Zenfone 2 z3560-z3580

Talha7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar iyi günler.Geçtiğimiz günlerde merakla beklediğimiz Zenfone 2 nin fiyatları açıklandı.
4gb z3560(1.83 GHz) işlemicili 16 gb rom 1099 lira
4 gb z3580(2.3 GHz) " 32 gb rom 1299 lira
Sizce bu iki işlemcinin(sadece frekansları farklı diğer tüm özellikler aynı) genel performansı anlamında bir fark olur mu?
Depolama anlamında 16 gb yeterli olacaktır bana.Sırf işlemci frekans farkından dolayı 200 lira vermeli miyim?

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Çok fazla fark olmaz, boşuna 200 tl gitmesin grafik islemci desen ayni zaten ben zaten hep 1099 tl lik modeli tavsiye ediyorum

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Ben arada performans farkı olacağını sanmıyorum ki performanstan kastım kasmaması yani takılmaması. Biri aynı uygulamayı 0.83 saniyede açmış diğeri 1.03 ne farkederki ? Bu kadar takılmaz yani.Örnek verdimki o kadar bile fark olacağını sanmam. Hızı düşük olanın şarjıda daha çok dayanacaktır.Zaten en önemli 2 etken ekran ve işlemci.Hafıza kartı destekliyormu bilmiyorum ilgimi çekmediğinden pek bakmadım bu telefona ama destekliyorsa 16 gb rom bence hem fiyat hem batarya bakımından daha uygundur.

Talha7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben arada performans farkı olacağını sanmıyorum ki performanstan kastım kasmaması yani takılmaması. Biri aynı uygulamayı 0.83 saniyede açmış diğeri 1.03 ne farkederki ? Bu kadar takılmaz yani.Örnek verdimki o kadar bile fark olacağını sanmam. Hızı düşük olanın şarjıda daha çok dayanacaktır.Zaten en önemli 2 etken ekran ve işlemci.Hafıza kartı destekliyormu bilmiyorum ilgimi çekmediğinden pek bakmadım bu telefona ama destekliyorsa 16 gb rom bence hem fiyat hem batarya bakımından daha uygundur.
Aynen bende öyle düşünüyorum batarya konusunda...
Hafıza kartı konusunda da ZE551ML serisi olarak hepsi 64 gb a kadar destekliyor diye biliyorum bir istisna yoksa.Ama 16 gb da uzun bir süre rahatlıkla işimi görecektir ...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
O 200 lira sadece işlemci farkı değil ekranda da farklılık var biri 720 diğeri 1080p bunada dikkat ediniz

stompdowncan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ekran farkı yüzünden peformanslari ayni 1099TL liğin batarya ömrü daha iyi olur. 800 ile 801 arasındaki fark gibi bana göre. 1300 verip onu alacagina gidip Vodafone Smart 6 Ultra alman daha mantikli olur bence ZTE iyi telefon yapmış. Ozellikle zenfone2lerin fiyatı malesef Türkiyede çok yüksek Avrupa'da verilger dahil 800TL oluyor 1300TL lik model. Vodafone en azindan insafli davranmis ucuz getiriyor ki normal ZTE Blade S6 Plus'a göre ekran 720p den 1080p olmuş.

li10sKing

Profesör
Reaksiyon puanı
7
1099 liralık versiyon satışa sunulmuş arkadaşlar bilginize....

S

SDN Okuru

SDN Okuru
mağazalara (vatan,teknosa...) ne zaman düşer ? bilginiz var mı ?

Talha7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O 200 lira sadece işlemci farkı değil ekranda da farklılık var biri 720 diğeri 1080p bunada dikkat ediniz

Kardeşim ekran farkı falan yok merak etme .. Dikkat ettiysen model ZE551ML bu cihazda FHD ekran var.Senin dediğin ZE550ML ve onda HD ekran var .

- - - Mesaj Güncellendi - - -

mağazalara (vatan,teknosa...) ne zaman düşer ? bilginiz var mı ?

Gold da 6 temmuzda korgolancak demiş internet üzerinden siparişler için .. yani temmuz ilk haftası en geç 2. haftası mağazalarda yerini alır ..

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ekran farkı yüzünden peformanslari ayni 1099TL liğin batarya ömrü daha iyi olur. 800 ile 801 arasındaki fark gibi bana göre. 1300 verip onu alacagina gidip Vodafone Smart 6 Ultra alman daha mantikli olur bence ZTE iyi telefon yapmış. Ozellikle zenfone2lerin fiyatı malesef Türkiyede çok yüksek Avrupa'da verilger dahil 800TL oluyor 1300TL lik model. Vodafone en azindan insafli davranmis ucuz getiriyor ki normal ZTE Blade S6 Plus'a göre ekran 720p den 1080p olmuş.

