YÖK Genel Kurulu katsayı uygulamasını kaldırmayı kararlaştırdı

SARKAT

Profesör
Reaksiyon puanı
68
011220110033445169123.jpg

YÖK Genel Kurulu katsayı uygulamasını kaldırmayı kararlaştırdı YÖK Genel Kurulu’nda alınan kararla, üniversiteye giriş sınavında yerleştirme puanlarının hesaplanmasında kullanılan katsayı uygulamasının "kaldırıldığı" bildirildi.

YÖK Genel Kurulu, Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında dün toplandı. Halen devam eden toplantıdan sürpriz bir karar çıktı.

Yetkililerden edinilen bilgiye göre, toplantıda üniversiteye giriş sınavında yerleştirme puanlarının hesaplanmasında kullanılan katsayı uygulaması ele alındı. Katsayı uygulamasının her aday için 0.12 olarak belirlendiği, sınava giren adaylar arasında fark kalmadığı için katsayının fiilen kaldırılmış olduğu kaydedildi.

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun "Yükseköğretime Giriş" maddesinde, "Mesleğe yönelik programlar uygulayan liselerin mezunları, Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenecek aynı alanda bir yükseköğretim kurumuna girerken, başarı notları ayrıca tespit edilecek bir katsayı ile çarpılmak suretiyle değerlendirilerek giriş sınavı puanlarına eklenir" hükmü yer alıyor.

Mevcut uygulamada, üniversiteye giriş sınavında öğrencilerin yerleştirme puanları hesaplanırken kendi alanıyla ilgili program tercihinde Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanları (AOBP) 0,15 katsayısıyla, alan dışı tercihte ise 0,12 katsayısıyla çarpılıyordu.

Öte yandan, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın görev süresi 10 Aralık 2011 tarihinde sona erecek.

http://haber.gazetevatan.com/yokten-...14616/1/Gundem

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
bu karar benim zamanımda alınmış olsaydı, şimdi beden eğitimi öğretmeniydim. hakkımı alıp başkasına teslim edenlerden öteki tarfında misli ile geri alacağım.

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Başkan, gider ayak bi karar daha da almış ha ! Lise de ne kadar ineğe döndüğümüzü fark ediyorum da, güzelim yaratıcı taze beyinler 2 yıllığın rafa kaldırılıyo. Sonra üniversite de parıltı bekliyolar :D Kapağı atmışsın, 2 ortalama ile mezun olabiliyosun... kebap :)

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
İmam hatiplerin önünü kesmek için, tüm meslek kollarında, liselerde okuyan öğrencileri yakmışlardı.

Allah razı olsun bu işi düzelttikleri için. :clover:

exop

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Umarım bu sefer iptal edilmez. Hatırlayın bu senaryo daha öncede tekrarlandı.Yargıtay iptal etti.Sonra yumuşatılarak katsayı azaltıldı, o şekilde kabul edildi.

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
geç alınmış bir karar, ama adalet geçde olsa tecelli etti. umarım ülkemiz birdaha bu şekilde uygulamalara maruz kalmaz.

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
yine birileri çıkıp itiraz etmez inşallah.

yine birileri danıştaya, sayıştaya, anayasa mahkemesine, insan hakları mahkemesine, yada gidilecek bilimum yerlere gidip itiraz etmez inşallah...

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
bu karar benim zamanımda alınmış olsaydı, şimdi beden eğitimi öğretmeniydim. hakkımı alıp başkasına teslim edenlerden öteki tarfında misli ile geri alacağım.
Benim zamanımda alınan bir karar sayesinde okul başarı sırası ile hesaplanmaya başlamıştı, ortaöğretim puanım 2 katına çıkmıştı ancak başından beri bu ortaöğretim sıkıntısı olmasaydı daha iyi derecelere de girmez değildim.

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
hayırlısı olsun. Artık isteyen istediği bölme gitsin.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
myo okuyan birisi yeniden girerse ygs sınavına o da yararlanabiliyor bundan değil mi ?

musabbu

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Mercimek kadar beyni olan birinin bile saçma bulduğu bir uygulama, nihayet son buldu.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
ben dahil bir çok insanın hayatını etkiledi bu katsayı meselesi. ama şimdi geriye bakınca aman sizin olsun okulunuz diyorum içimden. mesleki eğitim almak için gittiğim 2 yıllık üniversitede bile bir sürü meslek dışı şey öğretildi 4 yıllığa gitseydim bilgi kirliliğini hayal bile edemiyorum.