Yine 99 Depremi gibi bir deprem olabilir mi?

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,970
Ankara'da yaşıyorum.Yaprak oynamıyor.Hava 39-40 derece,rüzgar esiyor SICAK SICAK. Aynı fırından sıcak ekmek alırsınız poşet veya kese kağıdına bakdığınızda sıcak hava yüzünüze vurur aynen öyle.Ben depremi yaşamadım.Ama ailem yaşadı.Anlattıklarına görede hava böyle imiş. Allah bir daha yaşatmasın.Sizin fikirlerinizi görmek isterim.

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,863
buralarda ortalama 45 derece ve 50 dereceye dahi çıkıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ve buranın havası resmen yakıyor sıcaklıktan değil boğucu ve yakıcı pis bir hava var.

Reaksiyon puanı
5,163
Ankara'da yaşıyorum.Yaprak oynamıyor.Hava 39-40 derece,rüzgar esiyor SICAK SICAK. Aynı fırından sıcak ekmek alırsınız poşet veya kese kağıdına bakdığınızda sıcak hava yüzünüze vurur aynen öyle.Ben depremi yaşamadım.Ama ailem yaşadı.Anlattıklarına görede hava böyle imiş. Allah bir daha yaşatmasın.Sizin fikirlerinizi görmek isterim.
Elbetteki 99 depremi gibi bir deprem daha yaşanacak istanbulda ancak sıcaklık ile depremin herhangi bir bağlantısı bulunmuyor.

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,863
O zaman afrika bölgelerinin zıplaması lazım en fazla deprem su olan yerlerde ve ankarada denizin ne işi var?

Mxns

Asistan
Reaksiyon puanı
91
Sıcaklıkla depremin dolaylı olarak bağlantısı olabilir. Mesela toprak ısındığında haşereler yüksek yerlere kaçar. Evlere üst katlara gibi ...

Van depremi öncesinde toprak ısınmış ve tarla yanmıştı ! Keza marmarada da deniz tabanı ve suyu ısındı. Bunlar büyük deprem belirtisidir.

Orta ölçekli depremlerde bu radde sonuçlar görmezsiniz lakin. Ani rüzgar geçişleri. Yer küreden çıkan gazların hava koşulları uygunsa yağmura dönüşmesi gibi durumlar söz konusudur.

Denizli depremi 6 Ağustosta gün batımı kızıllığı ile işaret vermiştir. Süren artçılarda serin ve rüzgarlı bir hava sağlamıştır.

Aslında Afrika deprem bölgesinde olmadığı için daha sıcak ve susuzdur. Çünkü deprem bölgeleri fay içerir ve faylar su döngüsünde hava etkileşiminde aktif rol oynar.

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,863
O zaman fay hatları kötü bir şey değil nemli bölgeler tehlikeli sanırım.

Reaksiyon puanı
5,163
Sıcaklıkla depremin dolaylı olarak bağlantısı olabilir. Mesela toprak ısındığında haşereler yüksek yerlere kaçar. Evlere üst katlara gibi ...

Van depremi öncesinde toprak ısınmış ve tarla yanmıştı ! Keza marmarada da deniz tabanı ve suyu ısındı. Bunlar büyük deprem belirtisidir.

Orta ölçekli depremlerde bu radde sonuçlar görmezsiniz lakin. Ani rüzgar geçişleri. Yer küreden çıkan gazların hava koşulları uygunsa yağmura dönüşmesi gibi durumlar söz konusudur.

Denizli depremi 6 Ağustosta gün batımı kızıllığı ile işaret vermiştir. Süren artçılarda serin ve rüzgarlı bir hava sağlamıştır.

Aslında Afrika deprem bölgesinde olmadığı için daha sıcak ve susuzdur. Çünkü deprem bölgeleri fay içerir ve faylar su döngüsünde hava etkileşiminde aktif rol oynar.
Elinize sağlık çok açıklayıcı olmuş.

