Kripto Log Telegram Grubu Üzerinden Kripto Para Dolandırıcılığı ve Kripto Para Dolandırıcılarına Karşı Korunma Yolları

Biber_Golge

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Selamün Aleyküm arkadaşlar. Bu konu özelde Telegram grubu üzerinden dolandırıcılık yapan "kripto log" grubu(yeni adı Kripto Sinyal Vadisi) , genelde ise tüm dolandırıcılıklara karşı nasıl korunulur hakkında olacaktır.

Arkadaşlar malum Telegram grubuna yatırım tavsiyelerıne bakmak amaçlı girdim ve şok oldum, özelde bu dolandırıcının genelde ise diger tüm dolandırıcıların kullandıgı yöntemleri anlatacagım. Umarım böyle bir duruma düşmezsiniz.

1-) Güven toplama aşaması
Başlangıcta arkadaşlar her dolandırıcı gibi önce güven kazanıyorlar, onlarca yatırım tavsiyesi veriyorlar tutan tavsileri öne çıkarıp "bak işte demiştik, " bize uyan kazanır" gibi sözlerle tutan tavsileri alıntı yapıyorlar, tutmayanları siliyorlar. Biliyorsunuz Telegram'da bu özellik var eski mesajları siliyorlar. Böylece gruba yeni gelen muhtemel magdur adayımız "laaa off tavsiyelere bak hepsi tutmus" deyip dolandırıcya olan güveni artıyor. Gruba dolandırıcı hariç hiç kimse hiçbir sekilde mesaj yazamıyor grupta kimlerin bulundugunu göremiyor ve yazılan mesajlara sadece ifade bırakabiliyorsunuz. Tahmin edebilecegınız üzere ifadelerin hepsi de olumlu yani olumusuz bir ifade de bırakamıyorsunuz yani bir kişi dolandırılsa kesinlikle grup üzerinden digerlerine ulaşamıyor en önemli nokta bu.

2-) Yeni coin çıkartma aşaması
Dolandırıcı bu aşamada sözde birçok yatırım tavsiyesi verip güvenleri kazanınca haftaya çok güzel bir coinle 100X yaptıracagını söylüyor, bir hafta boyunca bunun reklamını yapıyor paraları şimdiden nakitte bekletmenizi söylüyor.

3-) Yeni coin çıkıyor

Dolandırıcı bu aşamada yeni coini ve nasıl alacagınızı grupta yayınlıyor. Burası cok onemli, genelde dolandırıcılar coın alma işlemlerini Binance üzerinden yapar çünkü dogal olarak Binance bu işe alet olmaz dersiniz ve güveniniz artar ancak durum öyle degil. Binance BNB agı üzerinden 3.4.5.. Şahıs coinleri almanıza riski size ait olmak üzere izin verir. Dolandırıcıda zaten BNB agı üzerinden kendi coinini çıkartıyor. Bu aşamada bir hafta boyunca kendi coinin aldırmak için adeta sizi taciz eder kullandıgı malum argümanlar:
  • Arkadaşlar kripto çakılacak kesinlikle bu coini alın (bunu genelde BTC birazcık düştügünde yazarlar)
  • Karda olanlar satsın bunu alın en az 100X.
  • Kesinlikle kefilim BTC de bu fiyatlardaydı en az 1000X alacagız.
  • Tek başarısız işlemimiz var mı buna girin.
  • Elinizde ne varsa satın digerlerınden 1X-2X-3X yaptınız buna yartırın en az 100X.
Dolandırıcı bir hafta boyunca almanız için tavsiye etmekten çıkıyor adeta taciz ediyor. İlk çıkardıgı coinin adı babybnb, bugün son gün diyor yarına 100X diyerek bu coini alıyorsunuz ve bir daha satamıyorsunuz. Coinin düşüşünü sanki dogal düşüş gibi gösteriyor, grupta kimseye ulaşamadıgınız için sadece kendiniz kaybettiginizi düşünüyorsunuz ama aslında dolandırıcı likiditeden tüm paranızı çekiyor işte kanıtı.
WhatsApp Görsel 2025-05-29 saat 09.04.12_18d64d2c.jpg

Remove komutuyla likideteden tüm parayı çekiyor. Bu para yaklaşık 210 BNB yani 143000 dolar. Miktar daha fazlada olabilir cünkü grafige baktıgınızda aynı sahıs satışlar yapmış.

