defacerGLD
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 3,068
önceden açtığım %97 güvenlik konusunda sizlere virüstotal'i göstermistim bunla analiz yapacaz(antivirüslerin yaptığı gibi)
1-)VirusTotal a girip olası virüsü taratıyoruz:
2-)Şimdi "DETAİLS" kısmına geliyoruz ;
Mscvin.exe virüs ama bilmiyoz sayalım
3-)BEHAVİOR 'a gelelim ;
İşte bu mscvin.exe kendini başlangıça ekleyip : "C:\Program Files\Mscvin.exe" buraya kopyalıyormuş demek ki. (Başlangıç'a eklenen dosyalar çok önemlidir. Çünkü genelde keylogger veya ratlar da startup özelliği aktif olur. Buda şu demektir, server silinse bile başlangıça başka bir program eklediği için kişi, server'i sildim kurtuldum sanar fakat başlanıça eklenen exe yüzünden tekrardan virüs kurbanı olur Olay bu şekildedir.)
4-)BEHAVİOR kısmından devam ediyoruz ;
Burda ise görmüş olduğunuz gibi bazı windows özelliklerini program kendisi kapatmaktadır.(security center , WinDefend ,firewall...)
Ve calc.exe olan şey ise windows hesap makinesidir. Yani programı açtığımız zaman program ile birlikte calc.exe de açılıcaktır. Bunu binderlenmiş bir resim dosyası gibi düşünebilirsiniz.
Normalde bunlar virüstotal'le yaplımıyor ama bu şekildede oluyor
Normalde bu işler dinamik(sanal pc'de açarak) yapılıyor
Beğenmeyi unutmayalım
1-)VirusTotal a girip olası virüsü taratıyoruz:
2-)Şimdi "DETAİLS" kısmına geliyoruz ;
Mscvin.exe virüs ama bilmiyoz sayalım
3-)BEHAVİOR 'a gelelim ;
İşte bu mscvin.exe kendini başlangıça ekleyip : "C:\Program Files\Mscvin.exe" buraya kopyalıyormuş demek ki. (Başlangıç'a eklenen dosyalar çok önemlidir. Çünkü genelde keylogger veya ratlar da startup özelliği aktif olur. Buda şu demektir, server silinse bile başlangıça başka bir program eklediği için kişi, server'i sildim kurtuldum sanar fakat başlanıça eklenen exe yüzünden tekrardan virüs kurbanı olur Olay bu şekildedir.)
4-)BEHAVİOR kısmından devam ediyoruz ;
Burda ise görmüş olduğunuz gibi bazı windows özelliklerini program kendisi kapatmaktadır.(security center , WinDefend ,firewall...)
Ve calc.exe olan şey ise windows hesap makinesidir. Yani programı açtığımız zaman program ile birlikte calc.exe de açılıcaktır. Bunu binderlenmiş bir resim dosyası gibi düşünebilirsiniz.
Normalde bunlar virüstotal'le yaplımıyor ama bu şekildede oluyor
Normalde bu işler dinamik(sanal pc'de açarak) yapılıyor
Beğenmeyi unutmayalım