Yine Yangınlar Yine Amd

TeknoLocks

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
332
Arkadaşlar laptop almıştım (amd a9 işlemci ,8gb ram,r5 ve 530 ekran kartı var) alalı bir yıl oldu normalde bu kadar fan çalışmazdı şimdi yarını yokmuşçasına fan çalıştırıyor
Boş yere de çalışmıyor klavyenin üst kısmı gerçekten ısınmış ..
Sebebi ne diye düşündüm ,korsan yazılım kullanmamaya dikkat ederim (adobe programları hariç orijinal alsam evi arabayı adobenin üstüne yapmam gerekiyor çünkü, neyse tavsiye etmiyorum güvenli değil)
yine de ne olur ne olmaz diye format attım format sonrası da hala aynı sebebi ne sizce?

Code015

Asistan
Reaksiyon puanı
278
HWMonitor ile sıcaklıklarına bakın. Gerekirse fanı arttırın.

LinuxIsNotUniX

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
963

TeknoLocks

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
332
Amd a serisi mobil işlemciler ısınması ile meşurdur amd ısınıyor demek yanlış olur. Tavsiyem laptopun temizliğini yapmanız.
hocam bu tarz işlemlerle uğraşmak istemiyorum eğer donanımlarda yanma gibi bir sorun çıkmayacaksa yaza kadar idare ederim yazın macbook veya matebook almayı düşünüyorum umarım onlar ısınmaz matebooklarda da amd var acaba ısınır mı

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,971
Arkadaşlar laptop almıştım (amd a9 işlemci ,8gb ram,r5 ve 530 ekran kartı var) alalı bir yıl oldu normalde bu kadar fan çalışmazdı şimdi yarını yokmuşçasına fan çalıştırıyor
Boş yere de çalışmıyor klavyenin üst kısmı gerçekten ısınmış ..
Sebebi ne diye düşündüm ,korsan yazılım kullanmamaya dikkat ederim (adobe programları hariç orijinal alsam evi arabayı adobenin üstüne yapmam gerekiyor çünkü, neyse tavsiye etmiyorum güvenli değil)
yine de ne olur ne olmaz diye format attım format sonrası da hala aynı sebebi ne sizce?
Fazladan soğutucu kullanmıyorsan istersen MSİ al.
Yine ısınır yine ısınır.

TeknoLocks

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
332
Fazladan soğutucu kullanmıyorsan istersen MSİ al.
Yine ısınır yine ısınır.
ince laptop zaafım var benim msi ince laptopları varsa link atar mısın max bütçe 10k
bir de illa ki ısınır dedin ama m1 bu konuda iyi diye duymuştum youtubede incelemelerinden

umit4421

Profesör
Reaksiyon puanı
1,114
hocam bu tarz işlemlerle uğraşmak istemiyorum eğer donanımlarda yanma gibi bir sorun çıkmayacaksa yaza kadar idare ederim yazın macbook veya matebook almayı düşünüyorum umarım onlar ısınmaz matebooklarda da amd var acaba ısınır mı
Macbook öneririm ama matebook asla önrmem. Aynı hataya bende düştüm ince diye gittim laptop aldım fan çıkışını ekrana doğru vermişler laptop kendini soğutamıyor. Laptop alırken fan çıkışlarının yanda olmasına dikkat edin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

demekki benim kullandıklarım bana inat ısınıyor :)
Şu zamana kadar 3 adet amd işlemci kullandım. Ryzen 3 1200 hariç diğerlerini kullanıyorum. Ryzen 3 1200 yük altında 55 dereceyi geçmedi.
Ryzen 5 1600af kullandım yük altında 70 dereceyi geçmedi.
Ryzen 3 2200u kullandım ısınıyor ama işlemcinin suçu değil laptopun suçu fan çıkışı ekran ile kasanın arasına olduğu için ısınıyor.

Son düzenleme: