Soru Yıllardır metro kullanan birisi olarak bu erkeklerden yıldım! Sizin var mı bir tavsiyeniz?

Buse Özübek

SDN
SDN
Reaksiyon puanı
260
Yıllardır metro kullanan birisi olarak bu erkeklerden yıldım. Adamlardan yazacaktım vazgeçtim. Başıma sayısız olay geldi ama genel olarak rahatsızlık duyduğum bir konuyu yazacağım. Bir gün elbise giymiştim metro yolculuğum inanılmaz zor geçti. Hemen ardından elbise giymemeye başladım. Fakat olayın elbise ile alakalı olmadığını tişört, kazak vb. giyince fark ettim. Sorun benim giyimim değil, sorun karşı tarafın ruh hastalığı imiş. Ruh hastalığı diyorum çünkü yol boyunca bir saniye gözlerini ayırmadan inceleniyorsunuz. Böyle bir inceleme ancak bilim insanları tarafından deneyler üzerinde olur, bir de metrodaki abazalarda tabii! Bazı abazalara bu inceleme yetmiyor. Karşı tarafın haberi olmadığını zannettiğinden midir, ses çıkartmadığı için ona cesaret verdiğinden midir bilinmez yaklaşmaya kalkışıyorlar. Yetmiyor daha da beteri temas etmeye cüret etmek...

Bu tarz durumlarda önceden vagon değiştiriyordum fakat değiştirdiğim vagonlarda da benzer durumlar karşıma çıkınca yer değiştirmeyi bıraktım. Sessiz kalmamın da bir faydasını göremeyip hatta zararını da görünce, susmamaya karar verdim. Birinden bir rahatsızlık geldiği an, karşılığını ona aynı rahatsızlığı vererek çıkartıyorum. Örnek veriyorum; "Birine mi benzettiniz?, "Pantolonumu çok mu beğendiniz, tam yarım saattir her bir santimini inceliyorsunuz?" tabi alışık değiller böyle sözler duymaya. Bunları adam etmek imkansız. Zaten adam etmeye uğraşılacak türden cinste de değiller. Sadece sessiz kalmayınca bendeki rahatsızlığın yansımalarının karşı tarafa geçtiğini görmek güzel oluyor. Çevredeki insanların bakışları abazaya yönleniyor. Bana yaşattığı sorgu sual bakışlardan 50 tanesi onun üzerinde oluyor. Sonra içimden; "Nasılmış böyle incelenmek?" diyorum.

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,414
Hayatının her döneminde bir erkek bir kadına bakmıştır. Birden fazla kadına da bakmış olabilir bu doğasında var. Ama bakmak var bakmak var. Hani bakarsın "kız güzelmiş" dersin, ya insan gibi yanına gidip tanışma teklifi edersin ya da yürümeye devam edersin.

Trene bakar gibi bakmak sizin de dediğiniz gibi abazaların işi ve ona da çözüm yok maalesef. Aklıma hep şu görsel gelir. Bu tarz insanlara ne yazık ki çözüm yok. Rahatsız edercesine bakan adama idam cezası gelse bunlar yine bakar. O yüzden sizi rahatsız edenleri rahatsız etmeye devam :)

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    69.1 KB · Görüntüleme: 113

Hopeツ︎

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,185
Kadın görmemiş erkek travması. (Aslında gören görmemiş gibi davranan) yazık yani ne denilebilir şahsen bulamadım. Üzücü ve acı veren bir durum. Bu insanlarla yaşamak zorundayız üzgünüm...

Harnapazade

Profesör
Reaksiyon puanı
1,448
Bu konu taa nereye kadar gider aslında. Türkiye'de şeriat isteyen vardır eyvallah ben de bu kişilerden 1 tanesiyim ama kardeşim, ablacım benim şu an Türkiye Cumhuriyetle yönetiliyor bunu değiştirebilmek için şu an yapabileceğin bir şey var mı? Yok. Beğenmiyorsan gidersin başka ülkeye hayır ben anlamıyorum insan kendi şeriatını içinde yaşayabilir yönetim şekli farklı bile olsa önce bunu anlamak gerekiyor. Giyim tarzı da bu konuyla alakalı zaten belli standartlar çerçevesinde herkes kadın erkek Türkiye'de istediği şekilde giyinebilir ve buna kimse karışamaz.

