RedDevil
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 19
Kolay gelsin arkadaşlar. Zinkwink denilen bir virüsle başım belada. Ne zamandır uğraşıyorum ama kalıcı bir çözüm bulamadım. Virüs corsair adında bir küçük eklenti ile bulaşıyor. Neyse eklentiyi kaldırdım ama sorun devam ediyor. Sonra "Güvenli modda" Malwarebytes' Anti-Malware programı ile tarama yaptırdım ve bulaştığı reg kaydını sildi.
Sonra baktım tarayıcıda hemen atlamıyor.Tamam sorun çözüldü dedim.Sonra "Soluto" programını yükledim. Baktım orada "Zinkwink" virüsünü gördüm. Hemen "about:config" ayarlarına girdim. Oradan "extensions"lardan bulaşmış olanları sıfırladım ve "keyword.URL" den de "google" yaptım. Sorunu çözdüm sanırıyordum. Fakat tarayıcıyı kapatıp açtım mı "keyword.URL" sıfırlanıyor ve eski virüs linkine gidiyor. Kalıcı çözüm için ne tür bir yol öneririsiniz ?????
PHP:
Etkilenmiş Kayıt Anahtarları:
HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{B4FBA8C3-2083-4ED8-A35B-148478739826} (Redir.ZWink)
Sonra baktım tarayıcıda hemen atlamıyor.Tamam sorun çözüldü dedim.Sonra "Soluto" programını yükledim. Baktım orada "Zinkwink" virüsünü gördüm. Hemen "about:config" ayarlarına girdim. Oradan "extensions"lardan bulaşmış olanları sıfırladım ve "keyword.URL" den de "google" yaptım. Sorunu çözdüm sanırıyordum. Fakat tarayıcıyı kapatıp açtım mı "keyword.URL" sıfırlanıyor ve eski virüs linkine gidiyor. Kalıcı çözüm için ne tür bir yol öneririsiniz ?????