Soru 12.sınıfım bu zamana kadar hiç doğru düzgün çalışmadım çok mu geç?

aleynayildirim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Matematik ve fen temelim yok hiç bilmediğim için bir umut olsun diye dile gectim ama erteleme hastalığım yüzünden 11 de çalışmam gereken konular ve kelime ezberleri hiç yapmadım şimdi çok birikiyor çok hızlı ders işleniyor ve ben çok gerideyim sizce çok mu geç ve sizce hangi konudan başlamalıyım? Matematik yapmadan girebilecegim yerler var ama ydt de çok düşük şuan ve dil sandığım kadar kolay değilmiş

crow88

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
3,378
Benim burada yazdıklarım,benim kendi fikir,düşüncelerimdir.

Geç diye kelime yok,esas sorun kendinize kabul ettirmeniz,yapabilirsiniz
öncelik olarak "bundan sonra yaparım,şu bitsin ondan sonra bakarım" erteleme huyunuzu bırakın.
televizyona,çene muhabbetine fazla takılmayın,peki nasıl yapabilirsiniz,size örnekler vereyim.

Eksiklerinizi tespit edin,en çok takıldığınız konuları sona bırakın,öncelik olarak kolay olan konu,kelimelerden başlayın.

Sabah vakitleri (05 00/07/00 arası) havanın en güzel olduğu zamanlardır,sabah erken kalkın 1 saat çalışın
akşam yatmadan öncede 1 saat çalışıp yatın,en son okunan ,bakılanlar zihinde kalır.

kendinize göre düzen kurun,kurduğunuz plana uymaya çalışın.

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,892
Çok geç desek ne yapacaksın çalışmayacak mısın? Hatanı anlamışsın, çabalayabildiğin kadar çabala. İnşALLAH beklediğin sonucu alırsın.

aleynayildirim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok geç desek ne yapacaksın çalışmayacak mısın? Hatanı anlamışsın, çabalayabildiğin kadar çabala. İnşALLAH beklediğin sonucu alırsın.
Evet haklısınız mecbur yapacağım bir şekilde
Mesaj otomatik birleştirildi:

Benim burada yazdıklarım,benim kendi fikir,düşüncelerimdir.

Geç diye kelime yok,esas sorun kendinize kabul ettirmeniz,yapabilirsiniz
öncelik olarak "bundan sonra yaparım,şu bitsin ondan sonra bakarım" erteleme huyunuzu bırakın.
televizyona,çene muhabbetine fazla takılmayın,peki nasıl yapabilirsiniz,size örnekler vereyim.

Eksiklerinizi tespit edin,en çok takıldığınız konuları sona bırakın,öncelik olarak kolay olan konu,kelimelerden başlayın.

Sabah vakitleri (05 00/07/00 arası) havanın en güzel olduğu zamanlardır,sabah erken kalkın 1 saat çalışın
akşam yatmadan öncede 1 saat çalışıp yatın,en son okunan ,bakılanlar zihinde kalır.

kendinize göre düzen kurun,kurduğunuz plana uymaya çalışın.
Evet haklısınız

KorinthaS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Neresinden dönersen senin için kâr olacaktır, umudunu bir an olsun kaybetmemeni tavsiye ediyorum. Eğer önünde gidilecek bir yol varsa, emin ol her zaman umut vardır.

Son düzenleyen moderatör:

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,925
Tembellik kötü bir alışkanlık.Bir kere alıştın mı, bir daha kurtulamıyorsun. Sigara gibi. Evet geç.
İstesen de çalışamazsın, çünkü bedenin artık öyle alışmış. Yine de dene bir şeyler. Hepten salıvermekten iyidir.

aleynayildirim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tembellik kötü bir alışkanlık.Bir kere alıştın mı, bir daha kurtulamıyorsun. Sigara gibi. Evet geç.
İstesen de çalışamazsın, çünkü bedenin artık öyle alışmış. Yine de dene bir şeyler. Hepten salıvermekten iyidir.
Evet o kadar haklısınız ki bence her alışkanlık bağımlılığa dönüşüyor halbuki geç değil çalışsam olacak ama bir bahane arıyorum hep