Zuckerberg ne yapmaya çalışıyor?

Bu konuyu okuyanlar

deatmania

Müdavim
Katılım
30 Ekim 2009
Mesajlar
12,999
Reaksiyon puanı
62
Puanları
48
1 milyara Instagram'ı aldı şimdi de çakmasını çıkardı!

745499_detay.jpg


Facebook, yeni fotoğraf uygulaması “Facebook Camera App”ı hizmete sunarak hem teknoloji dünyasını hem de yatırımcıları şaşırttı.

Daha bir kaç hafta önce Instagram'ı almak için 1 milyar doları göden çıkaran Zuckerberg'in neden benzer bir uygulama ile kendi yatırımını bir şekilde "anlamsız" bıraktığı merak konusu. Pek çok özelliği Instagramla aynı olan uygulama yatırımcılar arasında da huzursuzluk yarattı ve “1 milyar dolar neden harcandı?” sorusu yükselmeye başladı. Önceki gün yüzde 3 artan Facebook hisseleri, dün yüzde 3'ü aşan kayıplarla açıldı.

Yeni uygulamanın sunduğu özelliklerden biri arkadaşların fotoğraflarını görmekle kalmayıp istediğiniz ebatta büyütebiliyor olmanız. Belki de en çarpıcı yenilik ise aynı anda birden fazla fotoğraf yüklemeye izin vermesi.

NEDEN?

Camera app. tamamen Facebook mühendisleri tarafından geliştirildiği için sadece Facebook'a yönelik ve bu mecrada paylaşıma izin veriyor. Instagram ise pek çok farklı mecrada fotoğrafları paylaşabilme özelliğine sahip.

Facebook'un yeni uygulamasında 15 farklı filtre modelivar ve bunların kullanımı Instagram'ınkine çok benziyor. Belki de henüz Instagram anlaşmasının sonlşandırılmasına aylar olduğu için eldeki mevcut porjeyi devreye sokan Facebook, satın almanın sonuçlanmasıyla birlikte 2 uygulamayı entegre edecekti; kim bilir?

Uygulamanın devreye alınma zamanı aslında oldukça anlamlı. Facebook'un halka arz haftasında kullanıma sunulan Camrea app. Mark Zuckerberg'in açıkladığı, özellikle "mobil kullanıcıyı" hedefleyen gelir modeli planıyla örtüşüyor.

Camera App. şimdilik Apple iOS kullanan cihazlarda çalışıyor, diğer platformlar için de indirilebilir olacak mı konusu ise meçhul.



Kaynak
 

221BSHERLOCK

Müdavim
Katılım
23 Kasım 2010
Mesajlar
6,781
Reaksiyon puanı
23
Puanları
38
Hep kayıt olmak gerektiren uygulamalar boş yere değil. Ne yapacak bu kadar bilgiyi...
 

E32KERNEL

Doçent
Katılım
12 Eylül 2010
Mesajlar
627
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Şu son günlerde iyice soğudum Facebook 'tan. Günde 10 -20 dakika belki giriyorum. O da işşizler için. :))))))
 

TsamV

Asistan
Katılım
27 Temmuz 2008
Mesajlar
239
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
''olm bak git:) facebookun yaptigi sudur. face bu ozellikte bir uygulama cikaracakti fakat karsisinda yenilmez bir rakip vardi. bu yuzden rakibini yenemeyecegini anlayinca oldurdu yani satin aldi. simdi istedigi gibi face kamera ozelligini facebook ismi altinda gelistirip instagramin uzerine cikartabilir instagram isminide tarihe gomer taktik- stratejik yani''(http://ekonomi.haberturk.com/teknoloji/haber/745499-zuckerberg-ne-yapmaya-calisiyor yorumlar kısmında)


Bu yoruma katılıyorum.
 
Üst