YouTube dan gelen iPhone mesajı virüs varmı?

skyofline

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
YouTube görünümlu sahte bir hesaptan mail geldi.
Tıkladığımda iPhone seçenekleri çıktı herhangi birini seçtiğimde email ülke ve adres bilgilerini sordu. Ben de merak ettigimden doldurdum kabul ettim. Sonra bir oyun indirmemi istedi. Ben de orada anladım sorun olduğunu hemen kapattım.
Tikladigim linkten telefona virüs bulaşabilir mi? Keylogger vb. gibi kredi kartı bilgilerime falan ulaşabilirler mi?
Adres isim ve Gmail'imi yazdım, bu sorun oluşturur mu?

Oezld

Asistan
Reaksiyon puanı
59
iPhonelara virüs bulaşması çok zor ama kişisel bilgilerini (tc no, tel no vb.)sıkıntı olabilir.

skyofline

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
iPhonelara virüs bulaşması çok zor ama kişisel bilgilerini (tc no, tel no vb.)sıkıntı olabilir.
Kişisel bilgilerini vermedim telefonum Android korktuğum olay şu o linke tikladigim için virüs bulaşmış midir , bilgilerim çalınmış mıdır?
Telefonumda goadsdk adlı dosya buldum*

Durmuşkandemir

Profesör
Reaksiyon puanı
1,098
Kişisel bilgilerini vermedim telefonum Android korktuğum olay şu o linke tikladigim için virüs bulaşmış midir , bilgilerim çalınmış mıdır?
Telefonumda goadsdk adlı dosya buldum*
Eğer jb yapmadıysan ıos sistemine virüs bulaşması imkansız kişisel bilgilerin de sen nelere izin verdiysen ona ulaşa bilir

---- Mesajlar birleştirildi ----

Gizlilik bölümüne girdiğin de neyin hangi bilgine ulaştığını göre bilirsin dikkatli olmakta fayda var yine

Son düzenleme:

skyofline

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Eğer jb yapmadıysan ıos sistemine virüs bulaşması imkansız kişisel bilgilerin de sen nelere izin verdiysen ona ulaşa bilir

---- Mesajlar birleştirildi ----

Gizlilik bölümüne girdiğin de neyin hangi bilgine ulaştığını göre bilirsin dikkatli olmakta fayda var yine
Telefonum Android nereden kontrol edebilirim ve ek olarak telefonumda system device id ve goadsdk adlı 2 dosya buldum

crista7

Profesör
Reaksiyon puanı
87
How to Remove GoAdSDK - Appuals.com

Bu konuyu inceleyebilirsin.
Go launcher var mı telefonda.Makalede Go launcher uygulamalarından bulaştığı ve pop-up lara yol açtığı belirtiliyor.Reklam çıkıyor mu telefonda.Formal at telefona eğer önemli tel vs yoksa... Makalede yazılanları uygularsan kurtulabilirsin sanırım.

skyofline

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
How to Remove GoAdSDK - Appuals.com

Bu konuyu inceleyebilirsin.
Go launcher var mı telefonda.Makalede Go launcher uygulamalarından bulaştığı ve pop-up lara yol açtığı belirtiliyor.Reklam çıkıyor mu telefonda.Formal at telefona eğer önemli tel vs yoksa... Makalede yazılanları uygularsan kurtulabilirsin sanırım.
Evet go launcherden gelmiş olabilir ama korktuğum dosya, dosyada değil değişik birşey system device id yazıyor

crista7

Profesör
Reaksiyon puanı
87
uygulamalara gir.bilmediğin uygulamayı durdur sonra kaldır telefondan.sonra dosya yönetiminden dosyayı silebilirsin.belkide denemişsindir bunu ancak yine de belirteyim dedim.kredi kartı vs. internet alışverişine kapalı yap birşey olmaz.
Restart atıp dosyayı kontrol et birde.Geri geliyor mu gelmiyor mu

*Go launcher ise system device id yi görüyor olması normal diye düşünüyorum.
Basit bir reklam uygulaması sanki.Ama sinir eder insanı...

skyofline

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
uygulamalara gir.bilmediğin uygulamayı durdur sonra kaldır telefondan.sonra dosya yönetiminden dosyayı silebilirsin.belkide denemişsindir bunu ancak yine de belirteyim dedim.kredi kartı vs. internet alışverişine kapalı yap birşey olmaz.
Restart atıp dosyayı kontrol et birde.Geri geliyor mu gelmiyor mu