Mxns

Asistan
Reaksiyon puanı
91
Tabi mesela kaplıca jeotermal gibi yer altı kaynakları tektonizmanın bir getirisidir. Hatta dünyanın iklim ekosisteminin bir parçasıdır. Aşırı büyük depremler olduğu zaman kışlar sert geçer. Sürekli büyük depremler olması buz dolabı mantığı gibidir. Sıkışan ve ısınan gaz göğe salınır ve serinler. Buzul çağları öncesi muhtemelen mega depremlerde de artışlar olmuştur. Meraklısına araştırma konusudur. ;)

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,863
Tabi mesela kaplıca jeotermal gibi yer altı kaynakları tektonizmanın bir getirisidir. Hatta dünyanın iklim ekosisteminin bir parçasıdır. Aşırı büyük depremler olduğu zaman kışlar sert geçer. Sürekli büyük depremler olması buz dolabı mantığı gibidir. Sıkışan ve ısınan gaz göğe salınır ve serinler. Buzul çağları öncesi muhtemelen mega depremlerde de artışlar olmuştur. Meraklısına araştırma konusudur. ;)
Deprem olmazsa dünya da olmaz ancak:D deprem dünyanın nabzıdır.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Depremin en net belirtilerinden biri aslında deprem ışıkları veya deprem sesleridir.

Bu ışıklar veya seslerden birkaç saniye ile 12 saat içerisinde deprem olabilir.
Maalesef bazen bu ışıklar veya sesler depremden önce değil, deprem anında veya depremden sonra olur yani depremin tipine göre değişir.

Bir diğer net belirtilerden biri ise yılanların yeryüzüne çıkmasıdır.
Depremleri bir veya birkaç gün önceden hissedebilen yılanlar yeryüzüne çıkar ve gerek evlerde gerekse yollarda yılan görülme vakalarında belirli bir bölgede gözle görülen bir artış olur.
Bir diğer net belirti ise birkaç saniye, dakika veya saat öncesinden hayvanların huzursuzlanması ve sebepsizce sağa sola koşturmasıdır.

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
99 daki depremi yaşamış ve yardım bölgesinde 1 ay kadar kalmış bir insanım (gölcükte) Rabbim bir daha yaşatmasın diyoruz ama insan olarak önlemde almıyoruz sadece oflayıp puflayıp anma zamanında üzüldüğümüzü belirtip kendimizi avutuyoruz ,yazık yitip giden onca insan umutlar hayatlar aileler elbet bir gün yine deprem olacak yine aynı manzara ve yine utanmaz insanların yıkılan binaları ve ceza almayan sorumlular en sonunda da FITRAT a indirgenen insanlık .301 madenciye sahip olamadık sorumluları elini kolunu sallayarak dolaşıyor 17 bin küsür kişi yitip gitmiş çok mu!!

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,926
99 depremini yaşadım küçüktüm ama iyi hatırlıyorum. O dönemler çok sık deprem oluyordu sürekli çadırlarda kalıyorduk. O dönem depremde hayatını kaybeden insanlara rahmet dilerim. Marmara bölgesinde çok büyük deprem olacak söylentileri var. Geçen bizim ilçede 1 bina çöktü 1 haftada kaldıramadılar öyle bir deprem olursa bilemiyorum çok kötü olur. Yapılarımız zaten çürük. Toplama alanları sınırlı ki benim yakınlarımda hiç arazı yok bi deprem olsa nereye sığınacağız onuda bilmiyorum.

Obenfuhrer

Asistan
Reaksiyon puanı
278
Ankara'da dikili ağaç olmadığındandır o :)

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,970
99 depremini yaşadım küçüktüm ama iyi hatırlıyorum. O dönemler çok sık deprem oluyordu sürekli çadırlarda kalıyorduk. O dönem depremde hayatını kaybeden insanlara rahmet dilerim. Marmara bölgesinde çok büyük deprem olacak söylentileri var. Geçen bizim ilçede 1 bina çöktü 1 haftada kaldıramadılar öyle bir deprem olursa bilemiyorum çok kötü olur. Yapılarımız zaten çürük. Toplama alanları sınırlı ki benim yakınlarımda hiç arazı yok bi deprem olsa nereye sığınacağız onuda bilmiyorum.
Aynen

Reaksiyon puanı
5,163
Yeğenim, Ankara'nın yukarılardan torpili mi var yoksam?! :D
Yok abi fay hatlarında bulunmadığı için risk çok daha az. Elbetteki depremin ne zaman olacağını Allahtan başkası bilemiyor ancak depreme sebep olan etkenler gözlendiğinde nerelerde daha çok deprem yaşanma ihtimali var anlayabiliyor bu alanda yetkin kişiler.

