YÖK Başkanı öğrencileri rahatlattı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan spybot
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
52330.jpg

08 Şubat 2010 Pazartesi 19:08
Danıştay iptal etti ancak YÖK hem takvimde hem de katsayıda ısrarlı. İşte YÖK Başkanı Özcan'ın açıklaması;

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Danıştay 8. Dairesi'nin, YÖK'ün üniversiteye girişte farklı katsayı uygulaması öngören 17 Aralık 2009 tarihli kararının yürütmesini oy birliğiyle durdurmasına ilişkin, "Öğrencilerin meraklanmasına ve endişelenmesine gerek yok. Kendilerine bildirilen tarihlerde sınavlar yapılacaktır" dedi.

Özcan, Uludağ'da gazetecilere yaptığı açıklamada, katsayı meselesinin ikinci sınavdan sonrasını ilgilendirdiğini belirterek, "Öğrencilerin meraklanmasına ve endişelenmesine gerek yok. Kendilerine daha önce bildirilen tarihlerde sınavlar yapılacaktır" dedi.

Tek endişelendiği tarafın öğrencilerin bu gelişmelerden olumsuz yönde etkilenmeleri olduğunu ifade eden Özcan, "İlk yaptığımız düzenleme tamamen başarıya dayanan mükemmel bir düzenlemeydi. Danıştay, yürütmeyi durdurma kararı verdi, farklı katsayılar konusunda. İkinci yaptığımız düzenlemede kat sayı uygulamasını esas aldık, hem de Anayasa'nın 13. maddesine uygun olarak ölçülük ilkesini kullanarak hareket ettik" diye konuştu.

YENİ YOL HARİTASI HAZIRLANACAK
YÖK Başkanı Özcan, "Buradan anlaşılıyor ki; dikkate alınmadı, bu da yeterli olmadı. Bundan sonra neler yapabiliriz? Arkadaşlarımla konuşmadan size bir şey söyleyemeyeceğim. Neler yapabiliriz? Bakacağız. Bazı arkadaşlarım kısa özetler verdiler. Yarın onlarla görüşeceğim. İstişare yaptıktan sonra yarın akşam ya da sonraki gün bir yol haritamız hakkında daha açıklayıcı ve doyurucu fikir vermiş olacağız" ifadelerini kullandı.

MOTİVASYONLARI BOZULMASIN
Özcan, belirtmek istediği önemli konunun öğrencilerin bu tür gelişmelerden etkilenmemeleri olduğuna dikkati çekerek, "Çünkü bu yürütmeyi durdurma kararları ne birinci ne de ikinci sınavı etkiliyor. Katsayıyla ilgili meseleler ikinci sınavdan sonra söz konusu. Kesinlikle motivelerini bozmasınlar ve çalışmalarına devam etsinler" mesajını verdi.

Özcan, "Yürütmeyi durdurma kararı verilmesinden son derece üzgünüz ve endişeliyiz. Benim endişem öğrencilerin durumuyla ilgilidir. Ne yapacağımızı iyi biliyoruz. Biz o zamana kadar bu sorunları halledeceğiz. Şimdi çok planımız var, B, C, D, E, F... Sınav takviminde çok fazla değişme olacağını düşünmüyorum. Olsa olsa bir hafta ileri atmalar olabilir. Onun haricinde kesinlikle sınav süreciyle oynanmamasını sağlamaya çalışacağız" dedi.

Öğrencilerin başvurularında bir haftalık gecikme olabileceğini belirten Özcan, "Söylediğim gibi, bu katsayı meselesi ikinci sınavdan sonrasını ilgilendiriyor. Öğrencilerin meraklanmasına ve endişelenmesine gerek yok. Kendilerine daha önce bildirilen tarihlerde sınavlar yapılacaktır" diye konuştu.

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=232289

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Allah razı olsun bu insanlardan. Engel olanlara da iki cihanda gülmeyi nasip etmesin.

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Yök Başkanı ile M.E. Bakanı iş bilmeyen iki adem evladı. Şu ana kadar adam gibi bir iş yapamadılar, kanun var nizam var ön çalışma yapılmadan damdan düşer gibi iş yaparsan böyle insanlara zarar verirsin.

Çarpık düzende çarpık işler yaparsan düz yola çıkamazsın.

