Yüksek cpu sıcaklığı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ByST7
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ByST7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bilgisayarımdaki tüm oyunlar kasıyor bazen 3 bazen 6-7 dakikada bir oyunlar kasıyor mesela bir oyundayken cpu sıcaklığı artıyor 89 olduğunda oyun kasıyor kasma düzeldiğinde 82 oluyor sonra yavaş yavaş tekrar artıp aynı şey tekrarlıyor.termal macunu 1 gün önce yeniledim işlemci fanının çalışmasındada bir sıkıntı yok.

cpu sıcaklığı birşey açık değilken 67-69 civarında oyun açtığımda 77-78 den başlayıp artıyor

http://i.hizliresim.com/7kll0m.png

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=402036]ByST7[/MENTION]

Termal macunu kalin sürdüysen ondan dolayi isiniyor olabilir. Sogutucunun yuvaya tam oturup oturmadigini da kontrol et.

ByST7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@ByST7

Termal macunu kalin sürdüysen ondan dolayi isiniyor olabilir. Sogutucunun yuvaya tam oturup oturmadigini da kontrol et.

öyle olsa tamamda 5-6 gündür böyle kasıyor belki düzelir diye termal macunu yeniledim değişmedi sonuç.yinede kontrol edeceğim.

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
soğutucun yetersiz bence, özellikle yaz aylarında yetersiz soğutucu işlemcinin çok ısınmasına ve dolayısıyla frekans düşürmesine sebep olur. stok soğutucu yerine yeni bir soğutucu almanı tavsiye ederim

Sansar667

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
526
Dereceler yüksek , acaba kasanın havalandırmasında bir sıkıntı mı var?

Junas28

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Hocam işlemci modeli, kasa, soğutucu markası... bunları bir yazarsanız daha kolay yardım bulursunuz.

ByST7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşlemci:AMD Athlon x2 250 Processor (2 CPUs) 3.0GHz

Junas28

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
İşlemci:AMD Athlon x2 250 Processor (2 CPUs) 3.0GHz

İşlemcinizin boşta bile bu kadar yüksek olması olağandışı. Stock soğutucu ve fanı ile bile bu değerler abartı. Güvenli sıcaklık değerleri bu işlemcide 74-75C dir, hangi revisyon olsa bile
Hocam kaliteli bir macun alın, şayet yapmadıysanız fanı ve soğutucuyu yine temizleyin. Bir yerde ciddi bir problem var.

Biosa girip voltaj değerlerini ve sisteminizin, genel ısı değerlerini denetleyin. Windows altında şu programla da yapabilirsiniz;

HWMONITOR | Softwares | CPUID

temp 0, temp 1 gibi... küçük bir ihtimal ama kasa içi hava akışı, odanın genel ısı değerler (yine de bu kadar çok olmaması lazım, hele işlemci boştayken). Anakartın gücü regule eden devrelerinde bir sıkıntı yoktur umarım.

ByST7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
fanın alt kısmında baya bi toz vardı temizledim 3-4 gündür sorun yok.yardımlarınız için teşekkürler.