Yurt Dışından İphone Getirtme...

amesfa

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
153
Arkadaşlar merhaba,

Bilindiği üzere maalesef ülkemizde İphone telefonlar ateş pahası. Bunun için yurt dışından İphone getirtmek gibi bir düşüncem var.

Yurt dışından gatirtilecek İphone hakkında (olumlu-olumsuz yanları + koşullar) bilgisi olan arkadaşlar var ise bu başlık altında bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Sevgilerle.

iphone1.jpg

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
olumsuz yönü, garantisi yerli firmalar kadar uzun değil, birde değişim için geri yollayamıyorsun. Orada alırken güzel kontrol ettirebileceğin biri varsa, hiç durma dışarıdan al..Yarı fiyatına hem de daha aşağıya.. ;)

cenk_kusje

Asistan
Reaksiyon puanı
2
eş,dost sayesinde getirteceksen eger olabilir.garanti olayı bence o kadarda gerekli degil.2 sene degilde 1 sene garantisi oluyor.güzel kullanırsan o kadar da kolay bozulacak bi makina degil.ancak getirtme işini kargoyla falan düşünüyosan sakın yani.çünkü gümrükte takılma şansı %99.cihazı alabilmek için daha çok para veriyosun ona göre.ya git istanbulda dogubank falan var,pasaport ile kayıt ettirebilme şansın varsa git ordan al.yada hiç uğraşma telefon faturan aylık yüksekse eger git turkcell veya vodafone dan al.

amesfa

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
153
Akrabalar ile getirmei düşünüyorum ama anırım o iş Biraz yaş gibi, gelirse kargo ile gelebilir. burda maalesef çok pahalı bu cihaz.

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
kargo ile gelirse açtıramazsın, pasaport ile kaydettirmen gerekecek, kaç gün old bilmiyorum ama pasaport sahibi Türkiye'ye giriş yaptıktan X gün sonraya kadar kayıt yaptırabiliyorsun, yoksa açılmıyor.

NOT: her pasaporta iki senede 1 telefon kaydettirebiliyorsun. Bilgin olsun.

aLTuu

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Kargo ile getirirsen gümrükten geçirmek için bir telefon parası daha ödemen gerekiyor.

KonurSk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yurtdışından alırken hemen hemen bütün yerlerde anlaşma var malesef. bunuda göze alman lazım. ben çok araştırdım ama sözleşmesiz sıfır satan bir yer bulamadım düzgün fiyata. 2.el çok var ama onada güven olmaz. ama bir yer bulursan haber verirsen sevinirim. bakarsın banada satarsın 1 tane :)

mustifanci

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Yurt dışından kargo ile telefon sokmak yasak.Tesbit edildiği anda sana haber bile verilmeden geri gönderiyorlar.Bende bir ara baya uraştım ebaydan fln denk getirsek diye ama gümükte büyük ihitmalle takılıyor denilince vazgeçtim..
Arkadaşlar merhaba,

Hepiniz iPhone getirtmekten söz ediyorsunuz, arkadaşla mı getirtsem, kargoda ne olur diye. Ben şu son iki ayda başıma gelenleri kısaca anlatayım, sonra siz yine bildiğiniz gibi yapın:

-Nisan 08 New York'a gittim, kendime bir iPhone aldım, paşa paşa gümrükten girdim. Sonra 5 YTL'ye Turkcell'e işlettim. 2008 yılında yurtdışına çıkanlar, sadece son bir ayda çıktıklarını pasaporttaki damgayla gösterip işletebiliyorlar. Ki benim pasaportta damga silikti, emniyete gidip, kayıtların dökümünü almak zorunda kaldım.

-Mayıs08 En yakın arkadaşım, telefonunu bana, yüksek fiyattan sat, dedi. Ben de nasıl olsa Amerika'da tanıdıklar var diye kabul ettim. Telefonumu sattım.

-22 Mayıs 08 Yakın arkadaşımın annesi, sağolsun, benim için 16 GB bir iPhone aldı. Babası FedEX Amerika'da pilot olduğu için, üstüne t-shirt falan yazıp gönderdiler kolaylıkla. Normalde pek çok zaman, daha kargo oradayken buluyorlarmış telefon olduğunu. Neyse...

