Firefox Eklentiler Dünyası

Bu konuyu okuyanlar

AliY

Asistan
Katılım
19 Aralık 2006
Mesajlar
279
Reaksiyon puanı
36
Puanları
0
Eklentilerin tarayıcılar için gerekliliğini hiç kimse inkar edemez sanırım.

Google Chrome'da bu gerekliliği gördüğü için Dördüncü versiyonuyla birlikte eklentiler Dünyasına giriş yaptı.

Firefox Eklenti işine çok önceleri girdiği için bu konuda daha fazla deneyime sahip ve oldukça fazla eklentileride mevcut.
O kadar çok eklenti var ki, özelliklede Dil sorunundan dolayı birçok eklentinin ne işe yaradığını bilemeyen arkadaşlarımızın olduğunu düşünüyorum.

Kimimiz deneyerek, kimimiz oradan burada görerek, kimimizde çeşitli tercüme kaynaklarını kullanarak eklentilerin ne işe yaradıklarını öğrenmeye çalışıyoruz.

Eklentilerin ne işe yaradıkları konusunda yardımcı olabilmek amacıyla elimden geldi ölçüde yardımcı olmak istiyorum.

Ve tabi her eklenti için ayrı ayrı konu başlığı açmak yerine bu şekilde bir konu başlığı altında eklentileri altarmak daha uygun olacağını düşündüğüm için bu şekilde bir konu başlığı açama gereği gördüm.
Ayrıca her eklenti için bu mesajın sonuna güncelleme yapmak eklentileri birbirene karışmasına sebeb olacağı için aynı sayfada güncelleme yapma yerine ayrı ayrı mesaj içeriğiyle eklentileri aktaracağım..

Tanıtacağım eklentileri mutlaka kullanan arkadaşlar vardır. Elimden geldiği ölçüde eklentileri tanıtmaya çalışacağım; Ama olurya benim gözden kaçırdığım, farkına varamadığım özelikleri olabilir (olacaktırda). O kunuda bilgilerinizi sizde burada paylaşırsanız eklentiler konusunda diğer arkadaşlarımıza daha faydalı olacağımızı düşünüyorum.

Anlatım konusunda hatalarım olursa şimdiden özürlerimi sunuyorum.

Umarım birçok arkadaşımıza faydalı oluruz.

İşte ilk Eklenti de geliyor.


Bilgisayarınız Otomatik Kapansın



İşte güzel ve işe yarar bir eklenti daha.

Firefox tarayıcımızın başına geçtik ve çeşitli programları bilgisayarımıza indiriyoruz ama o an bir işimiz çıktı ve işimizin nekadar süreceğini bilmiyoruz. indirme işleminden sonrada Bilgisayarımızın çalışmasınıda pek istemiyoruz. İndirme işlemi bittikten sonra kendi kendine kapansa ne güzel olurdu.

Bilgisayarımızın kapanma saatini ayarlayabiliriz ama bu indirem işlemin sonrasına mı, yoksa öncesine mi olur pek belli değil. İşte tanıtacağım bu eklenti bu soruna çözüm oluyor

Auto Shutdown


Firefox'ın diğer bir indirme eklentisi olan DownThemAll eklentisiyle de uyumlu olan bu eklenti sayesinde Bilgisayarımız indirme işlemi sonrası bizim belirleyeceğimiz zaman aralığında kendi kendine kapanacak ve bu sayade Bilgisayarımızın boş yere çalışmasının önüne geçmiş olacağız. İndirme sonrasında kapatmsa ayarının yanısıra bilgisayarımız boşta kaldığı zamanda kaptılması ayarınıda yapabiliyoruz.

Eklentiyi

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/5452

Adresinden kurabilirsiniz.







Devam edecek........

---------- saat 11:59 eklendi ---------- önceki mesaj saat 11:44 eklenmişti ----------


Mini dizüstü, hatta elüstü bilgisayarların yaygınlaşmasıyla beraber bilgisayar ekranları oldukça küçülmeye başladı. Bazen bu küçük ekran site gezintilerini zevksiz hale sokabiliyor.

İşte tanıtacağım bu Firefox eklentisi küçük ekran kullanıcılarına hitap eden ama geniş ekran kullanıcılarınında kulanabilecekleri gayet güzel bir eklenti.


Hide GUI Bars

Gezinti Araç Çubuğu, Yer İmleri Araç Çubuğu, Menü Çubuğunun yanısıra Alt Araç cubuğunuda kaldırmak suretiyle daha geniş bir internet gezinti yapmamızı sağlıyor.

Eklentiyi aktif hale getirmek için Ctrl + Shift + A (ortadaki +'lar yok) tuşlarına birlikte basıyoruz, eklentiyi devre dışı bırakmak içinde yine aynı tuş yolunu izliyoruz.
Bu tuş yolunu ve hangi araç çubuklarının kalkması ayarınıda eklentinin seçenekler bölümünden ayarlayabilirsiniz.


Bu eklentiyi

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/57805

Adresinden indirip kullanmaya başlayabilirsiniz.













Not: Bildiğiniz gibi F11 tuşu tarayıcımızı tam ekran yapıyor; ama tam ekran yaparken alt çubuk menüsünüde kaplıyordu ve kullanmak istediğimiz başka bir program için, ya F11 tuşuyla eski haline döndüreceğiz, ya da ALT+TAB tuşlarını kulanacağız.
Bu eklenti ise alt çubuk menüsünü kapatmadığı için başka tuşlara basmamıza gerek kalmıyor.

Bu özellik bana daha kullanışlı gibi geldi. Karar sizlerin.

Devamı gelecek......
 

ZorhaK

Müdavim
Katılım
24 Kasım 2008
Mesajlar
10,757
Reaksiyon puanı
259
Puanları
63
Çok güzel konu..Teşekkürler.
 

Pupilla

Müdavim
Katılım
17 Haziran 2009
Mesajlar
8,724
Reaksiyon puanı
138
Puanları
63
ellerine sağlık:thumbup1::thumbup1::thumbup1:
 

RocKhan

Doçent
Katılım
4 Mayıs 2009
Mesajlar
977
Reaksiyon puanı
15
Puanları
18
''Hide Gui Bars'' kullanmak yerine F11 e basmak bence daha kolay ama dediğin gibi alt çubuk menüsü lazım ise bu eklenti şart, teşekkürler.
 

AliY

Asistan
Katılım
19 Aralık 2006
Mesajlar
279
Reaksiyon puanı
36
Puanları
0
Destekleriniz için teşşekkür ederim.

Arşivimde oldukça fazla eklenti mevcut; Ama bunların çoğunun sunumunu yeniden hazırlayıp aktarmam gerektiği için, işlerimden vakit buldukça yavaş yavaş buraya aktarıp sizlerle paylaşırım.

İyi kullanımlar.









Kolaylıkla Flash Oyunları ve Videoları tek tıklamayla indirmenize yardımcı olacak güzel bir eklentiyle sizleri tanıştırmak istiyorum.


Benzer Video indirme eklentileri mutlaka kullanmışsınızdır bu eklenti Video içeriklerinin yanısıra Flash Oyunlarıda indirmenize olanak sağlıyor.


Download Flash and Video

Youtube, Facebook, Dailymotion, Google ve daha birçok video içerik sitelerinden ve ayrıca Çeşitli Oyun sitlerinde de Oyunlarınızı bilgisayarına indirme istiyorsanız bu eklenti tam size göre. Yapmanız gereken sol alt köşedeki eklenti ikonuna tıklamak ve indirmek istediğiniz videoyu seçmek. Yapmanız gereken başka bir işlem yok. Sorunsuz bir şekilde Videoları indirme işlemini gerçekleştiriyor.