Reaksiyon puanı
10,315
Yok abi fay hatlarında bulunmadığı için risk çok daha az. Elbetteki depremin ne zaman olacağını Allahtan başkası bilemiyor ancak depreme sebep olan etkenler gözlendiğinde nerelerde daha çok deprem yaşanma ihtimali var anlayabiliyor bu alanda yetkin kişiler.

Biliyorum yeğen biliyorum... Da, takıldıydım sadece. Hem Ankarada yaşanan siyasi depremler yeter de artar oraya. Öbürüne gerek yok! :D

Reaksiyon puanı
10,315
Allah' tan başkası bilmez, o ne derse o olur buna biz bir şey yapamayız maalesef

Eyvallah BJKolik, güzel dedin... De, son kelime biraz fazla oldu gibime geliyor! :)
Zira, ilahi takdirin sonucu bazen şer gibi gözükse de mutlaka içinde insan açısından hayırlar barındıran özellikler bulunur.

Mesela...
'99 depreminden önce yapılan binalar çürük çarık oluyordu. Yapılan bir bina 3-5 yılda dökülebiliyordu. Evet, o meş'um deprem çok canımızı yaktı, çok insanımız göçtü bu dünyadan lakin aynı zamanda da dönüm noktası oldu. Milat oldu adeta. O acı kaybın verdiği tecrübeyle çıkarılan kanunlar ve denetlemeler bir daha kimsenin üç kuruş için antik kuntik binalar yapamaz hale getirdi. Öyle bir milat oldu ki biri ev alacağı zaman 99'dan önce ve sonra yapılan arasında bi dünya fiyat farkı oluşacak kadar.

Chapulers

Öğrenci
Reaksiyon puanı
36
Eyvallah BJKolik, güzel dedin... De, son kelime biraz fazla oldu gibime geliyor! :)
Zira, ilahi takdirin sonucu bazen şer gibi gözükse de mutlaka içinde insan açısından hayırlar barındıran özellikler bulunur.

Mesela...
'99 depreminden önce yapılan binalar çürük çarık oluyordu. Yapılan bir bina 3-5 yılda dökülebiliyordu. Evet, o meş'um deprem çok canımızı yaktı, çok insanımız göçtü bu dünyadan lakin aynı zamanda da dönüm noktası oldu. Milat oldu adeta. O acı kaybın verdiği tecrübeyle çıkarılan kanunlar ve denetlemeler bir daha kimsenin üç kuruş için antik kuntik binalar yapamaz hale getirdi. Öyle bir milat oldu ki biri ev alacağı zaman 99'dan önce ve sonra yapılan arasında bi dünya fiyat farkı oluşacak kadar.
Çinde 8.9 şiddetinde bir deprem olmuştu 1 kişi ölmüştü oda türkdü :d yapıların temelleri yeterince kuvvetli olursa hiçbirşey olmaz

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,970

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,805
Evet, özellikle ben Keçiören de çok hissediyorum Ankara çok sıcak. Wonderland’e kuzenimi götürecektim hep ter döküldü başımdan aşağı:(

Okula bile giderken metronun bir sorunu var. Keçiören metrosu çok soğuk, otobüste çok sıcak. Niye böyle anlamıyorum :(

Son düzenleme:

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,970
Evet, özellikle ben Keçiören de çok hissediyorum Ankara çok sıcak. Wonderland’e kuzenimi götürecektim hep ter döküldü başımdan aşağı:(

Okula bile giderken metronun bir sorunu var. Keçiören metrosu çok soğuk, otobüste çok sıcak. Niye böyle anlamıyorum :(
Bende Altındağ'da oturuyorum