Şimdi gelelim bu ab.zalık mevzusuna. Eee kız açık giyiniyorsa ben de bakıyorum kardeşim öyle mi ee erkek olarak sen atletle şortla çıkıyorsun ama dışarıya kız açık giyindi diye mi sorun oluyor? Önce bakış açısını değiştirmek gerekiyor. Peki madem bu konuda kendine hakim olamıyorsun ee kardeşim evlen o zaman. Evlenme imkanın yoksa düzenli oruç tut, namazını kıl. Baktın olmuyor mu o zaman kendini soyutlaman lazım artık daha ne diyim.

Unutmayın ki dostlar bir toplumda erkekler ne kadar ahlaklıysa kadınlar da o derece ahlaklı olurlar. Kusura bakmayın içimi döktüm :)

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,414
Bu konu taa nereye kadar gider aslında. Türkiye'de şeriat isteyen vardır eyvallah ben de bu kişilerden 1 tanesiyim ama kardeşim, ablacım benim şu an Türkiye Cumhuriyetle yönetiliyor bunu değiştirebilmek için şu an yapabileceğin bir şey var mı? Yok. Beğenmiyorsan gidersin başka ülkeye hayır ben anlamıyorum insan kendi şeriatını içinde yaşayabilir yönetim şekli farklı bile olsa önce bunu anlamak gerekiyor. Giyim tarzı da bu konuyla alakalı zaten belli standartlar çerçevesinde herkes kadın erkek Türkiye'de istediği şekilde giyinebilir ve buna kimse karışamaz.

Şu sözünle neyi anlatmaya çalıştığını cidden anlayamadım. Ağrılarımdan dolayı da olabilir kusura bakma. Tamam sen şeriat isteyebilirsin eyvallah ama bir kız rahatsız oldu diye başka ülkeye mi gitsin ? Yoksa erkek bakıp kız karşılık verince erkek mi başka ülkeye gitsin ? Dalga geçmiyorum cidden anlayamadım.

Şimdi gelelim bu ab.zalık mevzusuna. Eee kız açık giyiniyorsa ben de bakıyorum kardeşim öyle mi ee erkek olarak sen atletle şortla çıkıyorsun ama dışarıya kız açık giyindi diye mi sorun oluyor? Önce bakış açısını değiştirmek gerekiyor. Peki madem bu konuda kendine hakim olamıyorsun ee kardeşim evlen o zaman. Evlenme imkanın yoksa düzenli oruç tut, namazını kıl. Baktın olmuyor mu o zaman kendini soyutlaman lazım artık daha ne diyim.

Abi bunun önüne kimse geçemez. Gece yarısı bir kadın öldürülür "o saatte dışarıda ne işi varmış" derler. 3-5 kişi tecavüz eder "Kuyruk sallamasa böyle olmazdı" derler. İğrenç bir ülkede yaşıyoruz o ayrı. Ama bunu yapanları çoğu da evli ve kendilerini tatmin edemiyorlar. Yada cidden psikoloji sorunlara sahip birer yaratıklar.

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,973
Kesinlikle karşı tarafından hastalıklı durumundan ileri gelen bir şey bu, erkek halimle ben de bir keresinde bu duruma maruz kalmıştım. Çok rahatsız edici durum.

Reaksiyon puanı
994
Hiç unutmam bimde çalışırken baş örtülü ama çok fırlama bir kız bana demişti ki nasıl erkeksin sen ya insan hiç mi bakmaz karşı cinse ne güzeller geliyor markete bir kafanı kaldır bak nasıl adamsın sen.Buna karşılık ben de demiştim ki güzel olsa ne olacak baksam ne olacak benim olmadıktan sonra herkes kopmuştu orda.
Böyle odaklanarak bakanları görünce ben bile rahatsız oluyorum ben de onlara bakıyorum.

