum.Şimdi tıp fakültesindeyim illellah ediyorm.başımı kaşıyacak vakitte buraya takılıyorm.çekilecek şey değil!sosyal hayat diye bişey kalmadı!
 

Serkannd

Müdavim
Emektar
Katılım
12 Aralık 2007
Mesajlar
2,157
Reaksiyon puanı
10
Puanları
38
yaşıtız bak. lise3'e kadar anadolu lisesinde okudum ortam süperdi.. seviye çok kaliteliydi herkes mantıklı bir iş peşindeydi.. ders saati çok fazla olduğu için anadolu lisesinden düz liseye geçiş yaptım. Düz lisede ortam aynen senin anlattığın gibi hatta daha kötüsü.. tavsiyem kafana takma. dışarı çık yani kendi okulun dışına dersaneye vs.. gidiyorsan orada arkadaşlık edin. daha kaliteli insanlar olurlar.
 

neskalii

Profesör
Katılım
25 Mayıs 2008
Mesajlar
3,932
Reaksiyon puanı
23
Puanları
38
Yaş
38
haklısın kardeşim ama emin ol bu yaşadıkların sadece okulla sınırlı değil sivildede çoğunluk bunlar adama dünya ekonomisi Türkiye ekonomisi

gelecek , geçmiş dersin bön bön bakar sıkılarak onlar 3 s kuralına göre yaşıyanlar varsın yaşasınlar biz bu dünyaya haşa ot gelmedikki ot gidelim

nasıl belli bi amaç üzerine yaradıldıysak belli bi misyonda yüklemiş yaradan ama yerine getiren kim ?????
 

palam

Doçent
Katılım
24 Haziran 2008
Mesajlar
593
Reaksiyon puanı
4
Puanları
18
bi de işe ii tarafından bak bu ülkede ameleye de ihtiyaç var güdülecek koyuna da. bir yerlere gelmek istiyorsan rakiplerin az. he üzüm üzüme baka baka kararacak sen sen ol fazla yakınlaşma onlara..
 

Cbox

Doçent
Katılım
26 Ocak 2011
Mesajlar
789
Reaksiyon puanı
14
Puanları
0
Hepinize ayrı ayrı teşekkürler,en azından yanlız benim yaşamamış olduğumu anlamış oldum.Allah (c.c) yar ve yardımcımız olsun...Hayat benim hayatım,bize en güzelinden yaşamak düşer.:)

Nefes almak,nefes almak ve nefes almak...
 

senar1st

Müdavim
Katılım
4 Ocak 2010
Mesajlar
2,551
Reaksiyon puanı
14
Puanları
0
Hepinize ayrı ayrı teşekkürler,en azından yanlız benim yaşamamış olduğumu anlamış oldum.Allah (c.c) yar ve yardımcımız olsun...Hayat benim hayatım,bize en güzelinden yaşamak düşer.:)

Nefes almak,nefes almak ve nefes almak...

Bravo sana! Sana Tom Hanks' in oynadığı Yeni Yaşam(Cast Away) filminde geçen bir replik yazacağım. Tam senlik :)

"Şimdi ne yapmam gerektiğini biliyorum, nefes almaya devam edeceğim. Çünkü yarın güneş yine doğacak, akıntıların ne getireceğini kim bilebilir ki?"
 

way_be

Müdavim
Katılım
2 Mayıs 2010
Mesajlar
5,798
Reaksiyon puanı
12
Puanları
38
ben üniversite de olmama rağmen hala benim lise yıllarımı ve şimdi ki yılları düşünüyorum çok süre geçmemesine rağmen gerçekten ortam çok ama çok bozuldu, artık herşey sigara hatta daha beteri... okuldan çıkıp sigara içmek için hatta okulun tuvaletlerinde sigara içmek için can atanlar, hatta onu bırak şekil şekil yürüyenler dünyadan haberi olmayanlar...

Aileleri onları zar zor güçlükle okula gönderip okusunda bari bişiler olmaya çalışsın diyorlar ama onlar sigara peşinde, internet cafelerde o peşinde bu peşinde... bakıyorum da şöyle gerçekten üzülüyorum herkes kötülükte birbirine çok özeniyor neden kötülükte ama neden?
İyilikte neden birbirimizi örnek almıyoruz!

10 yaşında çocuğun elinde ki sigara mı havadır, o çocuğun yürüyüşünü değiştiren nedir? Sigara mı?
Gerçekten nereye gidiyoruz bilmiyorum.

Allah yardımcımız olsun gençliğimiz bu pis illetlerden kurtulsun inşallah.
 

Silence

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Nisan 2009
Mesajlar
7,785
Reaksiyon puanı
49
Puanları
48
Çok şanslıymışım , bende düz lise mezunuyum ama arkadaşlıklarımız muhteşemdi hala görüşürüz . Bizim sınıftada 40 kişiydik 6'sı kız gerisi erkek ve rüya gibi geçti gitti keşke yeniden lisede olsam dediğim çok olur o yüzden üzüldüm adına :(

Sık dişini bencede sabret biraz az kalmış :) Umarım ideallerinin hayallerinin peşini hiç bırakmazsın ...
 

2morrow

Öğrenci
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
7
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Bazen okul nefret ediyorum, ama bazen onu özlüyorum. :D
 
Katılım
18 Şubat 2011
Mesajlar
102
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Bill Gates der ki:'İnek arkadaşlarınızla iyi geçinin.Bir gün onun çalışanı olabilirsiniz.'
Dostum!onların sorunu ne biliyomusun?O lanet olası kafalarını boş şeylerle meşgul etmeleri.
 

byharby

Müdavim
Katılım
31 Ağustos 2009
Mesajlar
1,365
Reaksiyon puanı
21
Puanları
38
Farkındalığı yüksek bir kardeşimiz. Destekliyorum.Ayrıca sosyal zekası da var. Gel gelelim ki bizim eğitim sistemimiz her birimizi "depo" olarak görüyor. Öğrencinin ilgisi var mı yok mu soran yok... Sana bir tavsiye sık dişini okulunu bitir. Üniversiteye gir bir şekilde, yeteneklerine değer veren birilerini mutlaka bulursun. Üniversitede de arabesk rap dinleyenler var ancak en azından elinde telefonla dinlemiyorlar :) Ben gözlemledim. Bize üniversite de ilk öğretilenlerin başında kişisel farklılıklar gelir. Sosyo ekonomik durum, eğitim ,aile yapısı ,coğrafya v.b. etkenler kültürü etkiler. Tavsiyemi başlarda vermiştim. Doğru yoldasın,sen de ışık var.Çok sıkılırsan bana özel mesaj at , seni dinlerim. Ey ahali böyle genç kardeşlerimizi destekleyelim.
 
Üst