Video içeriklerini internet bağlantınız olmadanda seyredebileceğiniz gibi Oyunlarıda oynamanızı sağlıyor.

Eklentiyi

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/53003

Adresinden indiriebilirsiniz.















---------- saat 15:07 eklendi ---------- önceki mesaj saat 14:13 eklenmişti ----------



Zamanı heran görebilmek için gözünüzün önünde, tarayıcımızla bütünleşmiş elektronik sayaçlı bir saatiniz olsun ister misiniz?


FlipClock

Saat için ayrı bir tab açmaya, gözümüzü tarayıcımızın dışında sağa, sola kaydırmaya hiç gerek yok. artık saat tarayıcımızın hemen alt çubuğunda.

FlipClock eklentisini indirerek güzel bir elektronik saate sahip olabilirsiniz.

Eklentiyi

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/13258

Adresinden indirebilirsiniz.

saat.jpg
 

AliY

Asistan
Katılım
19 Aralık 2006
Mesajlar
279
Reaksiyon puanı
36
Puanları
0




Beyaz Google'dan bıktıysanız birde Siyahını deneyin!
Bakalım Google'ın siyah halini beğenecek misiniz?

GoogleBlack

Google ile arama yaparken zemininin beyaz olmasına belkide hiç dikkat etmemişsinizdir. Nede olsa çoğu site'de zemin genel olarak beyaz renk üzerine kurulu olduğu içinde buna dikkat etmemiz veya neden beyaz zemin sorgusu yapmamamız gayet normal bir durum ama eğer Google zeminindeki Beyaz zemin renginden sıkıldıysanız, biraz değişiklik olsun diyorsanız bu eklentiyi deneyebilirsiniz.

Eklentinin ismi GoogleBlack ve Google sayfasını siyah zemin üzerine taşıyor.

Eklentiyi

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/8624

Adresinden indirip kullanmaya başlayabilirsiniz.





---------- saat 09:02 eklendi ---------- önceki mesaj saat 08:53 eklenmişti ----------







Arama motoruna yazdığınız arama içeriğini arama yapmaya başlamasıyla birlikte anında silen güzel bir eklenti.

Clear Search

Arama motorunda aradığınız Google, Yahoo, Bing Vb. Arama motorunda arama yapmak için genelde adres çubuğunun yanındaki arama motorunu tercih ederim. Opera kullanıyorsanız başka bir tab'a geçtiğinizde arama kutusunda yer alan yazdığınız içerik gözükmez (adres çubuğunun sağındaki arama motoru, arama motorunun ana sayfasındaki değil) ama Firefox kullanıyorsanız başka bir tab açsanız bile bu yazmış olduğunuz içerik kaybolmaz. başkalarının ne aradığını görmesini istemiyorsanız işinize yarayacak bir eklentiyle sizi tanıştırayım.

Eklentinin adı Clear Search Arama motoruna yazdığınız içeriği arama yapmak için Enter'a basmanızla birlikte hemen siler. böylelikle arama motoruna yazdığınız aranacak kelimelerin detayını kimseler görmemiş olur.

Eklentiyi

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/14534

bu adresten indirebilirsiniz

---------- saat 10:09 eklendi ---------- önceki mesaj saat 09:02 eklenmişti ----------












Bir video içeriği aramak için Google'ın başına geçtiniz ve aramak istediğiniz kişinin adını ve video içeriğini yazdınız. bu aramaya örnek kişi olarakta beyonce olsun diyelim. Arama motoruna Beyonce (klibinin ismide olabilir) video yazdık ve Youtube, Dailymotion, Yahoo! Music seçeneklerininden birkaçı arama listesinde belirdi.

Bazen resimde o şarkıcı (sanaçı, kişi) olsa bile içeriğinde hiç alakası olmayan videolar olabiliyor. işte bu sorunun önüne geçen güzel bir eklentiyi sizinle tanıştıracağım.


VideoSurf Videos at a Glance

Bu eklentiyi, fake (sahte, altadıcı) videoları ayırmak için diye tanıtımını yapsamda, eklentinin sitedeki tanıtımında videolarda atlama yapmak için olan özelliği önplana çıkmış. yani bir Youtube, Dailymotion, Yahoo! Music gibi sitelerde içerik videosunu baştan sona kadar izlemenize hiç gerek yok.

Altta yer alan bu eklentinin özelliği olan videoaların kare kare gösterilmesi sayesinde videoyu istediğiniz görüntü içeriğinden başlatabiliyoruz.

Bu özeliği de gayet güzel ama aradığımız videonun aslında o video olmadığını seyretmeye başladığımızda farkettiğimiz videonun bu kandırmacasını baştan farketmemizi sağlamasıda bana göre güzel bir özellik.

Eklentiyi

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/10218

Adresinden indirebilirsiniz.

Not: Bu eklenti daha öncesinde video'yu bulduğumuz sitede video içeriğini gösterirken şuanda seçtiğimiz video'yu kendi sitesinde gösteriyor. Bu detayı belirtmekte yarar var.

video02a.jpg



video01.jpg
 

AliY

Asistan
Katılım
19 Aralık 2006
Mesajlar
279
Reaksiyon puanı
36
Puanları
0


Firefox Tarayıcımızın arama motoru bölümünde google ile arama yapmak istediğimizde biz kelimeleri girerken google bize bazı alternatif kelimeler sunmaya başlar. O kelimeler sonrasında da arama sonuçlarını gösterir. Kelimeler yerine bize site tercihlerini gösterse nasıl olurdu acaba?


sizde arama tercihlerini site tercihi olarak görmek istiyorsanız bu Firefox eklentisini mutlaka denemelisiniz.

Peers Instant Search

Arama motorunda yapmış olduğunuz aramalarda size kelime tercihi yerine site tercihlerini göstererek işinizi kolaylaştırmaya yarayan güzel bir eklenti. arama tercih sonuçlarını oldukça hızlı bir şekilde ekrana yansıtması gayet güzel.

Eklentiyi

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/6589

Adresinden kurabilirsiniz.









:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

---------- saat 09:44 eklendi ---------- önceki mesaj saat 09:33 eklenmişti ----------



Faresiz internette gezinmek nasıl birşey diye merak eden arkadaşların kullanabileceği bir eklenti mevcut.

Eklenti, faremizi kullanmadan sadece klavyemizin tuşlarını (daha çok rakamları dememiz daha doğru olur sanırım) kullanarak internette gezinmeyi mümkün kılıyor.


Faresiz nasıl gezilire işte cevap



No Mouse


İnternette faresiz gezinmemiz sağlayan bir eklenti. Linklere verdiği numaraları açılan kutuya yazıyor ve Enter'a basıyoruz. Numarasını yazdığımız linkin aynı veya ayrı tab üzerinde açılması seçeneğide mevcut.

Bu eklentiye benzeyen diğer bir eklentide NumberFox eklentisi. Bu eklentide hemen hemen aynı sistemle çalışıyor. Tek farkı, biri adres barı altında yer alırken diğerki numaraları yazacağımız küçük bir ekran seçeneği ile geliyor. Numaralandırma şekli tamamen aynı.

Kullanımı detayına gelirsek. Sayfa içinde yer alan linkleri aynı sayfa üzerinde açmak için Ctrl + Alt + 9 kombinasyonuna (+'ya basmıyoruz), ayrı bir sayfa (tab, sekmen) için ise Ctrl + Alt + 8 tuş kombinasyonunu kullanıyoruz.