Ekran farkı yok iki model arasında ama işlemcideki frekans farkından dolayı batarya daha uzun ömürlü olacaktır ..
Asus-zte kıyaslaması yapmak çok doğru değil bana göre.tamam tasarım açısından üst düzey bir cihaz olmayabilir fakat donanım anlamında yüksek performanslı asus kalitesi barındırıyor.Ve evet vodafone smart 6 süper bir cihaz.fakat ekran koruması ve grafik işlemcisi(adreno 305 ti sanırım) giriş seviyesinde kalmasına sebep oluyor.699 olsa süperdi fakat 899 liraya başka markalara yönelmek daha doğru olabilir ..

yeni_raki

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Vatanda dün satışa çıktı, iade çekimiz vardı gitik hanıma aldık birtane, telefonu beğendim, hızı iyi, ram 4gb olması arka planda rahat rahat uygulama açılmasını sağlıyor öyle abartıldığı gibi de kaba değil, ekran kenarları daha ince olsa daha güzel olurmuş, kamera iyimiş (eşim beğendi ben pek anlamam), arka kapağını açarken ben çok sövdüm sizde sövebilirsiniz :) çekinmeyin, bol fotoğraf çekilecek sosyal medya telefonu olarak aldık, gayet memnun kaldı hanım, bence işlemci farkı için 200 tl vermeye gerek yok gibi geldi

Talha7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Vatanda dün satışa çıktı, iade çekimiz vardı gitik hanıma aldık birtane, telefonu beğendim, hızı iyi, ram 4gb olması arka planda rahat rahat uygulama açılmasını sağlıyor öyle abartıldığı gibi de kaba değil, ekran kenarları daha ince olsa daha güzel olurmuş, kamera iyimiş (eşim beğendi ben pek anlamam), arka kapağını açarken ben çok sövdüm sizde sövebilirsiniz :) çekinmeyin, bol fotoğraf çekilecek sosyal medya telefonu olarak aldık, gayet memnun kaldı hanım, bence işlemci farkı için 200 tl vermeye gerek yok gibi geldi

kullanım deneyimlerinizi de arada paylaşırsanız sevinirim ..

energy454

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bugün bende teslim aldım.Açıkçası ben beğendim telefonu özellikse kamerası çok hoşuma gitti.
(Abimizin dediği gibi arka kapağı açarken bol bol sövebilirsiniz :) )

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar doğru diyorsunuz işlemci hızı yüzünden 200 tl lik fark verilmez.Bende 16 gb lık versiyonunu almayı düşünüyorum ve micro sd kart ile hafızayı arttırmayı düşünüyorum fakat geçen bi inceleme izledim çoğu android uygulamaları micro sd karta taşınamıyormuş.Sizce 16 gb lık bellek yeterli midir uygulamalar vs için yoksa 200 tl verip hem işlemci hızını arttırmış olup hafızadan da kurtulmuş olur muyum sizce ? Saygılar...

yeni_raki

Asistan
Reaksiyon puanı
2
yaklaşık 2 gün kadar şarjı gitti, ama 3g deil eveki wifi kullanarak, bir sıkıntım yok dedi, memnunmuş hanım, hatta zenfone 6'dan (eski telefonu) daha iyi ve hızlı dedi. Oyun oynamadığından oyunla ilgili bişey diyemeyeceğim, eşimde olsa birisinin telefonunu kurcalamayı sevmem ama şunu söyeleyebilirim iki gündür elindeydi telefon face-inst-whatsapp falan iyi gitti şarjı, bence G2 muadili olabilir. emektar s3'üm bozulursa (tamir olmayacak şekilde) kendime alabilirim yada mx4 alabilirim beni cezbetti

Not: Yurtdışından mesela aliexpress'ten getirtmeye kalksanız, diyelimki gümrüğe takımadı ve kargonuz geldi, pasaport kaydı il beraber hemen hemen aynı fiyata geliyor aradaki farkı garanti olarak düşünün, fiyat konusunda eleştirmiştim ki hala eleştiriyorum bu açıdan değerlendirebilirsiniz
Not:2 Radyosu da aktif aklıma gelmişken yazayım

HeroGaki

Doçent
Reaksiyon puanı
10
100 Lira daha fazla ver garanti olsun bence çok farkediyor işlemci hızı...

volkanzorlu1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Asus zenfone 2'nin 16 gb lık versiyonları satışa çıktı.Peki aksesuarları ne zaman satışa çıkacak ? Bilgisi olan var mı ?

Talha7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Asus zenfone 2'nin 16 gb lık versiyonları satışa çıktı.Peki aksesuarları ne zaman satışa çıkacak ? Bilgisi olan var mı ?

Zenpower bikaç hafta öncesinde satışa çıkmıştı.Lolliflashta listelenmiş gördüğüm kadarıyla(stokta yok gözüküyor hala) 1-2 hafta içinde diğer modellerinde satışa başlamasıyla birlikte satışa çıkarılmaya başlancaktır ...

Meg[C*]

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bugün bende teslim aldım.Açıkçası ben beğendim telefonu özellikse kamerası çok hoşuma gitti.
(Abimizin dediği gibi arka kapağı açarken bol bol sövebilirsiniz :) )

Şarjı Nasıl Gidiyor. Normal Kullanımda 1 Günü Çıkartıyormu Sizde?