Anakart Arızası?

Bu konuyu okuyanlar

Jiny

Öğrenci
Katılım
20 Temmuz 2020
Mesajlar
26
Reaksiyon puanı
9
Puanları
3
Yaş
23
Bugün bilgisayarı açtım, Asus logosu geldi ve birden baska birşey gelmedi(bu anda bip sesleri geldi ama kac tane hatırlamıyorum). Sonrasında dedim ki " Böyle daha önce de oldu bekleyeyim açılır". Açılmadı. Sonra Power Tuşuna basılı tuttum kapattım açtım ve bilgisayar açıldı ama o kadar yavaş işlemleri gerçekleştiriyor ki. Sonrasında restart attım. Açıldı ve bi öncekinden daha hızlıydı (ama hala önceden olduğu gibi stabil değildi). Bende dedim ki " Ne zamandır bilgisayara güncelleme yapmıyorum belki ondan performans düşüklüğü yaşıyorum." Güncellemeleri indirmeye başladım. 3 tane güncelleme vardı. 2 tanesi " İndirme Bekleniyor" da bir tanesi "Yeniden başlatma bekleniyor" diyordu. Bende yeniden başlattım ve birden fazla kısa olarak bip sesi çıktı. Araştırdım ve sonuç "Anakart arızası" deniyor. Anakart arızası vardı da nasıl ikinci kez denememde açıldı ve sonrasında Yeniden başlattım nasıl açıldı merak ediyorum. Gerçekten anakart arızası olmuş olabilir mi ve tamir edilebilir mi?
 

OzkanK.

Müdavim
Katılım
3 Eylül 2019
Mesajlar
10,692
Reaksiyon puanı
13,059
Puanları
113
SSD var mı laptopta yoksa HDD mi. Yavaş açılma bir kere açılıp sonra açılmama flan bana HDD arızası gibi geldi.

Ama duyduğun Bip sesinin türüne göre şuradan bakabilirsin. Ayrıca laptop'u prize taktımı üstünde herhangi bir ışıktan bir tanesi yanıyorsa bence anakart arıası değildir. Eğer anakart arızası isede yetkili servise verirsin 200-300 TL fiyatlara anakartı değiştirirler.

Sürekli Ses Güç kaynağı arızası
Birçok kısa bip Anakart arızası
1 uzun Bellek tazelenmesinde hata
1 uzun 1 kısa Anakart veya BIOS çipi arızası
1 uzun 2 kısa Ekran kartı arızası (Genellikle eski kartlardaki DIP switch kaynaklıdır)
1 uzun 3 kısa Ekran kartı arızası
2 uzun 1 kısa Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı (?) )
2 kısa Bellek parity (eşlik) hatası
3 kısa Belleğin ilk 64klık bölümünde hata
4 kısa Timer hatası
5 kısa İşlemci hatası
6 kısa Klavye işlemcisi hatası
7 kısa İşlemci hatası
8 kısa Ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası
9 kısa BIOS ROM hatası
10 kısa CMOS okuma/yazma hatası
11 kısa Tampon Bellek Hatası
 

Jiny

Öğrenci
Katılım
20 Temmuz 2020
Mesajlar
26
Reaksiyon puanı
9
Puanları
3
Yaş
23
Öncelikle yardımın için çok teşekkür ederim. Ssd yok bilgisayarda. Anakart arızası olarak düşünmenin sebebi dediğim gibi yaklaşık 12 tane kısa bip sesi çıkması. Laptopun ledleri çalışıyor gayet. Bilgisayarı açtıktan sonra disk kullanımı Ha birde %100'den aşağıya inmedi . Update yaparken normal ama bilgisayar boştayken bile %100'dü.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Az önce bilgisayarı açtım. Ben birşey yapmadan açıldı. Disk kullanımı %45 %50 %4 gibi normal değerlere düştü. Bunun sebebi sizce beden?
 
Son düzenleme:
Üst