Z Kuşağı Turizm Bakanına Karşı Eylemde!

EmirhanTeira

Doçent
Reaksiyon puanı
507
Turizm nedeniyle sınavların ertelenmediğini düşünen YKS öğrencileri Turizm Bakanı'nın otellerine karşı düşük puan ve kötü yorum kampanyası başlattı.

2,5 milyon öğrencinin bu hafta sonu gireceği YKS sınavının koronavirüs nedeniyle ertelenmesi istenmişti.

Koronavirüs sebebi ile 25-26 Temmuz'a ertelenen YKS sınavı geçtiğimiz ay 27-28 Haziran'a alınmıştı. Bu değişikliğe tepki gösteren öğrenciler sınavın ertelenmesini ya da iptal edilmesini istiyordu. Sınavın iptal edilmesi için açılan dava ise geçtiğimiz günlerde Danıştay tarafından reddedildi.

Alınan önlemleri yeterli bulmayan öğrenciler başta kendi sağlıkları ve aileleri için endişeli.

20 Haziran'da gerçekleştirilen LGS sınavındaki manzaralar hafta sonu sınava girecek öğrencileri iyice tedirgin etti. Kendisini ve ailesini tehlikeye atmak istemeyen öğrenciler sınavın iptal edilmesi için uzun zamandır sosyal medyadan çağrıda bulunuyorlar.

Sınavın turizm nedeniyle ertelenmediğini düşünen öğrenciler, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un otellerine düşük puan ve kötü yorum kampanyası başlattı.

Tepkilerini dile getirmek için kampanya başlatan öğrenciler Twitter üzerinden harekete geçerek Turizm Bakanı'nın sahip olduğu otellere bir yıldız verip kötü yorum bırakmaya başladı. Bir anda büyüyen bu kampanyaya pek çok öğrenci ve veli de katıldı.

Kaynak:Onedio

Lutfu43

Öğrenci
Reaksiyon puanı
24
Calismayi son gune birakirsaniz olacagi bu ben yetistirebilen o kadar kisi taniyorum.
Hem zaten erkene alindida bir tek kisiye alinmadiki herkes erken girecek . Girin yapin bitsin ne uzatildi yav.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
1 aydır sosyalmedyada veya buralarda böyle işler ile uğraşacaklarına odaklanıp derslerini çalışsalar şimdi daha iyi olacaktı bu Z kuşağı için.

Sınavı ol kurtul işte sonuçta tüm Türkiye için ileri veya geri alınıyor sınav. Boş beleş sosyal medyada gezin kitap yüzü açmayanların buralarda kaderimiz gitti gibi yaygara koparması bana saçma geliyor.
Çalışan adam 1 ay ile ne sınavda başarısız olur nede çalışmayan adam için sınav 1 ay sonra olsa başarılı olacak.

30 dk ek süre verildi ikinci dönem konuları atıldı daha ne olsun 1 ay sonra sınav olunmasında bence kat ve kat iyi bir şey bu fazladan süre ve eksik konu.

• Beğen
Reactions: 417

Gece baykuşu

Doçent
Reaksiyon puanı
291
Bu yıl YKS sınavına girecek kişi 2.dönem konularından muaf AYT'de 180 baraj puanı 170 olarak indirildi. 30 Dakika ekstra süre daha ne istiyorsunuz. Çok düşünüyorsan sağlığını bu yıl girmezsin seneye girersin abartmaya gerek yok

417

Öğrenci
Reaksiyon puanı
35
Benim anlamadığım Türkiye'de sınavlara öğrenci mi giriyor? Yoksa ailesi mi? konu çok basit sınava tek başına git ki kalabalık olmasın virüse davatiye çıkmasın. Maskeni tak kendini ve başkalarını koru.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Benim anlamadığım Türkiye'de sınavlara öğrenci mi giriyor? Yoksa ailesi mi? konu çok basit sınava tek başına git ki kalabalık olmasın virüse davatiye çıkmasın. Maskeni tak kendini ve başkalarını koru.

Ya hadi okula götürürsün sınav öncesi heyecanını atsın diye. ( Sonra 2 saat neden kapıda beklersin. ) Zaten her öğrenci kendi okulunda giriyor sınava evini mi bulamıyacak sanki. Veya kaybolmayacak çocuk heralde.

• Beğen
Reactions: 417

417

Öğrenci
Reaksiyon puanı
35
Ya hadi okula götürürsün sınav öncesi heyecanını atsın diye. ( Sonra 2 saat neden kapıda beklersin. ) Zaten her öğrenci kendi okulunda giriyor sınava evini mi bulamıyacak sanki. Veya kaybolmayacak çocuk heralde.
Yıllardan gelen bir şey. Vazgeçmiyorlar işte ne yapacan?

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Sanırsın virüs havada dolaşıp seni buluyor ve otomatik olarak derinin altından işliyor. Bu kadarı da abartı, kimse kafana silah dayamıyor madem sağlığını o kadar düşünüyorsun o zaman girmezsin, bunlar o zekayla liseyi bitirdiklerine dua etsinler.

The Commander

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Ben de maalesef bu duruma katılıyorum. Önümüz çok belirsiz, okulların açılma tarihi planlandığı gibi Eylül. Sınav 1 ay sonra olsa bu illetin geçeceğinin garantisi var mı? Bahsi geçen öğrencelerimiz bu sene üniversiteye gitmemeyi kabul eder mi mesela madem öyle? Hiç sanmıyorum. Okul puanına göre sizi yerleştirelim deseler bu sefer ''Ovvvv özel okullarda beleş puanlar havada uçuşuyor, olur mu öyle şey?'' denecek. Yani bunun sınavın yapılmasından başka çözümü yok. Devlet gerekli önlemleri alsın, biz de yardımcı olalım. Herkes evinin oradaki okulda giriyorsa gerçekten çocukları evden uğurlayalım, kendimiz gitmeyelim mesela.
Keşke bu ortamda olmasaydı, normal durumda bile çok heyecanlanan insanlar olabiliyor. Durum zor, ancak yapacak başka çarede görünmüyor.