Öneri YKS sınavları hakkında bazı sorular

Leon Dayı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,608
Yarın TYT, ertesi gün AYT 2. kez sınavına gireceğim. Ve aklımda bazı sorular var bunları cevaplandırırsanız sevinirim.

1. Matematiği yapmasak bile Türkçe'den 0,5 ham madde puanı almak hesaplama yapılması için yeterli mi?
2. Ve 2. kez sınava girenler 50 puan ile başlıyor olayı gerçek mi?
3. Örneğin 150-200 arası puan aldım diyelim açıktan okuyacağım için üniversiteye girebilirim değil mi?

Janberk

Asistan
Reaksiyon puanı
232
1. Bizim zamanımızda bir tam puan bir net olması yeterliydi
2. Bilmiyorum
3. Barajı geçtiğin sürece herhangi bir üniversiteye girebilirsin, ülkede üniden bol bir şey yok

Leon Dayı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,608
1. Bizim zamanımızda bir tam puan bir net olması yeterliydi
2. Bilmiyorum
3. Barajı geçtiğin sürece herhangi bir üniversiteye girebilirsin, ülkede üniden bol bir şey yok
Önceki sene baraj kalktı ama tahmini 150-200 arası puanla da üniversite bulabilir miyim onu sordum. İnternette araştırdım 0,5 ham madde puan TYT Türkçe'de yaparsam hesaplanır fakat AYT'de Matematiği yapmazsam Edebiyat 0,5 geçse bile hesaplanmaz diyorlar.

Onun dışında kendime başarma konusunda çok güveniyorum sınava 1 ay kala (Mayıs) ortası gibi çalışma isteği geldi o zamandır bolca yazım yanlışı ve paragraf çözdüm genelde doğru sayısı fazla yanlış sayısı azdı. Sosyal Bilimler mi? Biyoloji mi? Yoksa Felsefe mi çalışmalıyım? Hangisi basit ise son gün ona yoğunlaşmak istiyorum.