-24 Mayıs 08 Telefonum Fedex Türkiye'ye geldi. İnternetten takip ettim. Hemen FedEX'e gittik arkadaşımla. Büyük şok: Telefonuma el konmuştu. İthalat belgesi ile işlem yapılabilecekti ancak. Fedex'in kendi Mali Müşaviri bu işi yapıyordu. Kaç paraya? 800 YTL+Noter masrafları. Biz bir düşünelim, derken, FedEX'te çalışan neredeyse herkesin iPhone'u olduğunu gördük. Nitekim tüm çalışanlar da, boşverin o kadar para daha vermeyin yazık, falan diyorlardı.
Feci kıllandık ama yapacak gerçekten bir şey yoktu. Biraz düşünelim deyip eve döndük.

-Biz bu arada önce posta gümrüğünde tutulu sanıp, oraya gittik. Eğer orada olsa, çalışanlar çok sevimli elemanlar, kolaylıkla alırdık gibi geldi.

-25 Mayıs 08 Telefonu geri gönderelim, parasını alırız hiç değilse, diye düşündük. Feci yanılmışız. Bu sefer de ihracat olarak görünüyormuş, yaklaşık 600 YTL masrafı varmış. Cebimizden ekstra para çıkmamasının tek yolu, telefonu öylece devlete bırakmak; onların açık arttırmayla satışını görmekti.
FedEX çalışanlarının, bırakın telefonu diye tavırlanması beni gıcık etti. Normalde asla ödemeyeceğim 800 YTL'yi bayılıp, Noter'de iki saat uğraştıktan sonra,
işlemleri halletmek için müşavir devreye girdi.

-26 Mayıs 08 Ben o arada gümrükte tanıdık, eş, dost arıyordum. Nitekim buldum. Fakat adam gerçekten yapılabilecek hiçbir şey olmadığını söyledi. Özellikle iPhone konusunda büyük üreticiler çok lobi yapıyorlarmış, devlet işleri sıkılaştırmış. Geçtik.

-2 Haziran 08 Yeni iPhone'um geldi. Bana toplam maliyeti, Doğu Bank'takinden çok daha fazla olmuştu. İyi bir ders oldu. Ama yine de şöyle şarj olurken baktığımda, ulan değer o para diyorum.
smile.gif
Yoksa insan fenalık geçirebilir bir MacBook parası bayıldığı için.

Ama dikkat! Paylaşayım dedim.
Arkadaşın başına bunlar gelmiş.

aLTuu

Asistan
Reaksiyon puanı
5
DonanımHaber'den alıntı olduğunu da yazsaydın keşke...

cepo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar merhaba bende açıkcası türkiyedeki fiyatların yüksekliği nedeniyle yurt dışından getirtme yada getirme taraftarıyım ama zor tabi kolay değil. doğubanka ben pek güvenemiyorum açıkçası. ben bulgaristanda buldum iphonu orda ki fiyatlar bence güzel garantili ve yasal almak isteyenler için linkler aşağıda 1 leva 1 tl olarak düşünebilirsiniz oran aynı fiyat baya farklı arkadaşlar buraya bakarak mesela birinci resimde 1029 tl ye 32 gb veriyor kdv dahil sadece bir sim kart alıyorsunuz sözleşme yok orda sim kart almak için kimliğe ve vatandaş olmaya gerek yok. al tak konuş sistemi var.

ikinci resimdede asıl şuanki kampanya bu resim 1 deki kampanya 7 ayın sonunda bitmiş ikinci resimdeki kampanyadada mesela 16gbs ye bakalım 926 tl veriyorsun aleti alıyorsun 1 yılda sözleşme var aylık 14,9 tl tıoplam 1117 tl ye mi ne geliyor turkcelde bu rakam hemde eski model 2100 tl aradaki farka bakarmısınız lütfen . adamlar turkcel kadar internet ve konuşma vermeselerde onlarda veriyor bukadar para çok bence yani...kısmetse alcam bakalım

1.

2.

zyxel1234567

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hic ugrasma tel. kayit isleri filan türlü ugrastiriyorlar bekle bi kac ay burada fiyatlar iner zaten hemde avrupada fiyatlar ayniii