*Go launcher ise system device id yi görüyor olması normal diye düşünüyorum.
Basit bir reklam uygulaması sanki.Ama sinir eder insanı...
Bilmediğim uygulama yok kontrol ettim system device id ve adgosdk silince bir daha gelmedi şimdi benim kart bilgilerim olsun TC m olsun bunları ele geçirmiş olabilirler mi? Hiç bir uygulama vs yüklemedim ama gizlice yuklenmis olabilir telefon gm4g

crista7

Profesör
Reaksiyon puanı
87
TC kimlik numarası o kadar önemli değil diye düşünüyorum.İnsanlar deneme yanılma yoluyla bile TC numarası bulur.Kredi kartın internet alışverişine kapalıysa zaten bilgileri bulsalar bile kimse birşey yapamaz.Ki sanmıyorum öyle birşey olacağını.

skyofline

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
TC kimlik numarası o kadar önemli değil diye düşünüyorum.İnsanlar deneme yanılma yoluyla bile TC numarası bulur.Kredi kartın internet alışverişine kapalıysa zaten bilgileri bulsalar bile kimse birşey yapamaz.Ki sanmıyorum öyle birşey olacağını.
Teşekkürler ama merak ettiğim bir soru var bu bana mail yollayanların bir amacı vardır ama nedir bu olayı çözemedim.

crista7

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Şöyle ki.Bana da bu tarz mailler geliyor..Ancak gereksiz olarak geliyor.Eğer gereksiz kutusuna gelmişse fake mail adresi oluyor(genellikle).Bu kişilerin amacı şu olabilir. Bulaşan adware telefonda reklam açıyor video açıyor vs. ise bunlar üzerinden reklam parası kazanıyorlar...
Kredi kartı ya da hesap bilgilerini çalanlar belli kişileri hedef alırlar,yani cüzdanı kabarık olanları.Uğraşmazlar birkaç bin ile diye düşünüyorum...

skyofline

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Dediğiniz gibi olabilir çünkü son aşamada uygulama indirmemi istedi.google playden

crista7

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Dediğiniz gibi olabilir çünkü son aşamada uygulama indirmemi istedi.google playden
klasik adware....android kullanıyordum bende.iphone a transfer oldum.neden yıllarca android kullanıyormuşum diye kendime kızıyorum :D sat onu bence en azından iphone 5s al keyfine bak derim...

skyofline

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
klasik adware....android kullanıyordum bende.iphone a transfer oldum.neden yıllarca android kullanıyormuşum diye kendime kızıyorum :D sat onu bence en azından iphone 5s al keyfine bak derim...
Vallahi ne çektim su gm den bilmem neden ya doğru diyorsunuz iPhone al keyfine bak .
Ama bu olay aklımdan çıkmıyor şuan yapmam gereken birşey yok herhalde bu maili yollayanlar Türk de değil ki muhatap oluyum.

crista7

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Vallahi ne çektim su gm den bilmem neden ya doğru diyorsunuz iPhone al keyfine bak .
Ama bu olay aklımdan çıkmıyor şuan yapmam gereken birşey yok herhalde bu maili yollayanlar Türk de değil ki muhatap oluyum.
Birşey olmaz.Rahat ol... GM ı da yarın satıp iphone al =)

skyofline

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
:D almayı unuttum hocam ya , bide merak ettiğim bir soru var sizide yordum kusura bakmayın. kablo aracılığı ile telefonu PC ye bagladigimizda pc de virüs varsa telefona virüs bulaşma riski varmı

yuzugullu

Asistan
Reaksiyon puanı
35
:D almayı unuttum hocam ya , bide merak ettiğim bir soru var sizide yordum kusura bakmayın. kablo aracılığı ile telefonu PC ye bagladigimizda pc de virüs varsa telefona virüs bulaşma riski varmı
virüs buluşmaz zaten Android işletim sistemli telefonlar çok farklı uygulamalar yüklenmedikçe virüsün bulaşabilmesi mümkün olmayan bir sistemdir. yalnız laptop da elektrik kaçağı gibi bir şey varsa zarar verebilir o kadar