Zoom x6 dan acces point olurmu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan oduncu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

oduncu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
elimde airties rt210 adsl modem var ve yedek olarak bulundurduğum zoom x6 başka bir adsl modem var.

yapmak istediğim ise airties ile internete bağlanıp ağımı oluşturmak, zoom x6 ilede 4 kat aşağıda kablosuz yanını yapmak için acces point olarak kullanmak.

bunu yapabilmek için modemlerde ne gibi ayarlar yapmam lazım?

laztopak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
eğer modemin "Model 5590 Zoom X6" ise WDS desteği var yapman gereken Zoom modemin dhcp serverini kapatmak ve ipsini 192.168.2.2 olarak değiştirmelisin.
Ondan sonra zoom modemin arayüzünde WDS modunu bulup açıp airties modeminin mac adresini zoom'a tanıtmak.
Airties modemde ise sadece Mesh özelliğini kullanarak zoom modemi taratıp, bulup, tanıtmak.

Dezavantajı şu olur;
Sadece WEP şifrelemesi kullanabilirsin
2 modemde de aynı şifreyi kullanmalısın

WEP şifrelemesi ile MAC Filitresi kullanırsan biraz daha güvenli olur...

oduncu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
saol hocam dediğin gibi ayarladım çalışyor

Crypty

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar,

Aynı şekilde ben de yapmak istedim, ancak başarılı olamadım.
Elimde;
İnternet bağlantısının olduğu Econ TDL-3424M ADSL 4 Kablolu Modem (10.0.0....)
Boşta duran bir Zoom X6 Wriless Modem (10.0.0....)
halihazırda bulunuyor :)

Nasıl bir konfigrasyonla, kablolu modemden gelen bağlantıyı kablosuza çevirebilirim.

İyi günler.
Saygılar...

laztopak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar,

Aynı şekilde ben de yapmak istedim, ancak başarılı olamadım.
Elimde;
İnternet bağlantısının olduğu Econ TDL-3424M ADSL 4 Kablolu Modem (10.0.0....)
Boşta duran bir Zoom X6 Wriless Modem (10.0.0....)
halihazırda bulunuyor :)

Nasıl bir konfigrasyonla, kablolu modemden gelen bağlantıyı kablosuza çevirebilirim.

İyi günler.
Saygılar...

hocam yanlış hatırlamıyorsam E-con modemler conexant çipsetli.
ipleri 10.0.0.2 olması lazım
Aşağıdakileri adım adım yaparsanız sorunsuzca sonuca ulaşırsınız..

1 - Zoom modeme girin
2 - modemin ipsini 10.0.0.3 olarak ayarlayın
3 - Internet explorer da adres satırına 10.0.0.3 yazarak tekrar modeme giriş yapın
4 - Zoom modemin DHCP sini kapatın ve restart atın
5 - Zoom modemi E-con modemin herhangi bir portuna bağla

Artık wirelessten bağlandığın zaman bilgisayarın otomatik olarak E-con modemden ip alacaktır.

internet explorer satırına 10.0.0.2 yazdığında E-con modemin paneli açılır
internet explorer satırına 10.0.0.5 girersen Zoom modemin paneli açılır ve her türlü ayarları yapabilirsin.

Takılırsanız yardımcı olurum...

Saygılar...

Crypty

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hocam yanlış hatırlamıyorsam E-con modemler conexant çipsetli.
ipleri 10.0.0.2 olması lazım
Aşağıdakileri adım adım yaparsanız sorunsuzca sonuca ulaşırsınız..

1 - Zoom modeme girin
2 - modemin ipsini 10.0.0.3 olarak ayarlayın
3 - Internet explorer da adres satırına 10.0.0.3 yazarak tekrar modeme giriş yapın
4 - Zoom modemin DHCP sini kapatın ve restart atın
5 - Zoom modemi E-con modemin herhangi bir portuna bağla

Artık wirelessten bağlandığın zaman bilgisayarın otomatik olarak E-con modemden ip alacaktır.

internet explorer satırına 10.0.0.2 yazdığında E-con modemin paneli açılır
internet explorer satırına 10.0.0.5 girersen Zoom modemin paneli açılır ve her türlü ayarları yapabilirsin.

Takılırsanız yardımcı olurum...

Saygılar...

laztopak hocam çok teşekkür ederim. Ağzına, eline sağlık. Zaman ayırıp yanıtladığın için ayrıca teşekkürler.

İyi günler.
Saygılar.

Modem marka ve modelleri.
Zoom X6 Ver 2.1.5-70 Wriless Modem
Econ TDL-3424M ADSL 4 Kablolu Modem

berfu61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar bilenler bana da ayrıntılı ayardımcı olursa sevinirim.3 kat üstte adsl hatta bağlı olan Pikatel Airmax 101 modem var.3 kat aşağıda yani bende de Airties RT-210 modemim var.Bu iki modemi kablosuz olarak birbirine bağlamak istiyorum ama bir türlü yapamadım.Sizce nasıl bu iki modemi birbirne bağlayabilirim?

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
>Arkadaşlar bende 1 tane masa üstü pc var ve üzerinde wirelesside var.İnternet olarakda uyduneti kullanıyorum.Modemim kablolu.

>yeni bi tane laptop aldım.masa üstü pc ye wireles üzerinden bağlanıyorum.

>masa üstündeki pcnin wireless ayarlarını pc kendi atıyor:192.168.137.1 olarak.
Herşey güzel çalışıyor.Fakat bağlantıları kesdiğimde yada masa üstü pc yi kapattım mı,Artık bi daha bağlanmıyor.Neden olabilir acaba.1 haftadır üzerinde uğraşıyorum ama olmuyor.acaba kablonet(uydunetin) modemi bi terslikmi yapıyor?

berkeley81

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Laztopak hocam ben de x6 yı access point olarak kullanmak istiyorum. ben de uydu internet var onun kendi cihazı var . Tek kabloyu switch ya da adı neyse onunla dörde ayırıp öyle kullanıyoruz. ben x6 nın kablosuz özelliğinden faydalanmak istiyorum. uydunun cihazından gelen kabloyu x6 ya baglayıp oradan da laptopa bagladıgımda internete girebiliyorum ama kablosuz için yapamadım. kablosuz sinyali görünmüyor bile. acaba x6 nın kablosuz özelliği arızalı olabilir mi. çok teşekkürler şimdiden.

---------- Post added at 13:14 ---------- Previous post was at 13:11 ----------

Laztopak hocam ben de x6 yı access point olarak kullanmak istiyorum. ben de uydu internet var onun kendi cihazı var . Tek kabloyu switch ya da adı neyse onunla dörde ayırıp öyle kullanıyoruz. ben x6 nın kablosuz özelliğinden faydalanmak istiyorum. uydunun cihazından gelen kabloyu x6 ya baglayıp oradan da laptopa bagladıgımda internete girebiliyorum ama kablosuz için yapamadım. kablosuz sinyali görünmüyor bile. acaba x6 nın kablosuz özelliği arızalı olabilir mi. çok teşekkürler şimdiden

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
zoom x6 ya tl wa52 baglamak istiyorum . %210 dan gelen İnterneti Zoomdan dagıtmak istiyorum bir yolu varmı