Dolandırıcılık burada bitti mi hayır bitmedi.

4-) Tekrar yeni coin çıkıyor
Bu sefer ilk fırsatı kaçıran kullanıcılar hedef alınıyor sanki ilk coinden herkes 100X yapmış gibi bir algi yaparak ikinci coini bari kaçırmayın diyerek yine işe başlıyor. İkinci coinin ismi zentix, yine ilk coinde yaptıgı propagandanın aynısını yapıyor.

WhatsApp Görsel 2025-05-29 saat 09.04.10_a411ea52.jpg
WhatsApp Görsel 2025-05-29 saat 09.04.12_f807a732.jpg

Buradanda yaklaşık 111 BNB 76000 dolar likiditeden çekiyor ve paranız çöp oluyor. Ayrıntılı işlemlere buradan bakabilirsiniz.

5-) Temizlik aşaması
Dolandırıcı burada verdiği yatırım tavsiyeleri hariç kendi çıkardığı coinlerle alakalı tüm mesajları siliyor. Hatta bir ara grubun ismini falan değiştirdi sonra eski ismine geri döndü sonra tekrar değiştirdi. Böylece yeni üyelerin tekrar güvenini kazanarak yeni bir dolandırıcılık döngüsüne hazırlanıyor.

WhatsApp Görsel 2025-05-29 saat 09.04.12_01de1fe6.jpg
WhatsApp Görsel 2025-05-29 saat 09.52.21_ccbcbc3f.jpg

An itibarıyla yine yatırım tavsiyeleri vererek güven kazanmaya çalışıyor.
Magdur olanlar bu konunun altına yazsın arkadaşlar çok şükür ben magdur olmadım ama bu duruma sessizde kalamam.

Bir coinin dolandırıcı olup olmadıgını nasıl anlarız?
Arkadaşlar bu kullanılan aga göre degişir, eger dolandırıcı BNB agı uzerinden bunu yapıyorsa asagıdakı siteyi kullanarak bunu az çok anlayabilirsiniz. Bunun için size verdigi contract adresini kullanabilirsiniz mesela zentix coin için örnek:

1748495143800.png

Run away diyor yanı arkana bakmadan kaç.

Site:
site için tıklayınız
Arkadaşlar bu tür sitelerle coinlerin likiditeleri kilitli mi degil mi, kac kisi almıs, satmıs veya satamamıs rahatlıkla bakabilirsiniz.
Solana agı içinde asagıdaki siteyi kullanabilirsiniz. Likiditesi kilitli olmayan coinleri kesinlikle almayın. Holdersleri analiz edin, kendi kararınızı kendiniz verin

Site:
site için tıklayınız

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,873
Ne kadar götürmüşler?

Biber_Golge

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Ne kadar götürmüşler?
Benden öncesini bilmiyorum gruba son bi ay girdim gireli yaklaşık 8 milyon tl götürdüler, bunu meslek haline getirmişler
Mesaj otomatik birleştirildi:

Discord yerine telegramı kapatmaları isabet olurdu
Telegram hiç aldırış etmiyor kaç defa şikayet ettim deliller attim en azından gruptaki üyelerin gruba mesaj yazmalarina izin verin dedim onu dahi yapmadılar, mesaj yazmayi birak üyelere erissem bile yeterdi Öyle bir durumki gruptakilere ulaşamıyorsun göz göre göre dolandırılıyorlar ne yapacağımı bilemedim en sonunda konu açmaya karar verdim belki insallah bi kaç kişi kurtarırım umuduyla