'Yönetilebilir adamlar' tezi tıkır tıkır işliyor

zafercem

Asistan
Reaksiyon puanı
1
'Yönetilebilir adamlar' tezi tıkır tıkır işliyor

150.jpg
Bazı köşe hayalcilerine bakıyorum, yine akşam olsa da “Ece Bar’a yetişsek” telaşında, almışlar kalemi ellerine...

Obama “demokrasinin” zaferi! Daha “abartılı” başlıklar da var ezilmişlerin intikamı! Yapmayın... Bu kadar erken karar vermeyin. Neden mi? Arz edeyim...

Kural bir: Bir şeyin nasıl başladığı değil, nasıl bittiği önemlidir.

Kural iki: Hiçbirşey göründüğü gibi değildir.

Neden bunları yazdım... Bir siyahın seçilmesi hatta kendisi şimdilik ne kadar inkar etse de (TV’de ağzından kaçırdı) “bir Müslüman başkan” önemli bir gelişme değil mi?

Şüphesiz çok önemli... Ama olayın nedenleri, seyri ve sonucu her şeyden çok daha önemli. Şimdi size sormak istiyorum Obama seçildi ve “2001-Eylül saldırısından” bugüne Amerika’yı yöneten “askeri-endüstriyel” yapı yok mu oldu! Dünyamızı “kana bulayan” bu arkadaşlar “buyur, otur” mu diyecekler!

Kennedy de aynı “algılama” içinde seçilmişti. Hatta asker başkan Eisonhower görevi kendisine devrederken 1961’de şu sözleri söylemişti “...askeri-endüstriyel kompleks Amerika’yı ele geçirmeye başladı, bu gelişim yönetim için büyük tehlikedir...”

Sonra ne oldu? Bugün bizim bazı yazarların “bara yetişeceğim acelesi” içinde kaleme aldığı “demokrasi geldi” diyenler, “Vietnam’dan çekilelim, askeri harcamayı kısalım” diyen Kennedy’nin nasıl vurulduğunu, yine aynı barların televizyonlarından seyrettiler.

İşin bir de ayrı ve bana göre “mide bulandıran” tarafı var. Askeri-endüstriyel lobinin şirketleri en fazla bağışı Obama’ya yaptılar. O da onlara ilk konuşmasında “borcunu” ödedi ve Amerika’daki siyahların en kadar ezildiğinden bahsetti, istedikleri ayrımcılığı bilerek-bilmeyerek maalesef ortaya koydu.

Sevgili dostlar, Müslüman-Hıristiyan çizgisinde “medeniyetler çatışması” yaratıp kaos içinde “paralarına para katmak isteyenler” için Obama bulunmaz Hint kumaşı... Düşünsenize sonradan Müslüman olduğu ortaya çıkan bir başkanın başına bir şeyler gelirse ne olur!

Ulus devletlerin hatta imparatorlukların tavsiye edilmesi gereği “büyük devletlerin” başına “yönetilebilir adamlar” tezi tıkır tıkır işliyor... Son halkada Obama bugün başkan...

Aynı tez gereği koca Almanya’nın Başbakanı Doğu Alman Merkel, Fransa’nın Cumhurbaşkanı Sarkozy, İtalya’da “hükümdar” kırk yıllık tüccar Amerikalı Berlusconi... Obama da bu seri de gayet doğal... Doğal ama ister inanın ister inanmayın, kazanan demokrasi filan değil, oynanan oyun bu sefer 11 Eylül’den bile büyük. Bu yazıyı kesin saklayın, beni anarsınız... İnşallah yanılırım...

kaynak