Zil ses sistemi! istek?

camosur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba forum halkı;

Öncelikle, Asus F2A85-V modelidir.

biz http://forum.donanimhaber.com/m_75133242/f_//tm.htm#şu anda rehabilitasyonda öğrencilerin derslerini ayarlamak için zil cihazı aldık ve cihazda " Mic ve Aux " çıkışları mevcut. Mic girişinden pc nin ses çıkışına kabloyu bağlayarak zil programı aracılığı ile sesi direk hoparlörlere veriyoruz.

İstediğim;

Hem pc hoparlörü hemde zil cihazını ayrı kullanabilmek

Yani bir tarafta pc sesini ayrı kullanacağım, yine zamanı geldiğinde zil cihazı ayrı çalabilecek şekilde ayarlamak mümkün mü?

Siz değerli kardeşlere şimdiden teşekkürler.

veyselgunduz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
zil in üzerinde usb girişi varsa istediğin müzikleri teneffüste oradan çalabilirsin . bilgisayara neden bağlıyorsun onu tam açıklar mısın .

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
zil in üzerinde usb girişi varsa istediğin müzikleri teneffüste oradan çalabilirsin . bilgisayara neden bağlıyorsun onu tam açıklar mısın .

Müzik değil, ders tenefüs başlangıç bitişleri için, zamanlı bir program kullanıyorlardır. O yüzden.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Merhaba forum halkı;

Öncelikle, Asus F2A85-V modelidir.

biz şu anda rehabilitasyonda öğrencilerin derslerini ayarlamak için zil cihazı aldık ve cihazda " Mic ve Aux " çıkışları mevcut. Mic girişinden pc nin ses çıkışına kabloyu bağlayarak zil programı aracılığı ile sesi direk hoparlörlere veriyoruz.

İstediğim;

Hem pc hoparlörü hemde zil cihazını ayrı kullanabilmek

Yani bir tarafta pc sesini ayrı kullanacağım, yine zamanı geldiğinde zil cihazı ayrı çalabilecek şekilde ayarlamak mümkün mü?

Siz değerli kardeşlere şimdiden teşekkürler.

Takılacak ikinci bir ses kartı ile çözülebilir diye düşünüyorum. Denemek lazım.

camosur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şimdi anakartın üzerinde ses çıkışı 6 tane var lakin ikinci bi ses kartı ile nasıl bağlayacağım ki?

veyselgunduz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Müzik değil, ders tenefüs başlangıç bitişleri için, zamanlı bir program kullanıyorlardır. O yüzden.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Takılacak ikinci bir ses kartı ile çözülebilir diye düşünüyorum. Denemek lazım.
zil cihazı aldık diye yazdığı için bende müzik dinletecek sandım.
ben bilgisayarla denedim ama verim alamadık . anfi den bazen yüksek voltaj geliyor 3 tane ses kartı yaktık ve pek verim alamadık. bence bilgisayara hiç bulaşma derim çok sıkıntı oluyor. en güzeli ucuz bir zil cihazı al 300 tl uzaktan kumandalı olanlar var kafan rahat eder.

camosur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
zil cihazı aldık diye yazdığı için bende müzik dinletecek sandım.
ben bilgisayarla denedim ama verim alamadık . anfi den bazen yüksek voltaj geliyor 3 tane ses kartı yaktık ve pek verim alamadık. bence bilgisayara hiç bulaşma derim çok sıkıntı oluyor. en güzeli ucuz bir zil cihazı al 300 tl uzaktan kumandalı olanlar var kafan rahat eder.

Velhasıl kelam olmuyor diyorsunuz. Valla bazı kişiler başka kişiler yapıyor falan dedi bende yardım edebilecek olur belki yaparım dedim. sanırım olmuyor artık hayırlı teşekkürler.

veyselgunduz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=247221]camosur[/MENTION] olmuyor diye bir şey yok ama şahsi görüşüm boşuna uğraşırsın. Bilgisayarla bu işi yapmanın kötü yanları . Her gün bilgisayarı sabah açman lazım bir gün okula gitmesen kim açacak . Bilgisayar kilitlenir zil çalmaz uğraşıp durursun . 300 tl bi zil alın hiç uğraşmayın derim.

camosur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
En sonunda oldu. Bilgisayarın arka ses çıkışı ve ön hoplarlürün ses girişini aynı anda farklı ses ile kullanabiliyorsunuz.

Yani; 2 ses kartı takmış gibi gözüküyor. Hoparlör sesi girişini öne takıyorum ve pc den ses aygıtını ön olarak seçiyorum. Zil programından ise diğer ses programını seçiyorum.

Ayarları ise Gıgabayte, Asus anakartlarda denedim. Ses driverini yükleyip ayarlarından; "ön ve arka çıkış aygıtlarının iki farklı ses dolaşımını aynı anda çalışmasını sağlayın" işaretliyerek her iki sesi aktif hale getirebilirsiniz.

ssv38.jpg