Yurt Dışından Laptop Almak

Emreekaplan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır bilgisayar arayışı icerisindeyim türkiye deki malum fiyatlardan dolayı yurt dışından bilgisayar almayı düşünüyorum yurt dışında oturan tanıdığımıza aldırıp turkiyeye gelirken getiricek. Herhangi bir vergisi vs yok. Herhangi bir dezavantaji olur mu , sistemsel veya farklı bir durum? Burada sıkıntı çeker miyim?

Şu bilgisayarı aldirmayi düşünüyorum indirimli zamanında 670 € ya düşüyor tahmini olarak 4000 tl ye denk geliyor sizce alınır mı? yurtdisindan almak mantikli mi ?bu bilgisayar nasıldır?

Son düzenleyen moderatör:

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
Vergi alabilirler. 20 küsür dolarlık ürüne 30-40 dolar verdim neredeyse.

Transistor

Profesör
Reaksiyon puanı
1,085
Türkiye'de olduğu gibi avrupa ülkelerinde de durum şu; e ticaret siteleri Mediamarkt gibi yerel mağazalara göre çok daha ucuzlar. Amazon veya Newegg'den tanıdığının evine sipariş vermeni öneririm. Gümrükten geçerken ticari mal olmadığı için vergi alınmaz.

Emreekaplan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Türkiye'de olduğu gibi avrupa ülkelerinde de durum şu; e ticaret siteleri Mediamarkt gibi yerel mağazalara göre çok daha ucuzlar. Amazon veya Newegg'den tanıdığının evine sipariş vermeni öneririm. Gümrükten geçerken ticari mal olmadığı için vergi alınmaz.
Onu nasıl yaparız acaba tam anlayamadım da ?