Rs6'dan "Düşey Senkronizasyon"u kapatın. Ve termal macun sürün.240mm sıvı soğutucu al.arkadaşlar hepinize merhaba gigabyte rtx 3060 gaming oc ve ryzen 7 5700x kullanıyorum gta 5'de 30fpse kadar düşüyor fps sorun ne olabilir
Sistemi yetiyor neden düşürsün?Görev yöneticisini kontrol edin GTA 5'ten daha fazla ram vb. kullanan uygulama varsa durdurun. Oyun modunu açın. Nüfus popülasyonunu, araba popülasyonunu düşürün.
kapalıAyarlardan V-SYNC'yi kapatın.
Görev yöneticisini kontrol edin GTA 5'ten daha fazla ram vb. kullanan uygulama varsa durdurun. Oyun modunu açın. Nüfus popülasyonunu, araba popülasyonunu düşürün.kapalı
ekran kartı 50 derece civarı işlemci 85-90 arası driverlar güncelSıcaklık değerleri ne durumda? Driverlar güncel m
Wwowoowowwekran kartı 50 derece civarı işlemci 85-90 arası driverlar güncel
İşlemci sıcaklıklardan dolayı tam anlamıyla kullanılamıyor olabilir. Bakım iyi gelirekran kartı 50 derece civarı işlemci 85-90 arası driverlar güncel
Rs6'dan "Düşey Senkronizasyon"u kapatın. Ve termal macun sürün.240mm sıvı soğutucu al.arkadaşlar hepinize merhaba gigabyte rtx 3060 gaming oc ve ryzen 7 5700x kullanıyorum gta 5'de 30fpse kadar düşüyor fps sorun ne olabilir
Sistemi yetiyor neden düşürsün?Görev yöneticisini kontrol edin GTA 5'ten daha fazla ram vb. kullanan uygulama varsa durdurun. Oyun modunu açın. Nüfus popülasyonunu, araba popülasyonunu düşürün.
Kontrol et:
-Driverlar güncel mi?
-XMP/EXPO açık mı?
-Güç planını kontrol et
-AMD eco mode devrede mi? (Devrede olmaması lazım.)
-İşlemciye termal macun doğru uygulandı mı? Sıcaklıkları normal mi?
Hepsini kontrol ettiyse, msi afterburner yükle oyun içinden değerleri bizimle paylaş. Dargoğaz mı söz konusu, GPU kullanım değerleri nedir?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Wwowoowoww
O klavyeden elini derhal çek evlat!
İşlemcin ısınıyor. ya termal macun yanlış uygulandı %90. İşlemci soğutucusunu sök termal macunu temizle, soğutucu altında plastik bant kalmış olabilir onu sök varsa tekrar montajla.
driverlar güncel xmp açık amd eco mode hakkında bilgim yok nereden bakılıyor?Benim 7950X tam yükte 90 derece oluyor ama hiç güçten düşmüyor. Oyunda 7/24 mü böyle yoksa ara ara mı GPU kullanımı bu kadar düşüyor? GTA V te çimenler buglu, çimenlerin aşırı yoğun olduğu bölgelerde bazen sapıtabiliyor. Sorum sürekli mi bu problem yoksa spesifik durumlarda mı?
Ayrıca kontrol listesi verdim, herşeyi OK mi?
Eco mode 7000 serisinde. Ben mesajı hızlı okudum sanırım 7700x kullanıyorsunuz sandım. Eco mode yok sizde.driverlar güncel xmp açık amd eco mode hakkında bilgim yok nereden bakılıyor?
termal macunu dediğim gibi dün sürdüm fakat stok fan.
gta5 ortalama 70-75fps fakat online girince şehirde 40-50 fpse kadar düşüyor
valorantta 350-450 civarı genelde fakat 20-30 dakika sonra işlemci ısındığı için bir anda 50fpse düşüyor ani drop yaşanıyor
gpu kullanımı %35-%40 cpu da aynı şekilde %35-%40 hep böyle
soğutucu önerisi yapabilir misin?Eco mode 7000 serisinde. Ben mesajı hızlı okudum sanırım 7700x kullanıyorsunuz sandım. Eco mode yok sizde.
Amd stok soğutucu bırakın 5700x'i 5600X için bile yetersiz. Daha iyi bir soğutucuya geçmenizi öneririm. %100 olarak thermal throttling yaşadığınızı düşünüyorum
AM4 için uygun bir soğutucu alabilirsin. Eğer kasan uygunsa 240mm bir sıvı soğutucu almanı öneririm. Çok iyi hava soğutucularda var. Bunun için yeni konu açarsan birsürü öneri gelecektir.soğutucu önerisi yapabilir misin?
hava soğutucu mu sıvı soğutucu mu almam gerek