Buarada bu eklentiyi aktif hale getirmek içinde Ctrl + Alt + 7 tuş kombinasyonunu, eklenti özelliğini devre dışı bırakmak için ise Ctrl + Alt + 0 (sıfır) tuş kombinasyonunu kullanıyoruz.

Eklentiyi

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/11349

Adresinden indirebilirsiniz.

 

AliY

Asistan
Katılım
19 Aralık 2006
Mesajlar
279
Reaksiyon puanı
36
Puanları
0


Copy Link URL

Sayfa içinde gezerken kopyalamak istediğiniz birden fazla link adresi olduğunda işiniz biraz zorlaşıyor. Tabi bahsettiğim sıralanmıış linkler değil, yazılar içinde ayrı ayrı yer alan, tek seferde kopyalama imkanımız olmayan link adresleri.

Normal kopyalama işinde yaptığımız gibi sayfa içinde faremizin sol tuşuyla kaydırıp o linkleri işaretliyoruz (yazı içinde gizlenmiş olması önemli değil) sonrada sağ tuş ve menü içinden Copy Selected Link seçeneğini tıklıyoruz. Tüm işaretli kinkler artık kopylanmış durumda.

Eklentiyi

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/10552

Adresinden indirebilirsiniz

link02.jpg


---------- saat 10:33 eklendi ---------- önceki mesaj saat 10:24 eklenmişti ----------


::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::






1 TL kaç Uganda Shillingi Yapar?


Sorunun Cevabı Bu Firefox Eklentisinde


Dcurrency


Tabi soru sadece konu başlığında geçen Uganda için geçerli değil daha bir çok para biriminin ve bunun yanısıra, Altın, Platinyum gibi metallerinbirbirine karşı olan oranların (Parite) görebileceğimiz çok güzel bilgilendirici bir eklenti.

Tarayıcımızın alt barında yer alan ve üç para (veya metal) biriminin birbirine olan değerini gösteren eklentiyi kullanmak için o üç ülke bayrağının dan birinin üzerine gelip sağ tuş yapıp değerini görmek istediğimiz ülkeyi seçmek.

Ufak bir ayrıntı verecek olursam soldaki ilk ülke değeri baz alıp diğerlerinin o para karşılındaki değerini gösteriyor. 1 TL nin diğer ülkeler karşı değerini görmek için sol ilk baştaki tercih olarak TL yani Türkiye'yi seçilmeliyiz


Eklentiyi

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/6462

adresinden indirebilirsiniz




Resim içindeki parite değerleri eski parite değerler olduğu için şuandaki parite değerleriyle farklı durumdadır.
 

Majeste

Müdavim
Katılım
7 Mart 2007
Mesajlar
1,953
Reaksiyon puanı
21
Puanları
0
Hocam eline sağlık, ben çubukları gizleme eklentisi yerine başka bir çözüm gösteriyorum: F11'e basın!
 

AliY

Asistan
Katılım
19 Aralık 2006
Mesajlar
279
Reaksiyon puanı
36
Puanları
0
Hocam eline sağlık, ben çubukları gizleme eklentisi yerine başka bir çözüm gösteriyorum: F11'e basın!

F11 herzaman orada duruyor. yine istediğimiz zaman kullanabiliriz :)


''Hide Gui Bars'' kullanmak yerine F11 e basmak bence daha kolay ama dediğin gibi alt çubuk menüsü lazım ise bu eklenti şart, teşekkürler.


Not: Bildiğiniz gibi F11 tuşu tarayıcımızı tam ekran yapıyor; ama tam ekran yaparken alt çubuk menüsünüde kaplıyordu ve kullanmak istediğimiz başka bir program için, ya F11 tuşuyla eski haline döndüreceğiz, ya da ALT+TAB tuşlarını kulanacağız.

Bu eklenti ise alt çubuk menüsünü kapatmadığı için başka tuşlara basmamıza gerek kalmıyor.

Bu özellik bana daha kullanışlı gibi geldi. Karar sizlerin.

Buda başka bir eklenti. Ayrıca bu eklentinin hemen altına kısa kısa tanımlı eklentileride aktaracağım. Bu kısa tanımlı eklentileri çok uzun zaman önce başka yerlerde aktarmıştım son hallerini test etme imkanım olmadı ama önfikir olması açısından açıklamlara gözatabilirsiniz.


:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


Upuzun Link Adresleri mi?







Bir konu için Arkadaşınıza link göndermek zorundasınız ama link okadar uzun ki tek satıra sığmıyor.
Artık uzun linkleri düşünmenize gerek yok. Linkler bu eklenti sayesinde kısaldı hemde oldukça kısa... :)




Foxy URL



Herhangi bir siteye girdiniz konusu veya başka birşeyi hoşunuza gitti. Bu siteyi kaybetmemek veya Arkadaşlarınızla paylaşmak için site adresini kopyayıp, kaydetme gereği gördünüz. ama bir sorun var adres link'i okadar uzun ki bu link'i bir yere kopyalamak size zor geliyor (aslında zor geleceği falan yok ama eklentinin güzel yanını anlatabimek için biraz abartı gerekiyordu, bende size o abartıyı vereyim dedim). ama ne söyleyeyim iki satıra sığacak adres linki yerine yarım satıra sığacak link olması gayet güzel bence.

Eklentiyi buradan indirdikten sonra (tarayıcımızı kapatıp açma işleminide bitiriyoruz haliyle) Arama motorunun yer aldığı barın hemen yanında bir f ikonu göreceksiniz. site adresini kısaltmak için O f yazılı ikona tıklamanız ve Copy to Clipboard yazan yere tıklamamız yeterli artık o kısaltılmış link ile O siteye rahatlıkla girebiliriz ve bu hizmeti sunan site, kısaltılmış link'in kesinlikle silinmeyeceği garantiside bizzat veriyor, yani link silinirse derdimiz olmadan bu eklentiyi kullanmaya başlayıp devam edebiliriz.

Bir örnek link denemesi verecek olursak Eklentinin linkini verebiliriz (biraz kısa ama örnek açısından yeterli sanırım).
Eklnetinin adresi https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/11516 ve f harfinin yer aldığı ikona bastığımıda bize vermiş olduğu link http://foxyurl.com/K

Ayrıca vermiş olduğunuz linki kaç kişinin ve en son nezaman ziyaret edildiğinide görebilirsiniz (bu görme işi o linkle giren herkes için geçerli)


f01ot.jpg




f02h.jpg




ve gelelim kısa kısa açıklamalı eklentilere.


Birazdan geliyor....
 

iboturka

Asistan
Katılım
4 Şubat 2010
Mesajlar
305
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Elleriniz Dert Görmesin...Çok Teşekkürler.
 