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,414
Hiç unutmam bimde çalışırken baş örtülü ama çok fırlama bir kız bana demişti ki nasıl erkeksin sen ya insan hiç mi bakmaz karşı cinse ne güzeller geliyor markete bir kafanı kaldır bak nasıl adamsın sen.Buna karşılık ben de demiştim ki güzel olsa ne olacak baksam ne olacak benim olmadıktan sonra herkes kopmuştu orda.
Böyle odaklanarak bakanları görünce ben bile rahatsız oluyorum ben de onlara bakıyorum.

Bak şimdi o ablamıza aranıyormuş diyeceğim yer yerinden oynayacak. O nasıl bir laftır ya. Ondan sonra da der "Ayy sapığa bak mal mal bana bakıyor" Bu kadınları cidden anlamak çok zor ve işleri de çok ama çok zor.

Reaksiyon puanı
994
Bak şimdi o ablamıza aranıyormuş diyeceğim yer yerinden oynayacak. O nasıl bir laftır ya. Ondan sonra da der "Ayy sapığa bak mal mal bana bakıyor" Bu kadınları cidden anlamak çok zor ve işleri de çok ama çok zor.
O da benim gibi çalışandı ama sanırım hakikaten arıyordu birini.Eğer bulduysa birini bulduğu kişiye geçmiş olsun ?
Ama şunu diyim genelde bu tarz tepkiler alıyorum ben ortamlarda sanki artık çok normalmiş gibi bu tip şeyler.

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,869
Ben sinirlendim yerinize. Bu tiplerden ülkeyi arındırmak lazım.

Harnapazade

Profesör
Reaksiyon puanı
1,448
Şu sözünle neyi anlatmaya çalıştığını cidden anlayamadım. Ağrılarımdan dolayı da olabilir kusura bakma. Tamam sen şeriat isteyebilirsin eyvallah ama bir kız rahatsız oldu diye başka ülkeye mi gitsin ? Yoksa erkek bakıp kız karşılık verince erkek mi başka ülkeye gitsin ? Dalga geçmiyorum cidden anlayamadım.
Sorun yok. Kastettiğim o değil. Yazının devamında zaten söylüyorum biz erkekler olarak kendimizi düzeltirsek zaten o kızların hiçbiri rahatsız olmayacak çünkü gerek kalmayacak buna. 2. soru da zaten ilkiyle benzer geldi bana çünkü erkek o şekilde bakmayacağı için her ikisininde başka ülkeye gitmesine gerek yok.

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,414
Sorun yok. Kastettiğim o değil. Yazının devamında zaten söylüyorum biz erkekler olarak kendimizi düzeltirsek zaten o kızların hiçbiri rahatsız olmayacak çünkü gerek kalmayacak buna. 2. soru da zaten ilkiyle benzer geldi bana çünkü erkek o şekilde bakmayacağı için her ikisininde başka ülkeye gitmesine gerek yok.

Dediğine sonun kadar katılıyorum fakat burada başka bir olay da var. @Beyaz Kuğu arkadaşımızın dediklerinden farklı olarak bazı kadınlar cidden nerede nasıl giyinmesi gerektiğini bilmiyor. Geçen ay AVM'de şahit oldum. Bir kadın öyle bir mini etek giymiş ki daha yürürken yukarılara kıvrılıyor o derece kısa. Ve o arkadaş o halde yürüyen merdivenlerle üst katlara çıkıyor. E doğal olarak insanlar da bakıyor. Ya da lise de manken bir kız arkadaşımız vardı (Cidden mankendi sonradan M.Ali Erbil'in Çarkıfelek programında çıktı falan) adı da Katre idi. O da öyle kısacık giyerdi merdiven çıkardı bütün gözler o kızda olurdu. Yani tamam erkekler bakıyor da dediğim gibi bazı kadınlar da nerede nasıl giyinilmesi gerektiğini bilmiyor. Umarım linç yemem :D

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
515
Bahsettiğiniz gibi bir temas olduğu zaman tekmeyi çakın işediği yere, kıvransın dursun.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,598
Bizim metrolarda yer kapma savaşı var. :D Öyle dediğiniz durumlar yüzde 20 yaşanır. Haa aşırı ayarını kaçıran kız varsa Tüm vagon o kıza odaklanır.