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
O değilde formu yanlış doldurduk yarın 2 tl verip bir forum daha alacaz..:):D

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
Katsayı diye birbirine girdi millet ama şunu unutuyorlar Para olan düdüğü çalıyor Bizim ülkede Adam Gerizekalı ama Üniversiteye gidiyor Nasıl oluyor çünkü babadan zengin böyle adaletsiz bir eğitim sisteminde Katsayı Problemini kaldırsan ne olur kaldımasan ne olur. Çok tanıyorum Gerizekalı ama üniversite mezunu olan Fakir bir öğrenci ise sabaha kadar Ders çalışıyor kafa patlatıyor ama nafile çünkü onun geçmesi gereken 2 milyon insan varken zengin bir ailenin çocuğu 2 milyon insanın bir anda önüne geçiyor böyle adaletsiz bir sistemde Katsayının olup olmaması önemli değil Daha biz çok kat sayıyı tartışırız.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
@spybot başvuru formları yeniden mi doldurulacak ?

@TazzzY ülkenin en ileri gelen üni.lerinin puanlarını biliyor musun? çalışkan bir öğrenci kılını kıpırdatmadan kazanır ama okuyamaz dediğin gibi bunlar memleket meseleleri girersek çıkamayız :)

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
@Romantic spybot formu kendisi yanlış doldurmuş bizlik bişi degil :D

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275

@TazzzY ülkenin en ileri gelen üni.lerinin puanlarını biliyor musun? çalışkan bir öğrenci kılını kıpırdatmadan kazanır ama okuyamaz dediğin gibi bunlar memleket meseleleri girersek çıkamayız :)

Çalışkandan kastın gece gündüzse doğrudur en sonunda çocuklar psikolojisi bozuluyor öyle kazanıyorlar.

Lise düzeyinde bile eğitimin nasıl verildiği mechul Sosyal öğrencilere hiçbir destek yok ellerinde olan meslek bölümleride aldılar Tamamen sosyal Bölüm öğrencileri dışlandı ama şunu unutuyorlarki Sosyal bölümden şair,Halk ilişkiler,Sosyolog,psikolog,Felsefe,Siyasetçi,Sanatçı ve daha bir sürü meslek grupları çıkıyor böyle önemli meslek gruplarının çıktığı bi bölümü yozlaştırarak Eğitimi nasıl ileri seviye yapıyorlar anlamıyorum. Gerçekten Türkiyede Eğitim Fiyasko.

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Fakiri, zengini,aptalı, akıllısı aynı şartlarda girsin kardeşim üniversiteye. Bizim derdimiz bu. Yoksa dünyanın neresinde, kaç insan aynı şartlarda dünyaya gelip yaşıyor ki? Çalışan adam kazanır bu kadar basit. Zenginin çocuğu aptalsa, fakir de çalışmazsa sen istersen kafasına huniyle dök. Soksan girmez.

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630

Yok sadece ben doldurcam okul kodunu yanlış girmişim..:D

Aynen..:)

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
biliiyorum kardeşim olsun seni böyle de seviyorum i love you spy i love you spy :D

Sen hallettin bari öss işini ben bugün okula gittim müdür bankaya para yatırdınmı dedi:D

bende yok hocam dedim ozaman git yatır formu doldur yarın gel dedi bakalım yarın ne olacak:D

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Sen hallettin bari öss işini ben bugün okula gittim müdür bankaya para yatırdınmı dedi:D

bende yok hocam dedim ozaman git yatır formu doldur yarın gel dedi bakalım yarın ne olacak:D
ne halletmesi ya bende yarın yatırıcam parayı ertesi gün işe gidecem gidemem okula felan ayrıca okula neden çağırıyorlarmış ki bi daha ?

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
ne halletmesi ya bende yarın yatırıcam parayı ertesi gün işe gidecem gidemem okula felan ayrıca okula neden çağırıyorlarmış ki bi daha ?

Bilmiyorum valla demekki daha yapılacak işlemlerler var.:)

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
Okula başvuru formu ve dekont ile gidilip.Birde müdürün resim çekip başvurunu yapıyormuş:D diye biliyorum

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
benim resmim var bi daha çektirtmemm :D

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Ben daha çekinmedim bu öss'de amma masraflıymış.:D

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
Formu götürürken Fotograf istemiyolar .Gidenlerden duyduğum kadarıylada Webcam ile çekiyolar resmi :D:D

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Webcamla ne kadar net çıkarsa artık resim.:D

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
ne yani bi webcam şov yapmadığımız kalmıştı hahah :D

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Webcamla ne kadar net çıkarsa artık resim.:D

Ben 2007 Öss'de kazanmıştım, sonra zevk olsun diye 2008 Öss'ye girmiştim. Şimdi dün arkadaşlardan girenler olduğunu duydum benim neyim eksik diyerek hemen internetten parayı yatırıp ösym'nin sitesine girdim ve başvurdum. :D

Bu yıl bütün SDN beraber mi girsek? :)

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
Bu yıl Sdn'den Öss' ye giricek baya kişi vardır herhalde