Yüz maskeleri koronavirüse karşı bağışıklık sağlayabilir

Reaksiyon puanı
10,327
Yüz maskeleri koronavirüse karşı bağışıklık sağlayabilir

1599773846414.png

ABD’li bilim insanları, maske katmanından geçen daha küçük viral yüklerin neden olacağı enfeksiyonların, koronavirüse karşı bağışıklık oluşturabileceğini ve bu durumun ham bir aşı görevi görebileceğini iddia etti. Bu durumun, maskenin yaygın olduğu Asya ülkelerinde ölüm oranlarının neden düşük olduğunu da açıkladığı belirtildi.

ABD’nin önde gelen eğitim kurumlarından biri olan California Üniversitesi’nde bilim insanları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı bağışıklık kazanılmasına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bilim insanları, maske kullanımının koronavirüse karşı bağışıklık oluşturabileceğini ileri sürdü.

California Üniversitesi’nden araştırmacılar, maske vesilesiyle insanların tekrar tekrar küçük miktarlarda virüse maruz bırakmanın, vücutları Kovid-19’u tanıma ve mücadele etme konusunda eğitebileceği ve hastalığa karşı bir bağışıklık oluşabileceğini belirtti.

“Asya ülkelerindeki ölüm vakalarını açıklıyor”
Söz konusu araştırma sonuçları, New England Journal of Medicine dergisinde yayınlandı.

Araştırmaya göre bu durum, maske kullanımının yaygın olduğu bazı Asya ülkelerinde ölüm oranlarının düşük olmasını da açıklıyor.

Tüm bunlara karşın araştırmacılar, insanları çok önemli bir konuda uyardı. Bilim insanları, bağışıklık kazanmak için virüse kasıtlı olarak yakalanmaya çalışılmaması gerektiğini söyledi ve maske ile sosyal mesafe vurgusu yaptı.

Reaksiyon puanı
77
yavaş yavaş gidiyor dünyadaki insnların %95 i fln enfekte olduğu zaman sürü bağışıklılığı alır örneğin sars virüsü bulaşamaz bana ama ben sars virüsünü hiç kapmadım oysaki %100 e ulaştığında virüs ölmeye başlar
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu işte en çok Rus lar uğraştı valla baksana abi genetik kodunu fln çözdüler aşı çıkardılar fln

Alois Alzheimer

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,315
Maske %100 korumuyor; ama şöyle bir şey var: Virüsü birisinden kaptığınız zaman, yaşayacağınız belirtilerin şiddeti ile size bulaşan virüs sayısı arasında bir korelasyon var. Maske, bulaşacak virüslerin hepsini engellemiyor; ama size daha az virüs bulaşmasını sağlıyor. Yani hasta olsanız bile maske sayesinde nispeten daha hafif bir hastalık geçirmiş oluyorsunuz.

Bu arada geçtiğimiz günlerde Selçuk Üniversitesi'nde bir meslektaşım COVID-19'dan vefat etti. Sizlerden ricam, lütfen maskelerimizi takalım, diğer bireylerle aramıza mesafe koyalım ve en önemlisi de düğün, asker uğurlaması vb. şeyler yapacaksanız da erteleyelim.

Artık doktorlar ölmesin!:mad:

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
Maske taka taka burun deliklerimin şekli şemali değişti. Bakalım ne zamana kadar gidecek bu salgın. :)

Reaksiyon puanı
10,327
Maske taka taka burun deliklerimin şekli şemali değişti. Bakalım ne zamana kadar gidecek bu salgın. :)
Neylersin Kılıçbalığı, neylersin ki hoş bir şey olmasa da kaderimiz oldu adeta. Sanırım bu garanti bir yıl bizimle olacağa benziyor da, gerisini Mevla bilir.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
Neylersin Kılıçbalığı, neylersin ki hoş bir şey olmasa da kaderimiz oldu adeta. Sanırım bu garanti bir yıl bizimle olacağa benziyor da, gerisini Mevla bilir.
Sürekli aşı ve ilaç ile ilgili birtakım gelişmeler yaşanıyor olsa da ve bunlara ilişkin tarihler veriliyor olsa da, hiçbiri kayda değer değil. Şu ana kadar önemli diyebileceğimiz bir gelişme olmadığı için ben ilerisi için herhangi bir öngörü ya da tahminde bulunamıyorum. Sen işini kış tut da yaz çıkarsa bahtına, misali... şimdilik başka yol yok gibi. Zaten önümüz de kış. :)