AliY

Asistan
Katılım
19 Aralık 2006
Mesajlar
279
Reaksiyon puanı
36
Puanları
0
HostIP.info Geolocation Plugin
Bu eklenti sayesinde herangi bir link adresinin üzerine geldiğimizde bu adres ile ilgili bilgiler veriyor (adrese tıklamadan) Ip numarası, Url adresi, host url ve hostun bulunduğu ülkeyi öğrenmemizi sağlıyor.
https://addons.mozilla.org/firefox/663/

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Sozlook
Bu eklenti herangi bir yaban kelimenin (Almanca, Fransızca, İngilizce) Türkçesini öğrenmemizi sağlıyor.
https://addons.mozilla.org/firefox/3302

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ScrapBook
Bu eklenti sayesinde hoşumuza giden veya kaynak içeriğini beğendiğimiz bir siteyi birebir (link adresleriyle birlikte) kaydetmemize yarayan güzel bir eklenti
https://addons.mozilla.org/firefox/427/

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Url fixer
Bu eklenti com,net,org gibi Adres uzantıları yanlış yazdığımızda (con, cet, mrg gibi) doğrusuna yönlendirme işini yapıyor.
https://addons.mozilla.org/firefox/2871/

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Accessibar
Bir siteye girdiniz ve bu sitenin zemin rengini veya yazılarının rengini beğenmediniz. bu eklenti saysinde zemin renginden, yazı rengine kadar, hatta yazıların küçüklüğünden büyüklüğüe kadar ayar yapmamıı sağlıyor. istersek resimleride iptal edebiliyoruz. tamamen göze hitap eden bir eklenti.
https://addons.mozilla.org/firefox/4242/

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Foxlingo
Bu eklentiyi bir konu içinde de aktarmıştım burayada aktarayım.
Bu eklenti girdiğimiz yabancı içerikli sayfaları Türkçe çevirisiyle görmemizi sağlıyor (dilimize birebir olmasada iş görür bir çeviri) veya istediğimiz dil seçeneğiyle + birçok altarnatif site şeçenekleride mevcut.
https://addons.mozilla.org/firefox/2444/

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Firefox Companion for Kodak EasyShare Gallery
Bu eklenti herangi bir sitede, forumda, mail hesabımızda veya Bilgisyarımdaki resimleri kolaylıkla alıp Kadak sitesinde oluşturduğumuz albümümüze kolaylıkla aktarmamızı sağlıyor.
https://addons.mozilla.org/firefox/4441/

Ek bilgi için
http://www.mozilla.com/en-US/add-ons/kodak

Kodak sayfasına üye olmak için
http://www.kodakgallery.com/Welcome.jsp

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Wot eklentisi
Bu eklentininde özellikleri bakımından McAfee Site Advisor eklentisine benziyor, oda arama sonuçları veya girdiğiniz site hakkında kırmızı, sarı, yeşil renkleriyle değerlendirmesini görebiliyoruz. karşılaştırma bakımından ikisinide yükleyebilirsiniz.
https://addons.mozilla.org/firefox/3456/

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

IE Tab
İnternet Explorer icin tasarlanmıs firefoxta sorunlu acılan veya açılmayan sayfarı tek tıklama ile firefox icinde Internet Explorer ı calıstırarak sayfaları goruntelemenizi saglar
https://addons.mozilla.org/firefox/1419/

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Fasterfox
Firefoxun daha hızlı olmasına yardımcı bir eklentidir.
https://addons.mozilla.org/firefox/1269/

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

CuteMenus - Crystal SVG
Bu eklenti sayesinde menümüzdeki seçeneklerin yanına onlara uygun ikonlar yerleştiriyor ve göze hitap eden güzel bir eklenti.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1330

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

İmage zoom
Herangibir sitede görmüş olduğumuz resmi Mouse'umuzu kullanarak daha büyük boyutlarda görmemize yardımcı oluyor.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/139

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Video Downloader
Bu eklenti sayesinde normalde download a izin vermeyen video paylasım sitelerinden videoları indirmeye yarıyor
https://addons.mozilla.org/firefox/2390/

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

DownThemAll
Dosyaları daha hızlı bir şekilde ve birden fazla linki sırasıyla inidirmemize olanak sağlayan bir eklenti.
https://addons.mozilla.org/firefox/201/

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ImageBot
FireFox ile kolayca resimlerinizi ImageShack sitesine upload yapmanızı saglar.
https://addons.mozilla.org/firefox/1174/

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

FoxyTunes
Netde gezerken müzik dinlemenizi sağlayan bir eklentidir.
https://addons.mozilla.org/firefox/219/

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Calculator
Firefox'ın HesapMakinesi eklentisi. gayet kullanışlı
https://addons.mozilla.org/firefox/1194/

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

RemiderFox
bu ekenti sayesinde Önemli günlerimiz artık unutmuyoruz. o bizim yerimize belirlediğimiz sürede bize hatırlatıyor.
https://addons.mozilla.org/firefox/1191/

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Adblock Plus
Bu eklenti sayesinde istemediğimiz reklamlara dur diyebilirsiniz
https://addons.mozilla.org/firefox/1865/

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Google Preview
Bu eklenti ile google da ve yahoo da arama yaptığımızda ekrana gelen Linklerin önizlemesini aramaların hemen yanında görme (minik) imkanımız oluyor
https://addons.mozilla.org/firefox/189/

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ShowIP
Girdiğiniz sitelerin ip adresini sağ alt köşede kırmızı renk ile gösterir.
https://addons.mozilla.org/firefox/590/

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

CustomizeGoogle
Google arama sonuçları yanısıra, Yahoo, Ask Jeeves, MSN vs. bağlantılarıda ek bir şeçenek olarak yer almasını sağlayan bir eklenti.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/743

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

NoScript
Mozilla Firefox’ta maksimum güvenlik sağlar.
NoScript, Mozilla Firefox’ta güvenmediğiniz sayfalarda JavaScript gibi scriptlerin çalışmasına izin vermez. Böylece en büyük virüs tehlikesinden de korunmuş olursunuz.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/722

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Tab Effect
Mozilla Firefox’unuzda bir tabdan diğer bir taba geçerken veya yeni bir tab açarken 3 boyutlu güzel bir görüntü efekti sunuyor.
https://addons.mozilla.org/firefox/4258/

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

QuickRestart
bU eklentisi Dosya menüsüne bir restart firefox (yeniden başlat) düğmesi yerleştirerek, mozilla Firefox’unuzu istediğiniz zaman yeniden başlatabilmenizi sağlıyor.
https://addons.mozilla.org/firefox/3559/

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Tab Catalog
Mozilla Firefox pencerenizde açtığınız bütün tabların, tek bir sayfada hepsinin küçük birer resmiyle (thumbnail) gösterilmesini sağlar.
https://addons.mozilla.org/firefox/1937/

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Unhide Passwords
Bu eklenti sayesinde Forumlara, mail hesaplarımıza yazdığımız şifreleri **** olarak değilde yazdığımız şekilde görmemizi sağlıyor. mesala şifremiz 1234 ise bunu şifre bölümüne yazdığımızda **** olarak değilde 1234 olarak görmemizi sağlıyor.
https://addons.mozilla.org/firefox/462/

Not: Bankalara girdiğimiz şifre işlemlerinde devre dışı kalıyor.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

PhProxy - InBasic
Bu eklenti sayesinde giremediğimiz sitelere rahatlıkla girebiliyoruz. sadece alttaki P ikonuna basmamız yeterli oluyor Not:herangi bir proxy numarası yazmamıza gerek yok. eklentinin seçenekler bölümünden 7 adet proxy servisi mevcut (kullandığı servisle birlikte) istediğiniz servisi seçip onunla açmasınıda sağlayabilirsiniz.
https://addons.mozilla.org/firefox/3239/

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Firebug

Firefox'da javascript hatalarını gösteren ve bu hataları didik didik etmenizi sağlayan güzel bir eklenti.
https://addons.mozilla.org/firefox/1843/

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Firefox Showcase
Bu eklentinin özelliklerine sahip bir eklenti daha önceki sayfalarda vardı. bu eklentide aynı şekilde tabların hepsini brarada görmemize yarıyor.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1810

