Yurt dışından kalıcı araç getirmek?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kontrol
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kontrol

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
Selamun aleykum arkadaşlar
yurt dışından araç getimeyi düşünüyorum yeterli param var kalıcı ithal edicem herhangi bir yurtdışı vatandaşlığım yok doğal olarak T.C. vatandaşıyım Mesela Bulgaristandan araç getirsem veya Almanyadan araç getirsem Konteynır ile buraya getirsem olur mu aracın plaksı Türk olacak şekilde olmasını istiyorum
Forumda arama yaptım ama aradığımı bulaamdım geçici ithal etmek vardı hemde yıllar önce açılmış bir konu idi o zamandan bu yana çok şey değişti bilena rkadaşlar var ise lütfen yardımcı olabilir mi? (bu arada forumda yeniyim konuyu buarya açmayı uygun gördüm yanlış ise lütfen kapatılMAsın rica ediyorum bir daha olmz )
aklımda olan model Mercedes c180 1595 cc bir araç birde birden fazla bunu yapabilirmiyim

haci_senyurt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aracı burdan almanızda bir sıkıntı mi var? Çünkü masraflar ve vergiler vs. Ciddi harcama yapacaksınız. Ama yazdıklarınızdan anladığım kadarı ile burada olmayan donanım seviyesinde getirmek istiyorsunuz. Bu durumda da bu isleri yapan büyük galeriler var. Onlar vasıtası ile gelebilir. Yok ben tek başıma yapmak isterim derseniz de bu iş sizi bıktırır. Bilgi için dediğim gibi büyük galerilerden bilgi alabilirsiniz

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
İthalat ve birçok vergiyi ekstra ücret olarak eklenir ithal edilinebilir ise bu vergileri ve masrafları ödemenin gerekecek.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Güncel mevzuatı bulamadım ancak şu eski hesabı buldum bir sitede

ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ:
ARACIN CIF DEĞERİ ÜZERİNDEN
Silindir Hacmi 1600 cc’yi geçmeyenler için % 37
“ “ 1600 cc’yi geçen fakat 2000 cc’yi geçmeyenler için % 60
“ “ 2000 cc’yi geçenler için % 84
oranlarında tahsil edilir.

KATMA DEĞER VERGİSİ :
CIF Değeri ve Özel Tüketim Vergisi Toplamının % 18’i oranında KDV tahsil edilir.
ÖRNEK:
CIF bedeli 10.000 EURO olan ve motor hacmi 1600 cc’yi geçen ancak 2000 cc’yi geçmeyen bir araç için ödenmesi gereken vergilerin hesaplanması aşağıda gösterilmiştir:
CIF Bedeli =10.000 EURO
Motor hacmi =1600cc üzeri (1800 cc)
Özel Tüketim Vergisi=CIF Bedeli x Özel Tüketim Vergisi Oranı
= 10.0000 x % 60 = 6.000 EURO=ÖTV
Katma Değer Vergisi =(CIF Bedeli + Özel Tüketim Vergisi) x KDV Oranı
=(10.000 + 6.000) x % 18
= 16.000 x % 18 = 2.880 EURO=KDV
GÜMRÜKTE ÖDENECEK VERGİLER TOPLAMI = ÖTV+KDV
= 6.000+2.880=8.880 EURO

Yeni bir otomobil için sadece ÖTV yi hesaplarsak 10.000€ araç 18.880€ ya mal oluyor diğer gümrük masraflarınıda eklemek iyi bir matematik hesabı istiyor sanırım ama kaba taslak 10.000€ araç TR plakasına 20.000€ üzerinde kavuşuyor

Kaynak:Yurt Dışından Araba Getirmek İsteyenler Gümrük Fiyatları