Alois Alzheimer

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,315
Sürekli aşı ve ilaç ile ilgili birtakım gelişmeler yaşanıyor olsa da ve bunlara ilişkin tarihler veriliyor olsa da, hiçbiri kayda değer değil. Şu ana kadar önemli diyebileceğimiz bir gelişme olmadığı için ben ilerisi için herhangi bir öngörü ya da tahminde bulunamıyorum. Sen işini kış tut da yaz çıkarsa bahtına, misali... şimdilik başka yol yok gibi. Zaten önümüz de kış. :)
Aşı çıksa bile sosyal medyadaki asparagaslara inanıp, aşı olmak istemeyen bir dünya insan çıkacaktır. Keşke aşı çıkınca olması zorunlu olsa da pandemi hızla sona erse.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
Aşı çıksa bile sosyal medyadaki asparagaslara inanıp, aşı olmak istemeyen bir dünya insan çıkacaktır. Keşke aşı çıkınca olması zorunlu olsa da pandemi hızla sona erse.
DSÖ hakkında bile bi dünya komplo teorisi varken COVID-19'un aşısı bulunsa bile istekli olmayanlar olacaktır belki aşıdan kaçanlar bile olacak.

Alois Alzheimer

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,315
DSÖ hakkında bile bi dünya komplo teorisi varken COVID-19'un aşısı bulunsa bile istekli olmayanlar olacaktır belki aşıdan kaçanlar bile olacak.
Bazen yanlış mesleği seçtiğimi düşünüyorum, biliyor musun? Bu cahil milletle uğraşılmaz.

Reaksiyon puanı
5,173
yavaş yavaş gidiyor dünyadaki insnların %95 i fln enfekte olduğu zaman sürü bağışıklılığı alır örneğin sars virüsü bulaşamaz bana ama ben sars virüsünü hiç kapmadım oysaki %100 e ulaştığında virüs ölmeye başlar
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu işte en çok Rus lar uğraştı valla baksana abi genetik kodunu fln çözdüler aşı çıkardılar fln
Her virüsün farklı bir karakteristik özelliği oluyor. Bu virüsün en önemli karakteristik özelliklerinden biri geçirenin tekrar geçirebilmesi. Dolayısı ile sürü bağılıklığı diye bir şey kesinlikle mümkün değil.

Reaksiyon puanı
10,327
Bazen yanlış mesleği seçtiğimi düşünüyorum, biliyor musun? Bu cahil milletle uğraşılmaz.
İyi de sevgili doktor, insanları aşıdan soğutan da genelde sizin meslekten çıkıyor. Bir bakıyorsun doktor ünvanlı biri çıkıp bir yerlerde bir şeyler konuşuyor, millette inanıp sözünü tutuyor, böylece de yaygınlaşıyor. Bu bazen dini konularda olduğu gibi tıbbi konularda da olabiliyor. Boşuna dememişler: "Yarım doktor candan, yarım hoca dinden eder" diye. :)

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Tabii ki doktorlar ölmesin! Ama,
İnsanlar da ölmesin...
Kimse ölmesin. :(
İşin doğrusu insanlar ölmesin değil. İster yanlış anlayın ister doğru anlayın ama bir söz vardır hepimiz biliriz "Bir musibet bin nasihattan iyidir" diye insanımızın akıllanması için musibet şart ölümlerin artması lazım yoksa biz bu kafa ile yaşasak ne olur yaşamasak ne olur.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
Hizmet sektöründeki diğer pek çok meslek de farksız aslında. Artık bir şekilde inançlı, sabırlı olmak zorundasınız, zorundayız.

Reaksiyon puanı
10,327
İşin doğrusu insanlar ölmesin değil. İster yanlış anlayın ister doğru anlayın ama bir söz vardır hepimiz biliriz "Bir musibet bin nasihattan iyidir" diye insanımızın akıllanması için musibet şart ölümlerin artması lazım yoksa biz bu kafa ile yaşasak ne olur yaşamasak ne olur.
Yahu iyi de abicim, baksana bunca ölüme, bunca tehlikeye, bunca risk'e rağmen tınmayan o kadar çok insan var ki akıl alır gibi değil. Bu insanlar çok mu cesur, yoksa akıl hastası mı çözemedim. Çünkü virüs şaka etmiyor, geri çekilmiyor. Dikkate almayan, gaflet edenleri affetmiyor, bunun bedelini hayatlarıyla ödetiyor. Bu aymazlar yüzünden bu ülkenin kaç doktoru hayatını feda etti, kaç masum bunların yüzünden toprak altında çürüyor bugün. Karantinadan kaçanlar var ya onları cinayete teşebbüsten yargılamalı aslında.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Kendilerini düşünmüyorlar işin doğrusu ama işte aması var bunlar yüzünden kendini korumaya çalışan insanlarımız ölüyo,r doktorlarımız ölüyor, ihtiyarlarımız ölüyor. Bu düşüncesizler ölsünde kurtulalım malum doğa kanunu önce zayıflar gider yani gücsüzler ve beyinsizler.