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

FullerScreen
Bu eklenti firefox'ımızı tam sayfa yapıyor. durun heman F11 tuşuylada bunu yapıyoruz demeyin, bu eklenti daha farklı. sayfayı tam olarak tam sayfa yapıyor ve en alt veya en üste geldiğimizde oradaki şıkalrıda görebilmemiz sağlıyor. deneyin seveceksiniz.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4650

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Hide Tab bar
Bu eklentinin ne işe yaradığını kısaca şu şekilde anlatayım. Bir kaç tane sekmen açtınız ve açtığınız bu sekmenlerim başkası tarafında görülmesini istemiyorsunuz işte bu eklenti burada devreye giriyor. kullandığınız sekmen dışındakileri gizliyor. faremizi seçenekler bölümüne götürdüğümüzde gizli sekmenleri görebiliyoruz. eklentinin seçenekler bölümünde Auto Hide kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1337

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ScreenGrap
Bu eklenti sayesinde internette girdiğimiz sitelerin jpeg olarak remini kaydetmemize yarıyor. (save=> completePage)
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1146

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

No Squint
Bu eklenti sayesinde girdiğimiz sitelerdeki okunmayacak kadar küçük yazı derdi son buluyor. bu eklenti yazıları otamatik olarak büylterek yazıyı okuyabilmemize yardımcı oluyor.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/2592

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Locationbar²
Bu eklenti bir örnekle açıklamaya çalışayım. Adres barında http://www.shiftdelete.net.newreply.t...jkjkssklo yazan gibi bir adres yer alsın. bu eklenti sayesinde adres barında www.shiftdelete.net yazısını mavi (renk ayarını menüsünden yapabiliyoruz)birşekilde diğerleri için fazla göze batmayan sönük bir halde görmemize yarıyor. linkin üzerine geldiğimizde düzeliyor. göze hoş gelmesinin yanısıra hangi sitede olduğumuzu anlamamız bakımından da yardımcı oluyor.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4014

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Pearl Crescent Page Saver
Bu eklenti web sayfalarının png veya jpeg uzantılı olarak kaydedilmesini sağlayan kullanışlı bir Mozilla Firefox eklentisi.
http://pearlcrescent.com/products/pagesaver/adresinden basic yazanı kurabilirsiniz.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Shopzilla
Bu eklenti daha çok e-bay, amazon, msn shopping, Frogle, yahoo shopping vb gibi sitelerde ürün arayan arkadaşlar için uygun bir eklenti. ister sitede gördüğümüz bir ürünü kopyalayı, isterse seçeneklerden ulaşmak için sağ tuşu kullanıyoruz. shopilla şıkkında seçenekler yardımıyla ayrı bir sekmende istediğimiz ürünün yer aldığı sayfa açlıyor.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4675

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Add Bookmark Here 2
Bu eklenti bir web sayfasını yerimlerimize eklerken devreye giriyor ve fazladan birkaç seçenek şıkkı daha karşımıza geliyor.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3880

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

TargetAlert
Bu eklenti herangi bir link üzerine mouse yardımıyla geldiğimizde (tıklamadan önce) o linkin Pdf dosyası, eklenti, mp3, movie, şifreli veya şifresiz sayfa vb hangi içerikde olduğunu küçük ikonlarla belirtiyor. eklentinin seçenekler bölümünden çeşitli ayarlamaları yapabiliyoruz.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/230

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Send 2 Cellphone
Gelelim bu eklentinin ne işe yaradığına. girdiğimiz sitede bir resim gördük ve bu resmi cep telefonumuza aktarmak istiyoruz. bu eklenti bu işe yarıyor. Resmin üzerinde sağ yapıyoruz send2 cellphone'yi tıklıyoruz ayrı bir sayfada çıkan ekrandaki kod numarası ile Telefonumuzla wap.s2cp.com adresine girip aldığımız kodu yazıp o resmi telefonumuza indiriyoruz.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4512

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Tabcount
Pek gerklimi bilmiyorum ama alt tarafda açtığımız sekmenlerin sayısını rakamla gösteriyor. isteyen arkadaşlar için.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4422

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Cache Status
Bu eklenti sayesinde özel verileri temzile seçeneğini kullanmadan tarayıcının Disk ve Ram alanındaki bırakmış olduğu fazlalıkları temizliyebiliyoruz.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1881

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Foxymeter
Bu eklenti kaçtane siteyi ziyeret ettiiniz onu rakamsal olark gösteriyor. Bir ayda kaç siteye grip çıktığınızı merak ediyorsanız bu eklenti size göre.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3411

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Fission
Bu eklenti safari tarayıcısında olduğu gibi Link barındaki adrese efekt veriyor göze hoş gelen bir eklenti
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1951

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

HashColouredTabs+
Bu eklenti Kendi tarayıcı simgeleri olmayan siteler için farklı renklerde simgeler oluşturarak sekmelerin birbirinden kolayca ayırt edilmesine yardımcı oluyor.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4279

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Duplicate Tab
Mevcut sekmeyi kaybetmek istemediğiniz durumlarda bire bir kopyasını açan bu mini eklentide yeni açılan sekme de öncekine dair geçmiş sayfaları barındırıyor. bunun için yapmanız gereken tap üzerinde sağ tuş yapmak ve Dublicate seçeneğini belirlemek
http://twanno.mozdev.org/duplicatetab/installation.html

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

KeyScrambler Personal
Bu eklenti Keylogger denilen ve klavyede yazdıklarınızın kaydını tutan casus yazılımlara karşı şifreleme yoluyla koruma gerçekleştiren bir eklenti.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3383

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Cooliris Previews
İnternette dolanırken bir bağlantının (link) arkasında ne olduğunu merak etmenize artık gerek kalmıyor. İlgili bağlantının üzerine fare ile gitmeniz yeterli. Açılan mini pencere size içeriği gösteriyor. Google preview eklendisi goggle aramalarında sağda küçük bir sayfa ile linkin sayfa içeriğini gösteriyordu bu eklenti penceresi daha büyük ve daha bilgilendirici
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/2207

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


Split Browser
Bu eklenti aynı sayfada bir çok inter sayfasını aynı anda görmemize ve kullanabilmemize olanak sağlıyor. şekil olarak hiç farketmiyor. ister sağada, ister solda, ister üste, istersek altta bu sayfayı oluşturabiliyoruz. açtığımız sayfa diğer sayfanın aynısı oluyor, sonrasında asıl sayfayı değiştirebiliyoruz. bayağı kullanışlı bir eklenti
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4287

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Tab Scope
Opera kullananlar bilir. bir kaç sekmen açtığınızda ve o sekmenlerin üzerine geldiğimizde, o sekmene girmeden size o sekmen sayfa içeriğini gösteren bir özellik vardı. Bu eklenti sayesinde sekmenlerin içeriğini sekmenlerin sadece üzerine gelmek suretiyle görebiliyoruz. Operadan farklı olarak, karşımıza çıkan o küçük pencereden sekmeni, kapatma, yenileme, sayfayı ileri, geri alma imkanımızda mevcut.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4882

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

404 : Page is Not Found ? Now it will be!
Bu eklenti 404 Sayfa hatasının önüne geçiyor, Aradığımız site yayınını durdurmuşsa, bu eklenti devreye giriyor. archive.org yardımıyla o sitenin yayının sırasındaki sayfalarına ulaşabiliyoruz.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4693

