Yurtdışından telefon getirecem açılır mı?

mesutx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Merhaba Arkadaşlar;
İphone fiyatlarının zamlanmasından ötürü android e geçiş yapmaya karar verdim. Google pixel alacam ama hangisini alacam ona da henüz karar veremedim. 3 XL var birde 3a XL var. Konuya dönecek olursak almanyadan bu cihazı bir akrabam getirirse unlock olarak burda kullanabilirmiyim?
Veya pasaportum var burda açtırmak istesem bana maliyeti ne olur? Dün shifhtdelete de bir makale okudum yeni yasa ile galiba sadece senin adına olacak o telefon ve senin hattına çalışması gerekiyormuş ? bu doğru mu? Yeni düzenlemeyi bilmediğim için sizlere sorayım dedim?

Son sorum ben bu telefonu getirdim diyelim 3 sene sonra satsam bir problem olur mu sonuçta pasaportumla açtırmışım ilerde sattığımda benden veya o kişiden kaynaklı bir problem yaşamak istemiyorum.

Şimdiden yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim :)

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,807
Pasaport kaydı olmadan 100 gün sanırım kullanabiliyorsun sadece. 618.65 TL gibi bir maliyeti olacaktır sana. Pasaport kaydı sana en başta gerekiyor sadece. 3 yıl sonra satarken yerel kaydı olduğu için bir sorun olmaz.
sadece senin adına olacak o telefon ve senin hattına çalışması gerekiyormuş
Böyle bir söylenti var ama henüz hayata geçtiğini zannetmiyorum.

mesutx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Pasaport kaydı olmadan 100 gün sanırım kullanabiliyorsun sadece. 618.65 TL gibi bir maliyeti olacaktır sana. Pasaport kaydı sana en başta gerekiyor sadece. 3 yıl sonra satarken yerel kaydı olduğu için bir sorun olmaz.

Böyle bir söylenti var ama henüz hayata geçtiğini zannetmiyorum.
Teşekkürler hocam. 749 € + 618₺ = 5500 küsür yapıyor yine her türlü s10 plus tan daha avantajlı oluyor. Başka bir ücret ödemem inşallah ??

detanaoq

Asistan
Reaksiyon puanı
71
artık alınmaz kayıt parası telefon bedelini aşıyor...

mesutx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Konuyu biraz araştırdım ne yazık ki;

Ancak telefonu bir başkasının adına kaydettirmek artık mümkün değil. Başkası size telefonu getirmiş olabilir, ancak sizin yurtdışına çıkıp dönmüş olmanız ve sonrasında telefonu kendi pasaportunuza kaydettirmeniz gerekiyor.

ölme eşşeğim ölme :( iyice soğudum :cry: