Zihinsel Engelliler Öğretmenliği

TheMechanic

Asistan
Reaksiyon puanı
1
*Üniversite adaylarına yardımcı olması için açılmıştır.

Bu bölümde okuyan arkadaşlar bilgi verirse daha iyi karar verilebilir.

zihinsel_engellilere_kamuda_is_firsati_fd77c.jpg

Mizacınıza göre zorluğu ve kolaylığı değişecek bölümdür. çok büyük özveri gerektirir ama gerçek şu ki bu bölümü seçenlerin büyük çoğunluğu maddi kaygılardan dolayı seçmektedir, maddi bir doyum sağlar zira toplam da 700 civarı mezunu olmakla birlikte şu an devlette 9 bin civarı açık bulunmakta mezunları genelde özel sektördeki özel eğitim merkezlerini tercih etmektedirler(tamamen duygusal) ayrıca devlette de diğer öğretmenlerin aldıkları ek ders ücretlerinden yüzde yirmibeş daha fazla nasiplenmekte olan bu bölümün elemanları ram denilen rehberlik ve araştırma merkezlerinde de görev alabilmektedirler. bu bölümü düşünenlerin en yakın özel eğitim ve rehabilitasyon merkeziyle iletişime geçip fikir almaları yararlarına olacaktır, yoksa üniversite dördüncü sınıfta ilk defa engelli biriyle stajda baş başa kalınca iş işten geçmiş olabilir.

İtü Sözlük

- - - Mesaj Güncellendi - - -

faydalı

theBUBY

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Mezun olarak bilgi paylaşmak isterim; devlet 2 sene onceye kadar taban puanı olmadan atamalarımızı yapıyordu, fakat sinif öğretmenlerine, din kültürü öğretmenlerine ve bir sürü branşa hizmet ici eğitim verip devletteki butun boşlukları ücretli öğretmenler ve bu doğan görünümlü sahinlerle doldurdular. Allah'tan ozel sektör ücret olarak tatmin ediyor da devlete alternatif sağlayabiliyoruz. Yoksa durum içler acısı...

TheMechanic

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Mezun olarak bilgi paylaşmak isterim; devlet 2 sene onceye kadar taban puanı olmadan atamalarımızı yapıyordu, fakat sinif öğretmenlerine, din kültürü öğretmenlerine ve bir sürü branşa hizmet ici eğitim verip devletteki butun boşlukları ücretli öğretmenler ve bu doğan görünümlü sahinlerle doldurdular. Allah'tan ozel sektör ücret olarak tatmin ediyor da devlete alternatif sağlayabiliyoruz. Yoksa durum içler acısı...
Ciddi misin? Anlatığına göre durumlar hiç sandığımız gibi değil.

Bu arada diğer üniversite konularına da cevap yazarsanız sevinirim.

Eric Cartman

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Bu bölümü seçmeyi düşününler ciddi manada sinirlerine hakim olmalı ne olursa olsun ama . Çünkü herşey olabilir sonuçta zor bi meslek yıpranma olur.

theBUBY

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Artı olarak Türkiye'de ozel eğitim denilince(zih. Eng. Öğrt.) akla ilk Anadolu Üniversitesi gelmektedir. Bünyesinde 2-3 tane kendini akademisyen sanan insan bulundursa da verdigi eğitimle, yapılan uygulamalarla diger üniversiteleri tokatlar. Baska üniversiteyi yazıp da sonrasında yatay geçiş yaparım diyen arkadasa sesleniyorum; 3.90 la geçiş yaparsın 2.75 le mezun olursun:) geçiş yapmayın direk yazın oyle gidin;)

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Lütfen işin para yönüne bakmadan, bu işi yapıp yapamayacağınızı tartıp bu bölüm ile ilgili kararınızı verin. Sizlere çocuklarımızı emanet ediyoruz ve yapılan iş Allah katında normal bir öğretmenliğe göre benim gözümde çok daha sevaplı ama aynı zamanda çok daha zor. Açıkcası eğer ben bu çocuklarla ilgilenmek istiyorum, bunu yapabilirim derseniz Türkiye standartlarında çok iyi bir hayat garantiniz olur. Ama işin sadece para yönüyle ilgilenirseniz hem size hem de yetiştireceğiniz çocuklara yazık.

Bu bölüm ile birlikte özel ilgi isteyen ama yine kazancı iyi olarak sınıflandırılacak konuşma terapisi, fizyoterapi bölümlerini de değerlendirin. Bunlar zor bölümler, sevmesi zor olan bölümler, özveri gerektiren bölümler ama maddi açıdan kesinlikle tatminkar olacak bölümler.

Kolay gelsin...

theBUBY

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Bölüm olarak kolaydan zora sıralıyorum

Zih. Eng. Öğrtm>fizyoterapist>dil ve konusma terapisti

Ücret sıralamasına gore

Dil ve Konusma terapisti>fizyoterapist>zih.eng. Ögrt.

Meslek olarak sıralıyorum (zordan kolaya)

Zih. Eng. Öğrt.>fizyoterapist>dil ve konusma terapistligi

ibrm01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben de bu yıl eskişehir osmangazi üniversitesini kazanıp yerleştim yapabileceğime inandığım ve iş imkanları dolayısıyla seçtim daha doğru düzgün hiç bir şey görmedik hakkımızda hayırlısı

theBUBY

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Ben de bu yıl eskişehir osmangazi üniversitesini kazanıp yerleştim yapabileceğime inandığım ve iş imkanları dolayısıyla seçtim daha doğru düzgün hiç bir şey görmedik hakkımızda hayırlısı

Hayırlı olsun [MENTION=213094]ibrm01[/MENTION]