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Google Icon
Olmazsa olmaz bir eklenti değil ama google aramalarında göze hoş gelen bir görüntü vermesi açısında kullanılabilecek bir eklenti. Google aramalarında karşımıza çıkan arama sonuçlarında sitelerin kullandığı iconlarıda sitelerin yanında görüyoruz
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4676

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Informational Tab
Bu eklenti sayesinde açtığımız sekmenlerin başlıklarında o sitenin, ilerleme çubuğunu, iconunu ve içerik (küçükde olsa) bölümünü görmemize yarıyor. görsel açıdan güzel bir eklenti diyebilirim.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4930

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Message Level Authentication for WebMail
Bu eklenti Mail hesabımıza gelen maillerin kontrollerini yapıyor. Gelen maillerdeki linklerin Güvenli olup olmadı konusunda fikir sahibi olmamıza yardımcı oluyor. istifade ettiği siteler bu konuda deneyimli siteler.
http://www.senderscore.net/
http://www.messagelevel.com/
http://www.phishtank.com/
İndirmek için https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3203

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Adblock Filterset.G.Updater
Bu eklentiyi kullanabilmek için Adblock Eklentisi yüklü olmalı.
Eklenti, blokladığınız reklam banner'larına ek olarak en meşhur reklam
siteleri linklerini (özellikle google reklamlarını) otomatik olarak
adblock listesine ekliyor.
Bu ekleni sayesinde adblock listesi hemen hemen her hafta güncelleniyor.Böylece çoğu sitede sizin bloklamanıza gerek kalmadan bu veritabanı sayesinde adblock kendisi bloklama işlemini gerçekleştiriyor.
Güncelleme için Araçlar/Filterset Updater/Settings açarak burada Force Update Now tıklamanız yeterlidir.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1136

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ReloadEvery
Opera Browser'da bulunan çok güzel bir özellik
Bu eklenti sayesinde belirleyeceğiniz aralıklarla linklerin refresh edilmesini (yeniden yüklenmesini) sağlayabiliyorsunuz.
Yapmanız gereken tek şey sayfaya sağ tıklayıp ReloadEverey menüsünden bir zaman aralığını seçip enable'yi işaretlemek.
İsterseniz "Custom" ile refresh aralığını kendiniz belirleyebilirsiniz.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/115

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Compact Menu 2
Bu eklenti, Tarayıcısında Dosya, Düzen, Görünüm, Geçmiş, Yerimleri, Araçlar, Yardım gibi seçenekleri belirtildiği yazı başlıklarını görmek istemeyen, bunları sadece bir ikonu tıklayarak ulaşmak isteyenler için ideal bir eklenti
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4550

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

FirefoxView

Bu eklenti Explorer kullanırken gezdiğiniz sayfayı menuden Firefox ile de açmayı sağlayan bir eklenti.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/223[/FONT][/B]

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Bandwidth Meter and Diagnostics
İnternet bağlantısını test etmeye yarayan bir eklenti.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/2450

broadbandid4.jpg


::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Nuke Anything Enhanced
Bu eklenti sayesinde Bir web sayfası üzerindeki istediğiniz objeleri kaldırabiliyoruz. bu şeklde resim, menü gibi istemediğimiz objelerden kurtulmuş oluyoruz, bu sayede yazıcımıza göndermek istediğimizde sadece istediğimiz yerleri göndermiş oluyoruz.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/951


Herhangi bir web sayfasında istemediğiniz kısımları seçin ve sağ tıklama menüsündeki “Remove selection” seçeneğini tıklayın.



Not: Eklentileri uzun süre önceki aktarımlarımdan oluştuğu için sürüm uyumluluklarını tam olarak test etmedim. Test sonrası 3.6 sürümüne uyumsuzluk gösteren eklentilerin yanına not düşerim.

iyi kullanımlar.
 

AliY

Asistan
Katılım
19 Aralık 2006
Mesajlar
279
Reaksiyon puanı
36
Puanları
0
"Açıl Sitem Açıl"





"Açıl Susam Açıl" sözleri kulağınıza hiç yabancı gelmemiştir sanırım.
Ali baba ve Kırk haremileri seyrettiyseniz bu kelimeleri çok kez duymuşsunuzdur demektir. Kırk haramiler, önü kapalı mağaraya gelirler ve "Açıl Susam Açıl" sözleriyle mağaranın önündeki engeli açarlar.

Şuan tanıtacağım eklenti için aslında bu tür sözlere gerek yok ama benzetme açısından sanırım uygun bir yaklaşım oldu. Bu eklentiyi kullanmaya başladıktan sonra, istediğiniz siteyi ayrı bir sekmende istediğiniz zaman açılmasını sağlayabileceksiniz. Bilmiyorum çok gereklimidir ama bu tür eklentiyle arkadaşlarınıza "Abra Kadapra" benzeri bir gösteri yapabilirsiniz diye düşünüyorum :)

Eklenti ve detayına gelirsek.


TabAlarm

İstediğiniz internet adresini ve adreslerini istediğiniz zaman açılmasını sağlayan bir eklenti. Yapmanız gereken eklentinin alt çubukta yer alan ikonuna tıklamak ve ekrana gelecek sayfada yer alan , tarih, saat ve girmek istediğiniz site linkini yazmak. Hepsi bukadar.
Ayarladığınız zaman süresi dolduğunda O siteyi veya siteleri otomatik olarak ayrı sekmelerde açıyor.

Eklentiyi

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/12588

Adresinden indirebilirsiniz.

 

Quadro

Doçent
Katılım
7 Haziran 2008
Mesajlar
721
Reaksiyon puanı
4
Puanları
18
süper.. gerçekten emeğine sağlık
 

Fantoma

Müdavim
Katılım
9 Ağustos 2008
Mesajlar
2,506
Reaksiyon puanı
27
Puanları
48
Hocam güzel bir paylaşım olmuş, ben de öneri ve sunumlarına katılıyorum.
Özellikle, AdblockPlus, benim işimle ilgili olarak ViewSourceWith, FlashGot, NoScript, ShowIP, QuickNote Firefoxu herhangi bir şekilde silmem gerektiğinde mutlaka çektiğim eklentiler.
Bir de yazdın mı fazla dikkat edemedim, Download Status Bar adında eklenti var. İzninle herkese önermek istiyorum. İndirme penceresi yerine, alt çubukta yerleşerek, süre, boyut, kalan süre gibi şeyleri indirme diyagramı ile gösteriyor.
Ayrıca, Pc'nideki virus tarama programını kullanarak inen dosyayı anında tarattırabiliyorsunuz.
Avast AV'de Avast Quick.exe'yi tanıtmak yeterli.
Diğer AV leri bilmiyorum ama mutlaka bir ön tarama exeleri vardır.
 

NikeSteeL

Müdavim
Katılım
13 Mart 2009
Mesajlar
8,420
Reaksiyon puanı
131
Puanları
63
Çok Süper Bir Konu Eğer Kendin Hazırlıyorsan Eline Koluna Sağlık
 

Mirack1907

Müdavim
Emektar
Katılım
3 Mayıs 2007
Mesajlar
5,371
Reaksiyon puanı
57
Puanları
48
Yaş
36
Yararlı eklentiler teşekkürler.
 

