Açıköğretimden örgün bölümlere yatay geçiş!

Bu konuyu okuyanlar

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
9601274.jpg


ESKİŞEHİR Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Açıköğretim Fakültesi’nde (AÖF) başarılı olan öğrencilerin, örgün bölümlere yatay geçiş yapabileceklerini açıkladı.


Prof. Dr. Davut Aydın, Rektörlük görevine başlaması nedeniyle Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampusu’nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Rektör yardımcıları Prof. Dr. Meryem A. Kozak, Prof. Dr. Hasan Mandal, Prof. Dr. Nüvit Oktay ile Prof. Dr. Naci Gündoğan da katıldı.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Açık Öğretim sisteminde devrim niteliğinde köklü değişiklikler yapacaklarını söyledi. AÖF’te başarılı olan öğrencilerin örgün bölümlere yatay geçiş yapabileceğini kaydeden Rektör Aydın, şöyle konuştu:

“Açık Öğretim Fakültesi’nde 31 Aralık 2009 tarihi itibariyle 1 milyon 300 bin kayıt yenilendi. Açık Öğretim için çok değişik projelerimiz var. Türkiye’nin, özel ve kamu sektörünün istekleri, teknolojik değişiklikleri ve dünyadaki modelleri de dikkate alarak, açık öğretimi yeniden yapılandırma sürecine sokuyoruz. Bu yeni süreçte teknoloji ve internet kullanımını olabildiğince artıracağız. Programlarımızı güncelleştirip, gözden geçireceğiz. Daha odaklı bir eğitime yöneleceğiz. Bunları yaparken de kapsamlı bir değişikliğe ihtiyaç var. Bu sistem içerisinde öncelikle değerlendirme ve sınav sistemini değiştireceğiz. Kanun değişiklikleri ile ilgili olarak YÖK ve parlamento ile görüşmelerimiz olacak. Dünyadaki diğer açık öğretim normlarını yakalamak istiyoruz.”

AÇIK ÖĞRETİM ÖĞRENCİSİNE BURS İMKANI

Bugüne kadar Örgün eğitimden açık öğretime geçiş imkanı olmasına rağmen açık öğretimden örgün eğitime geçiş olmadığını belirten Prof. Dr. Aydın sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yatay geçiş yönetmeliğinde bir değişiklik yapıldı. Şimdi açık öğretim öğrencisi başarı kriterlerini tutturuyorsa örgün eğitime yatay geçiş yapabilecek. Bu devrim niteliğinde bir uygulamadır. Bu, Açık Öğretim öğrencisinin önünü açma uygulamasıdır. ‘Sen üniversiteye açıktan girdin açıktan çıkacaksın’ uygulaması artık kalkıyor. Çünkü bu sistem içerisinde son derece başarılı öğrenciler var. Ayrıca, Açık Öğretimdeki öğrenciye örgün eğitimde olduğu gibi burs imkanı da sağlayacağız.”

‘DEVLETE 500 MİLYON LİRA AKTARILDI’

Rektör Prof. Dr. Davut Aydın, bir gazetecinin Anadolu Üniversitesi’nin kasasında bulunan 500 milyon TL’nin devlet tarafından alındığını hatırlatması üzerine şunları söyledi:

“Bize hep şöyle denildi ‘Diğer üniversiteler iş yapacak para yok. Sizde para var ama performansınız düşük.’ Bu süreç sonunda devlete 500 milyon lira aktarıldı. Bunun 250 milyon lirası Maliye Bakanlığı’na, 250 milyon lirası da yeni kurulacak olan üniversitelere verildi. Maliye Bakanlığı ‘Say 2000’ denen sistem sayesinde sabah 09.00’da bilgisayarını açtığı zaman kimin elinde para varsa görüyor. Bunun sonucunda bir gün ‘Ya bu parayı kullan ya da ver’ derler. Para ne yazık ki gitti. Bundan sonra bize yeni talepler gelebilir. Biz bundan sonra para vermek istemiyoruz. Aslında bu para 750 milyon liradır. Maliyeye verilecek olan para 500 milyondu sonradan 250 milyon lirasını bize geri verdiler. Artık geriye değil önümüze bakıyoruz. Tekrar bizden para istememeleri için yeni projelerin hazırlıklarına başladık. Biz bir daha para veren yönetim olmak istemiyoruz. Biz kaynaklarımızı ülkenin yararına kullanmak istiyoruz.”

KAYNAK
 

llavinya

Müdavim
Emektar
Katılım
9 Ekim 2006
Mesajlar
7,781
Reaksiyon puanı
92
Puanları
0
Şimdi açık öğretim öğrencisi başarı kriterlerini tutturuyorsa örgün eğitime yatay geçiş yapabilecek.

Başarı kriteri dedikleri gerçek bir başarı kriteri olacaktır. :) Hak eden elbette geçmeli. Acaba yine kendi alanlarında mı olacak?
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Başarı kriteri dedikleri gerçek bir başarı kriteri olacaktır. :) Hak eden elbette geçmeli. Acaba yine kendi alanlarında mı olacak?
Kendi alanlarında olacak bu yatay geçiş.

Canım üniversitem benim. :D
 

leolord

Asistan
Katılım
17 Aralık 2008
Mesajlar
243
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Geç bile kalınmış proje aslında. Örgün eğitime geçmek zor olur ama; insanı gaza getirir. Benim bile ders çalışasım geldi şimdi, en iyisi bi göz atıyım şu kitaplara :D
 

cenk_kusje

Asistan
Katılım
3 Eylül 2008
Mesajlar
341
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
güzel bir uygulama ancak başarı düzeyi çok yüksek olanları almaları mantıklı olur.yani aöf de not olayı nasıl bilmiyorum ama mesela 4 üzerinden en az 3.00-3.50 gibi bir sınırdan sonrasını almalılar.

yani aöf'lü arkadaşlarımızın açısından iyi olacak ama benim gibi örgün ögrencilere de haksızlık olcak gibi.dedigim gibi başarı sınırını çok yüksekte tutmalılar.tabi bizim fakültenin havasını solumalarını da isterim hani.:)
 

eray045

Müdavim
Emektar
Katılım
12 Nisan 2008
Mesajlar
12,600
Reaksiyon puanı
250
Puanları
63
açık öğretim işletmeyi dondurmuştum..
bu sene okul biterse tekrar başlayıp örgün öğretimmi okusak , en azından üniversite görmüş oluruz :D
 
Üst