Hatta öküz adamlarda olabiliyor. Huysuz nasıl desem. Ayaküstü dursam bile gelip bana sorun çıkaran bile oldu.
Şimdi vagon seyrek diyelim fazla adam yok. açılmayan Kapıya yaslanıp durmuşum ayakta. Adamın biri kapıdan girsin boş yerde durma gel arkanı benim suratıma kadar yapıştır.
2-3 defa arkasından dokunup çekilsene dedim mal mal yüzüme baktı.
Baktım olmayacak iş geçtim boş yerde oturdum :D
Ulan bunlar şuana kadar nasıl yaşam mücadelesinden sağ çıktı yaw

Arada diyom belki muharebe felan yapılması doğru yoldur. Fazla insanın olması hakkatten sorunmuş.

Reaksiyon puanı
994
Dediğine sonun kadar katılıyorum fakat burada başka bir olay da var. @Beyaz Kuğu arkadaşımızın dediklerinden farklı olarak bazı kadınlar cidden nerede nasıl giyinmesi gerektiğini bilmiyor. Geçen ay AVM'de şahit oldum. Bir kadın öyle bir mini etek giymiş ki daha yürürken yukarılara kıvrılıyor o derece kısa. Ve o arkadaş o halde yürüyen merdivenlerle üst katlara çıkıyor. E doğal olarak insanlar da bakıyor. Ya da lise de manken bir kız arkadaşımız vardı (Cidden mankendi sonradan M.Ali Erbil'in Çarkıfelek programında çıktı falan) adı da Katre idi. O da öyle kısacık giyerdi merdiven çıkardı bütün gözler o kızda olurdu. Yani tamam erkekler bakıyor da dediğim gibi bazı kadınlar da nerede nasıl giyinilmesi gerektiğini bilmiyor. Umarım linç yemem :D
Bunu anlatan güzel bir örnek var anlaşılması açısından.Neymar jr dediğimiz meşhur brezilyalı yıldız futbolcu bir keresinde saçını pembeye boyamıştı.
E şimdi ben kalkıp ona özenip saçımı pembeye boyayıp çıksam hele ki bizim bu doğu taraflarında tabi ki herkes bana bakacak garipseyecek.Hatta kimbilir hakkımda neler neler düşünecekler.Onu geçtim babam bile red eder beni.
Bu durumda bunu bilmeme rağmen gidip yaparsam ya bakışlardan rahatsız olmayacağım ya da yapmayacağım bu kadar basit.

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,414
Bunu anlatan güzel bir örnek var anlaşılması açısından.Neymar jr dediğimiz meşhur brezilyalı yıldız futbolcu bir keresinde saçını pembeye boyamıştı.
E şimdi ben kalkıp ona özenip saçımı pembeye boyayıp çıksam hele ki bizim bu doğu taraflarında tabi ki herkes bana bakacak garipseyecek.Hatta kimbilir hakkımda neler neler düşünecekler.Onu geçtim babam bile red eder beni.
Bu durumda bunu bilmeme rağmen gidip yaparsam ya bakışlardan rahatsız olmayacağım ya da yapmayacağım bu kadar basit.

Aynen öyle. Sonunda beni anlayan bir vatandaş :)

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
...susmamaya karar verdim. Birinden bir rahatsızlık geldiği an, karşılığını ona aynı rahatsızlığı vererek çıkartıyorum.
Yıllardır metro kullanan birisi olarak bu erkeklerden yıldım! Sizin var mı bir tavsiyeniz?
Haklı bir serzeniş ve yerinde bir karar.
Bilemiyorum, her gün aynı şeye maruz kalıp karşılık vermek de usandırıcı bir şey olacak gibi.

Son düzenleme:

Harnapazade

Profesör
Reaksiyon puanı
1,448
Linç yenecek bir durum yok çünkü doğru. Tamam rahatsız olmayacak ama her iki tarafta dengede olmalı. Kızın rahatsız olmaması için karşı tarafın abartı derecede böyle süzer gibi bakmaması lazım. Göz ucundan veya karşı tarafa belli etmeyecek şekilde baksınlar madem :)