Yurtdışı Telefon Alımı

aimert2012

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Başlıkta da belirttiğim gibi arkadaşlar Yurtdışından telefon almak istiyorum. Bildiğim kadar ile daha çok amazon.com u öneriyorlar güvenli diye. Bu konu da sizlerden madde halinde altta yazdığım konularda yardım istiyorum.
1-) Hangi site güvenlidir?
2-) Telefon geldi diyelim burada açtırmak için birşey yaptırmak gerekli midir?
3-) Garanti koşulları ve süresi nedir?
4-) Garantiye gönderme durumu olduğu zaman Türkiye'deki garanti servislerine götürülebiliyor mu?

Bana bu konularda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Yurt dışından kargo ile telefon getirtmek yasak diye biliyorum. Ancak yolcu ile beraberinde getirebilirsin.

Mevzuata göre SIM kart taşıyan cihazları bireysel olarak çevrimiçi alışveriş yolu ile satın almanız mümkün değil.

aimert2012

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Amazon.com da satışı yapılıyor o yüzden sordum. Samsung C serisi Türkiye de satışı yok şu an ama yurtdışından alan kişiler var. Yani dediğiniz en güvenli site ile olsa Kargo yolu ile Türkiye'ye giriş yapamaz.
Gümrükten geçmez o cihaz hiç heveslenme
--- Gönderi Güncellendi ---
Yurt dışından kargo ile telefon getirtmek yasak diye biliyorum. Ancak yolcu ile beraberinde getirebilirsin.

Mevzuata göre SIM kart taşıyan cihazları bireysel olarak çevrimiçi alışveriş yolu ile satın almanız mümkün değil.

Yani siteden getirtmem mümkün değil. Sadece yurtdışından gelen biri olacak onun ile birlikte getirtebiliriz doğru mudur?

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Başlıkta da belirttiğim gibi arkadaşlar Yurtdışından telefon almak istiyorum. Bildiğim kadar ile daha çok amazon.com u öneriyorlar güvenli diye. Bu konu da sizlerden madde halinde altta yazdığım konularda yardım istiyorum.
1-) Hangi site güvenlidir?
2-) Telefon geldi diyelim burada açtırmak için birşey yaptırmak gerekli midir?
3-) Garanti koşulları ve süresi nedir?
4-) Garantiye gönderme durumu olduğu zaman Türkiye'deki garanti servislerine götürülebiliyor mu?

Bana bu konularda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Merhaba,

Yurt dışından öyle cihaz getirtemezsiniz. Gümrüğe iki koşul için takılır. Birincisi. 50€ (yeni yasaya göre 50 € olarak düzenlendi maksimum fiyat) üstü ne alırsanız alın yurt dışından gümrük bedeli ödemeniz gerekmektedir. İkincisi. Sim kart'lı cihazlar için cihazı işleme parası ödemeniz gerekiyor.

Özetle o işe hiç girmeyin derim.