Zida virüsü

Ramazanyc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bilgisayarıma zida virüsü bulaştı dedim zaten bilgisayarda önemli bişey yok format atıyım kökünden çözerim dedim herşeyi kaldır yaptım ama bilgisayar formattan sonra da pc normal şekliyle açılmadı biraz kurcaladım ondan sonra .zida uzantılı sistem dosyaları olduğunu gördüm formata rağmen virüs gitmedi ayrıca pc açılmadı ve saatlerce sol üstte tire yanıp sönüyo siyah ekranda bios ayarlarını yapmayı fln denedim ama sistem dosyalarında hala virüs olduğu için pc açılmıyo bu konularda uzman arkadaşlar yardımcı olabilir mi bilgisayarı açamıyorum. 20200701_155728.jpg

Reaksiyon puanı
768
Korktum bir an yeni bir virüs çıktı diye o nasıl başlık.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Başka bir bilgisayarda Windows 10 iso dosyasını indirip Rufus programı ile bir flash belleğe yazdıracaksın. Daha sonra o flash belleği bilgisayarına takıp boot menüden flash'ı seçeceksin.

serkanasker1

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1
bazı bilgisayarlarda oto. olarak usbden başlaılıyor format usb ile format atmayı dene oyle tabi gitmez.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Korktum bir an yeni bir virüs çıktı diye o nasıl başlık.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Başka bir bilgisayarda Windows 10 iso dosyasını indirip Rufus programı ile bir flash belleğe yazdıracaksın. Daha sonra o flash belleği bilgisayarına takıp boot menüden flash'ı seçeceksin.
Harbiden bende korona bitmeden yeni virüs mü çıktı diye korktum

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Biosa girebiliyorsan hazırladığın format usb'sini Bios üzerinden 1. sıraya çek formatını at daha sonra tekrardan depolama birimini ilk sıraya çekersin. Eğer o işlerden anlamam diyorsan bilgisayarda varsa F8 gibi bir tuşa bastığında tek seferlik USB den boot edebilirsin.

Ramazanyc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Anlarım da format usb hazırlayabileceğim bir pc yok

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
O zaman yakınında bir bilgisayarcı varsa ona hazırlat. İçine korsan yazılımlar atmasın sadece Windows atsın ama. Formattan sonra driver ve programları sen kurarsın.