deatmania
Rektör
- Reaksiyon puanı
- 62
Elazığspor'un teknik direktörü Yılmaz Vural, futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen'i bu sözlerle eleştirdi.
Elazığspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Galatasaray karşısında sergiledikleri futbol ile ilgili Eurosporttan Serhat Ramayın sorularını yanıtladı.
İŞTE O SÖYLEŞİ
Henüz ikinci dakikada Burak Yılmazın golü oyunun akışını değiştirdi. Hayata 1-0 başlamak gibi oldu. Ancak Elazığsporun son derece atak bir futbol oynadığını gördük. Defans hattı, hücuma çıktığınız anlarda sürekli orta sahada kuruluydu. Galatasarayın büyük futbolcularına karşı büyük bir oyun oynadınız. Oyunculara aşıladığınız yüksek güven oldukça hissedilirdi.
O yüksek güvenle oynamaya çalıştık. Ancak hesapta olmayan sürprizler yaşandı. Bireysel hataları yapacağımızı tahmin etmedik. Uzun oynamaya teşvik ettik Galatasarayı. Tabii ki bizim de hesaplayamadığımız şeyler oldu. Yediğimiz üç golde de bireysel hatalar yaptık. 2-1 soyunma odasına girebilseydik oyun gene çok farklı olurdu. İkinci devrede maçı yine bırakmadık. Oynamadan kaybetmektense oynayarak kaybetmek yeğdir. Oyunu kaybettik ama bir şeyi kaybetmedik: Özgüvenimizi.
Maç sonu antrenör Taffarel ve kaleci Musleradan Elazığsporun futbol karakterini öven yorumlar duyduk.
Oyunumuzun böyle yorumlanması bizi mutlu eder. Tabii kendilerine çok teşekkür ederim. Ama Türkiyede tuhaf bir algı var. O akşamki futbolun tersini yaptığınızda Futbol bu kadar çirkinleştirilir mi derler. Futbol güzelleştirmek istersiniz, Haddini bil, Galatasaraya karşı böyle oynanır mı derler. Ama biz ne yaptığımızı biliyoruz.
Hafta sonu Süper Ligin zirvesinde sert rüzgarlar esti. Fenerbahçenin lider Galatasaray ile arasındaki puan farkı yediye yükseldi. Rıdvan Dilmen şimdiden Galatasarayın şampiyonluğu kutlu olsun dedi.
Futbol, bilinmeyenleri fazla olan bir oyun. Bu açıdan Rıdvanın ve diğer yorumcuların bu minvaldeki yorumları tamamen yanlış. Zaten Fenerbahçe dünkü oyunuyla yense sürpriz olurdu bana göre. Rıdvanın yaptığı, bir tahminde bulunarak konuşmaktır. O tahmini benim babam da yapar. Galatasarayın da zor maçları var. Dört tane mağlubiyet aldığında ne olacak örneğin? Aykut Kocamanın vermiş olduğu demeçlere de katılmıyorum. Yarışı ilk yarıda kaybettik dedi. Bu açıklamayı normal bulmadım.
Turkfutbol