Sistem Geri Yükleme

Bu konuyu okuyanlar

Luka

Asistan
Katılım
2 Ocak 2008
Mesajlar
165
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Daha iki gün öncesine kadar çalışan bilgisayarınız ne oldu da birden çalışmamaya ve hata vermeye mi başladı? Daha önce kurulu durumda bulunan bir donanımınızı bilgisayar artık tanımıyor mu? Tüm araştırmalarınıza rağmen sorunu bulamadınız veya çözemediniz mi? O zaman uğraşmayı bırakalım, biraz geriye dönelim. Çoğu zaman bu uğraş yerine sorunun olmadığı bir tarihe dönmek kesin sonuç verecektir, eğer zaten sorununuz bu şekilde de çözülmüyorsa daha farklı sorunlarınıza hoşgeldin deyiniz..

Windows işletim sistemlerinde yer alan Sistemi Geri Yükleme özelliği kolay tanımlanabilen geri yükleme noktalarını otomatik olarak oluşturur ve sistemin belirli bir saatteki veya tarihteki haline geri yükleyebilmenizi sağlar. Sistemi Geri Yükleme özelliği verileri veya belge dosyalarını eski haline getirmez, dolayısıyla geri yükleme işlemi sırasında çalışmalarınız, göz atma tarihçeniz ve sık kullanılan dosyalarınız bile kaybolmaz. Yani bilgisayarınızın sadece ayarları ve sürücüleri geri döndürülür.

Nasıl Geri Yükleme Yapabilirim?
Başlat/Programlar/Donatılar/Sistem Araçları/Sistem Geri Yükleme kısmından sistem geri yüklemeyi başlattıktan sonra:
- Sistem Geri Yüklemeye Hoş Geldiniz sayfasında, Bilgisayarımı önceki bir zamana geri yükle'yi (zaten seçili değilse) seçin, sonra da İleri'yi tıklatın.
- Bir Geri Yükleme Noktası Seçin sayfasında, Bu listede bir geri yükleme noktasını tıklatın listesinde en son sistem denetim noktasını tıklatın, sonra da İleri'yi tıklatın. Sistem Geri Yükleme'nin yapacağı yapılandırma değişikliklerini listeleyen bir Sistem Geri Yükleme iletisi görüntülenebilir. Tamam'ı tıklatın.
- Geri Yükleme Noktası Seçimini Onayla sayfasında,İleri'yi tıklatın. Sistem Geri Yükleme önceki Windows XP yapılandırmasını geri yükler ve sonra bilgisayarı yeniden başlatır. Eğer yükleme başarılı olmuşsa "başarıyla yüklendi" şeklinde bir mesaj alırsınız. Eğer yükleme başarılı olmazsa başka bir gün ve denetleme noktası deneyiniz.

Eğer dönmüş olduğunuz tarihten memnun değilseniz ve eski hale dönmek istiyorsanız yine Sistem geri yüklemeyi çalıştırıp, Son geri yüklememi geri al'ı tıklatın, sonra da İleri'yi tıklatın. Sistem Geri Yükleme'nin yapacağı yapılandırma değişikliklerini listeleyen bir Sistem Geri Yükleme iletisi görüntülenebilir. Tamam'ı tıklatın. Geri Yükleme Geri Almayı Onayla sayfasında, İleri'yi tıklatın. Sistem Geri Yükleme özgün Windows XP yapılandırmasını geri yükler ve sonra bilgisayarı yeniden başlatır.

Bilgisayarınızdaki Sistem Geri Yükleme özelliğini, masaüstünde Bilgisayarım simgesine sağ tuş yaptıktan sonra Özellikler kısmına girerek, Sistem Geri Yükleme sekmesinde yer alan Bütün Sürücülerdeki Sistem Geri Yüklemeyi Kapat şıkkını işaretleyerek tamamıyla durdurabilirsiniz.

alıntıdır

gezginler.net
 

ikxan

Doçent
Katılım
14 Eylül 2007
Mesajlar
926
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Alıntının adresine verirsen seviniriz.
 

Luka

Asistan
Katılım
2 Ocak 2008
Mesajlar
165
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Tamam uyardığın için teşekkürler ;)
 

craftingMaterial

Müdavim
Katılım
31 Aralık 2007
Mesajlar
17,485
Reaksiyon puanı
188
Puanları
63
soru :peki sistem çokmüş ve açılmıyor ise nasıl sistem geri yükleme yapılır ??

cevap : ERD Commander adlı CD yardımı ile. Nasıl mı ERD commander aslında cd üzerinden çalışan bir windowsdur fakat açıldığında hard diskte olan ve açılmayan sisteme bağlanıp onun parçası gibi çalışabilir. ve erd commander üzerinden açılmayan sisteminizde sistem geri yükleme yapabilirsiniz. sadece sistem geri yükleme değil buradan registy'i editleyebilir, driverleri kaldırabilir, servisleri devre dışı bırakabilir, sisteminizi kurmaız gerekiyosa tıpkı windowsdaki gibi yedek alabilir ve hatta internete girebilirsiniz. daha nicesi bu da benden ek olsun. işe yarar bi cd herkes de edinsin. Google a sorun cevabını verecektir... :D
 

mr.meseli

Doçent
Katılım
26 Mayıs 2007
Mesajlar
809
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Sistem geri yükleme bilinçli bir kullanıcı için tamamen gereksiz olup pc yavaşlatmada başarılı bir etkendir ;)...
 
Üst