AliY

Asistan
Katılım
19 Aralık 2006
Mesajlar
279
Reaksiyon puanı
36
Puanları
0
Çok Süper Bir Konu Eğer Kendin Hazırlıyorsan Eline Koluna Sağlık

Tamamen bana ayittir, Liste olarak aktardıklarımda buna dahil (bunu özellikle belirtiyorum; çünkü birçok forumda bu listeyi aktaran arkadaşlar kendi aktarımları gibi gösterip içeriğin altına alıntı yazmamaktalar)

Aslında aktarcak daha çok eklenti var. Ama daha önceki sunumların değiştirlmesi. eklentilerin kontrolü (kullanım detayları, linkleri gibi) gibi detaylar girdiği için pek vakit bulamıyorum. Yakın zamanda daha geniş bir aktarımla devam ederim.

Aktarmayı düşündüğüm eklentileri denemek isteyenler için bir kaçını buaraya aktarayım. Daha sonra detaylı olarak buraya aktarırım.

Usage Counter

Xsticky-Tool

NumExt

Nuke Anything Enhanced

HideTab

Csfire
 

RocKhan

Doçent
Katılım
4 Mayıs 2009
Mesajlar
977
Reaksiyon puanı
15
Puanları
18
Olmazsa olmaz eklentilerin başında Firefox FEBE (Firefox Environment Backup Extension) vardır, Bunu da resimli anlatım yaparsan güzel olur, çoğu insan bu eklentiyi bilmiyor.

Format atıp silinen tüm yer imleri, şifre, tema, eklentileri en ince ayarına kadar, eski hali ile backup'dan geri yükleyip kullanabilmenizi sağlar.
 

vegaturk

Müdavim
Katılım
21 Haziran 2008
Mesajlar
3,718
Reaksiyon puanı
117
Puanları
0
Location bar kullanıyordum betik hatası veriyordu bakalım bu sefer vericekmi
 

AliY

Asistan
Katılım
19 Aralık 2006
Mesajlar
279
Reaksiyon puanı
36
Puanları
0
Olmazsa olmaz eklentilerin başında Firefox FEBE (Firefox Environment Backup Extension) vardır, Bunu da resimli anlatım yaparsan güzel olur, çoğu insan bu eklentiyi bilmiyor.

Format atıp silinen tüm yer imleri, şifre, tema, eklentileri en ince ayarına kadar, eski hali ile backup'dan geri yükleyip kullanabilmenizi sağlar.

Bu eklentinin anlatımını 2007 yılında biryerlerde yapmıştım. ama ozamandan buyana değişiklikler olmuş. ozaman Türkçe içeriği yoktu şuan Türkçe içeriğide mevcut.
Türkçe içerikli olduğu için eklenti kendisiyleyle ilgili herşeyi anlaşılır şekilde anlatıyor ama yinede daha denemeyen arkadaşlar için kullanım kolaylı olması açısından anlatmaya çalışayım.

İlk önce eklentiyi

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/2109

adresinden kuruyoruz.

Araçlar=> Eklentilerden Febe eklentisine geliyoruz ve Seçenekler ikonuna tıklıyoruz.

febe06.jpg


Şeçenekler bölümünden nelerin yedeğini alacağımız ayarını yapıyoruz. Eklentiler dışında, yer imleri, geçmiş, site tercihleri, paralolar vb Firefoxla ilgili içerikleri yedekleyebiliyoruz.

Tam Profil dediğimizde tüm içerikleri yedekliyor. Seçilenler bölümünden de istediklerimizi yedekliyoruz.
Buarada yedekleme işlemini yapabilmek için;

febe07.jpg



Dizin menüsüne gelerek yedeği hangi klasörde oluşturacağımız ayarını yapıyoruz. Bu işlem sonrası yedekleme işlemine başlayabilirsiniz. Diğer yedekleme zamanlarını ayarlamak için ise;

febe08.jpg


Zamanlama menüsünden, hangi, Gün, Hafta,Ay ve Saat yedekleme yapacağımız ayarını yapıyoruz. Bu ayarı Firefox tarayıcımızın açılış ve kapanış zamanıda olabiliyor.

Yedekleme işinden sonra gelelim yedekleri geri almaya.

İlk önce Febe eklentisini tekrar kuruyoruz.

febe.jpg


Eklentiyi kurduktan sonra Araçlar menüsünden Febe eklenti menüsüne geliyoruz. Geri yükle seçeneğinde yer alan yedeklerden istediğimizi seçiyoruz.

febe02.jpg


Eklentileri geri yükle tercihini kullandığımız varsayalım.

Bu tercihi kullandığımızda ;

febe03.jpg


Hangi klasörden geri yükleyeceğimizi seçmemiz için gerekli ekran gelecek. Geri yükleyeceğimiz klasöre geldiğimizde, eklentilerin tamamını seçmek için ALT + A tuşlarını kullanabiliriz veya sadece tek tekde seçebilriz.
Onayladıktan sonra eklentilerin kurulum ekranı gelecek kur onayı verdikten sonra eklentileri kurmuş oluyoruz.

Bu yöntem bazen sorun çıkarabiliyor. eğer sorun çıkarırsa diğer yöndemlede eklentileri kurabilirsiniz.

febe04.jpg



Dizin bölümünde hedef klasörünün (daha önce hedef klasörü belirliyoruz) hemen altında yer alan "Yedekleme Hedef Dizinine Bak" seçeneğine tıklıyoruz. Tıklama sonrası açılan tabda kalsörümüzde yer alan eklentiler karşımıza çıkacak kurulmasını istediğimiz eklentileri tıklayıp kurma işlemini başlatabiliriz.

febe05.jpg


Tarayıcımızın kapanıp açılmasıyla birlikte eklentiler aktif hale gelecek.

Hepsi bukadar.

Şimdiden iyi kullanımlar.
 

AliY

Asistan
Katılım
19 Aralık 2006
Mesajlar
279
Reaksiyon puanı
36
Puanları
0
Link Password



Bilgisayarınızı sizden başka kişiler kullanıyor ve Firefox'da yer imlerinizde yer alan sitelerin başkaları tarafından da ziyaret edilmesini istemiyorsanız istediğiniz siteleri linklerini şifreleyebilir ve sadece sizin belirleyip, yazacağınız şifre sayesinde siteye girilebilmesini sağlayabilirsiniz.


Bunun için yapmanız gereken Link Password eklentisini indirmek ve şifrelemek istediğiniz yer imlerinde yer alan sitenin üzerine gelip sağ tık yapıp seçenekler içinde yer alan encrypt this link seçeneğini seçmek ve ekrana gelen seçenek ekranındaki iki kutucuğa belirlediğiniz şifreyi (ikiside aynı olacak) girmek yeterli olacaktır.

O siteye tıklandığında şifre sorulan bir ekran geldiğini ve şifre yazılmadan o siteye girilmediğini göreceksiniz.

Eklentiyi https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/161768/ adresinden indirebilirisiniz.







:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::



Google Sidebar Remover




Kısa bir süre önce Google arama sonuçlarında yeniliğe gitmişti ve yaptığımız aramaların detaylarına daha iyi hakim olabilmemiz için arama sayfasının soluna yan araç çubuğu ilave etmiş ve buradan arama tercihleri daha detaylı olarak görmemize imkan sağlamıştı.

Olur ya belki bu yenilik hoşunuza gitmemiş olabilir (gitmmeiş olacağını düşünmemekle beraber). işte aşağıda da linkini vereceğim bu eklenti sayesinde arama sonuçlarında bu araç çubuğunu ortadan kaldırabiliyorsunuz.



Eklentiyi https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/161648/ adresinden indirebilirsiniz.





........................................................






