Yunan teknoloji Haberi

Bu konuyu okuyanlar

garb02

Doçent
Katılım
28 Haziran 2019
Mesajlar
563
Reaksiyon puanı
123
Puanları
43
Yaş
43
Kaynak: Nick Kampouris

Yunanca ''Orta'' seviyede bildiğim için fazla kelimeleri çıkartamıyorum.

Konu: VPN WireGuard tehlike saçıyor.

Linux ve Linux çekirdeği kullanılıyor, kripto şifrelerdir.
Simetrik şifreleme için ChaCha20 , Kimlik doğrulama için Poly1305, ECDH için Curve25519 (Eliptik eğri Diffie-Hellman - önemli bir anlaşma protokolü), Karma ve anahtarlı karma için BLAKE2'ler, Karma anahtarlar için SipHash24, Anahtar türevi için HKDF

1990 yılında WireGuard kullanıldı, fazla geliştirme yapılmadı. Alfa olarak ''Alpha'' test aşamasındalar

Dezavantajları

WireGuard şu anda devam eden bir çalışmadır, bu nedenle çevrimiçi verileri güvence altına almak yerine deneme için kullanılması gereken bir protokoldür.

Şu anda, WireGuard yalnızca UDP'de çalışıyor ve 443 numaralı bağlantı noktasını (HTTPS trafik bağlantı noktası) kullanmıyor. Sonuç olarak, bir ağ yöneticisi tarafından potansiyel olarak engellenebilir.

WireGuard çoğunlukla Linux dağıtımlarında iyi çalışır. Diğer platformlar için bağlantı noktaları var, ancak son derece güvenilir değiller.

WireGuard ile ilgili bazı gizlilik endişeleri vardır, çünkü programlanma şekli VPN sağlayıcılarını kullanıcı verilerini OC.LOG günlüğe kaydetmeye zorlar.

WireGuard çok yenidir ve ayrıntılı bir şekilde test edilmemiştir. Ve hatalar olabilir.

Kaynak ve siteler var ingilizce yazılır yazdığımda Muhtemelen, Yeni moderatör olmuş kişi görevini kötüye kullandığı için forumdaki konuyu çöpe atıyor. Çöpe atma sebebi; Forum dili Türkçe'ymiş... Bilgi bilgidir. Bu bilgiyi nasıl çöpe atıyor, Tipik bir Zihniyet ? Yunanca yazılar eklemedim. Sadece kendimce size aktarmaya çalıştım.
 
Üst