ZyXEL nbg 416n Router interneti çok yavaşlatıyor.

serhat_1379

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar bende tp link modem vardı komşudan gelen kabloyu modeme takıyordum sadece laptoplar bağlanıyordu modeme kablosuz. telefonlar bağlantı yapmıyordu. telefonlat girmediği için routerlar girer diye router aldım
bugun Zyxel router aldım . Basit kurulumu yaptım internete girdi telefonlar problemi çözdüm fakat router la hem pc hemde telefonlar kullanılmayaacak kadar yavaş internete giriyorum. şimdilik kabloyu tekrar modeme taktım sadece pc den giriyorum. modeme takınca gayet hızlı giriyor pcde. acaba router neden yavaş veriyo interneti bi ayar felan mı gerekiyor.

Servisi aramadan önce size sorayım dedim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
aynı problem bendede var yaklaşık iki aydır uğraşıyorum çözemedim modeme direk bağlantı yapınca hızlı,ap ile bağlanınca ciddi yavaş bağlantı kuruyorum. kablosuz bağlanyı frekansları ile 6 ve 11 i denemelisin diğer kanallara nispeten daha hızlı ayrıca son firmwarei yaptım usa8c olan değişen bir şey yok

Qbilay

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Cihazini erisin moduna ayarla, TP-LINK modem ile elindeki cihazin IP adreslerinin ayni olmamasina dikkat et. T-LINK modemden gelen kabloyu elindeki cihazin WAN portuna degil diger 1-2-3-4 numarali portlardan herhangi birine tak, Kanlosuz ag ayarlarini da istedigin gibi ayarla calisacaktir.

serhat_1379

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Cihazini erisin moduna ayarla, TP-LINK modem ile elindeki cihazin IP adreslerinin ayni olmamasina dikkat et. T-LINK modemden gelen kabloyu elindeki cihazin WAN portuna degil diger 1-2-3-4 numarali portlardan herhangi birine tak, Kanlosuz ag ayarlarini da istedigin gibi ayarla calisacaktir.

KArdeş dediğin gibi router ı router modundan erişim noktası moduna çevirdim ardından 1 poruna komşudan gelen kabloyu taktım ama yavaşlık hala var. :(((((

''T-LINK modemden gelen kabloyu elindeki cihazin WAN portuna degil diger 1-2-3-4 numarali portlardan herhangi birine tak''
DEmişsin ben komşudan gelen kabloyu 1 nolu porta taktım. sen ne demek istiyorsun anlamadım. tp link le alakası yok ki

Lütfen yardım et kardeş gerçelten canım çok sıkıldı

Qbilay

Asistan
Reaksiyon puanı
7
KArdeş dediğin gibi router ı router modundan erişim noktası moduna çevirdim ardından 1 poruna komşudan gelen kabloyu taktım ama yavaşlık hala var. :(((((

''T-LINK modemden gelen kabloyu elindeki cihazin WAN portuna degil diger 1-2-3-4 numarali portlardan herhangi birine tak''
DEmişsin ben komşudan gelen kabloyu 1 nolu porta taktım. sen ne demek istiyorsun anlamadım. tp link le alakası yok ki

Lütfen yardım et kardeş gerçelten canım çok sıkıldı
Elindeki kablonun mesafesi kac metre?

serhat_1379

Asistan
Reaksiyon puanı
1
20-30 metre var ama tplink modeme takınca hızı güzel oluyor fakat mobil cihazları bir türlü bağlayamıyordum TPlink modeme (ioslu android li cihazları)

zyxel routerada bağlıyorum bütün cihazlar giriyo fakat aşırı yavaş...
Sorunu çözdüm derken yeni sorun çıktı iyimi :blushing:

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Elindeki kablonun mesafesi kac metre?

25-30 metre