Not: Vakit bulabilirsem önceki mesajımda tanıtımını yapacağımı belirttiğim eklentileride bir ara aktarırım (unutmadığımı belirtmek için not düştüm)

iyi kullanımlar.
 

malatya

Müdavim
Katılım
2 Aralık 2007
Mesajlar
2,183
Reaksiyon puanı
6
Puanları
38
Yaş
39
eline saglık hocam teşekkürler güzel konu.
 

AliY

Asistan
Katılım
19 Aralık 2006
Mesajlar
279
Reaksiyon puanı
36
Puanları
0
eline saglık hocam teşekkürler güzel konu.

Teşekkür ederim. Benendiğinize sevindim. umarım işinize yarayanlar vardır.



Saved Passwords Button




Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaptığınız sitelere firefox'ın şifre hatırla seçeneği ile giriyorsanız ve uzunca bir süredir bu yöntemi kullanıyorsanız yeri gelir artık şifrenizi hatırlamaz hale gelelbilirsiniz.

Şifrenizi öğrenmek için yapmanız gereken Araçlar ==> Seçenekler ==> Güvenlik menüsünde yer alan "Sitelerde girilen şifreleri hatırla" seçeneğinin hemen sağında yer alan "Kayıtlı parolalar" ı seçmek ve Parolaları göster ikonuna tıklamak yeterli olacaktır. Eğer işi bukadar uzatmak istemiyorsanız ozaman yapmanız gereken Saved Passwords Button eklentisini kullanmak.



Sadece bir tıklamayla seçenekler menüsüne anında ulaşmanızı sağlayan bir eklenti (aynı zamanda düzenleme yapmanızıda sağlar). Eklentiyi https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/92086/ adresinden kurabilirsiniz.






 

AliY

Asistan
Katılım
19 Aralık 2006
Mesajlar
279
Reaksiyon puanı
36
Puanları
0







Schillr Stereoscopic 3D Viewer

Son zamanlarda bir 3 Boyut rüzgarı devam ediyor gidiyor. Bu rüzgar sadece Sinema ve Televizyonla sınırlı kalmıyor aynı zamanda resim konusunda da bu rüzgarın etkisini hissediyoruz. Birçok resim düzenleme programı artık düzenleme içine 3 boyut özelliğinide dahil etmeye başladı. Ama siz diyorsanız bu etkiyi programla değilde internet üzerinde çözeyim....işte ozaman bu eklenti tam size göre diyebilirim. Eklentiyi kurduktan sonra 3 boyutlu yapmak istediğiniz (internet üzerinde) resmin üzerine gelip sağ tık yaptıktan sonra schillr 3d viewer menüsünden istediğiniz seçeneği seçerek gözlüğünüze uygun 3 boyutlu görüntüyü oluşturabilirsiniz ve renklerin sağa sola kayma işleminin düzenlemesinide yapmanıza olanak sağlıyor.

Eklentiyi https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/9888/ adresinden indirebilirsiniz.
Ufak bir hatırlatma yapayım. Bu eklenti daha henüz moziila tarafından araştırlmadı uyarı yer alıyor ve eklentiyi kurmak isteyen arkadaşlar Continue Download ikonuna basıp devamında bu eklentiyi indirebilirler.
Her nekadar Mozilla bu eklentiyi daha henüz incelemiş olsada kendi sitesine göz attım ve herangi bir olumsuzluk göremedim. McAfe SiteAdvisor tarafındanda güvenilir katagori olan Yeşil ikonla derecelendirilmiş (aynı şekilde Wot).


 

evowinds

Müdavim
Emektar
Katılım
2 Kasım 2008
Mesajlar
9,100
Reaksiyon puanı
174
Puanları
63
Ellerine sağlık, AliY. Eğer ilgi devam eder de konu canlı olursa konuyu biraz daha profesyonelleştirebiliriz.
 

AliY

Asistan
Katılım
19 Aralık 2006
Mesajlar
279
Reaksiyon puanı
36
Puanları
0
Ellerine sağlık, AliY. Eğer ilgi devam eder de konu canlı olursa konuyu biraz daha profesyonelleştirebiliriz.

Teşekkür ederim.

Eklentiler benim için bir hobi ve güzel bir hobi. Vakit buldukça eklentilere gözatarım ama son zamanlarda pek vakit bulamıyorum. Buldukça da burada elimden geldiğince paylaşıyorum (gönül isterki arkadaşları hergün bir eklentiyle tanıştırayım).

Buradaki eklentilere gözatarken belki arkadaşlar için iki dakikada hazırlanmış gibi gözükebilirler ama iki dakika(ların) oldukça üzerinde bir zaman harcıyorum. Hazırlanışı uzun sürdüğü içinde bu vakitsizlikte aktarmak istediğim onlarca eklentide ya kafamın içinde, ya da tarayıcımda beklemede kalıyor. Ama vakit buldukça aktarmaya devam ederim.

İlgi derken arkadaşların ilgisiyse sanırım konunun yeriyle alakalı bir durum. Junior editörler bölümüne aştığım sadece bir eklentilik konu daha çok ilgi görmüştü :)

Daha önce aktarmayı düşündüğümü söylediğim eklentileri aktarmaya çalışacağım. ilk eklentiyi az önce bitirdim. Umarım arkadaşların işine yarar.

Usage Counter

Hiç merak ettiğiniz oldumu, acaba bugün forumda kaç saatimi geçirdim veya bir ay boyunca forumda veya başka sitelerde kaç saat vakit geçirmişim?
Tüm bu soruların cevabını verecek bir eklentiyle sizleri tanıştırmak istiyorum daha önce aktaracağımı da duyurduğum bu eklentinin adı Usage Counter.

Bazı istenmeyen durumlarla karşılaşmamak için bu eklenti kayıt işlemini kendi başına değil sadece sizin belirleyeceğiniz siteler üzerinde kayıt işlemine başlıyor.

İlk önce eklentinin linkini aktarayım

Elentiyi https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3482/ adresinden kurabilirsiniz.

Eklentiyi kurduktan sonra tarayıcımızın sağ alt köşesinde rakalmlardan oluşan eklenti ikonunu göreceksiniz bu ikonun üzerine gelip sağ tık yaptığımızda karşımıza 3 seçenek çıkacak Reset seçeneği sayacı sıfırlamak için. Option seçeneğide kayıt altına alacağımız siteyi hafızaya alma işlemini yapıyor. Option seçeneğine tıkladığımızda ekrana bir seçenek ekranı gelecek burada yer alan Delete seçeneği kayıtlı siteleri silme işlemini gerçekleştiriyor. Add seçeneği ise yeni siteyi hafızaya alma işlemini gerçekleştiriyor.

55995190.jpg


Add ve Tamam onayıyla birlikte artık siteyi kayıt altına almış olduk.

3588da9f.jpg


Siteyi hafızaya altıkta sonra geçirdiğimiz sürelerin takibinin nasıl yapacağımız kısmına gelelim.
Bunun içinde yine eklentinin rakamsal ikonunun üzerine gelip sağ tık yapıyoruz ve buradaki Statistic seçeneğine tıklıyoruz.
Artık sitelerde nekadar süre geçirdiğimiz takip etmeye başlayabiliriz.


2506e271.jpg



İyi Kullanımlar.
 

desperado64

Müdavim
Katılım
14 Ağustos 2008
Mesajlar
12,240
Reaksiyon puanı
104
Puanları
48
Febe kullanmıyorum :) yer imlerimi ve şifrelerimi yedekledikten sonrası gerisi möğüm deeeelllll :D eklentileri temizce kurarım daima :D
 
Üst