YGS yerine birkaç sınav geliyor

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "YGS yerine yılda birkaç kez sınav yapılmasını planlıyoruz" dedi.

120403-s%C4%B1nav640.hlarge.jpg

ntvmsnbc ve Ajanslar
Güncelleme: 10:48 TSİ 03 Nisan. 2012 Salı

ANKARA - Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Eğitim Enstitüsü Eğitim Bakanları düzeyindeki 1. Mütevelli Heyeti Toplantısı'na katılan Bakan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, gazetecilerin de sorularını yanıtladı.

''Samsun'da YGS stresine dayanamayıp kalp krizi geçiren öğrencinin hayatını kaybetmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?'' şeklindeki soru üzerine Bakan Dinçer, olaya çok üzüldüklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

''Böyle şeylerin olması en basit ifadeyle bizi yaralıyor. Hele hele sınav arifesinde böyle hadiselerin olması çocukların böylesine gergin bir ortamda imtihana giriyor olması bence bizim sınav sistemlerini gözden geçirmemiz için de gerekçe oluşturuyor. Nitekim özellikle üniversitesi sınavlarının, biz yılda bir kere yapılıyor olmasının toplumda gerçekten büyük bir basınç ve gerilim yarattığı kanaatini taşıyoruz. Bu sebeple üniversite sınavlarının yılda birden çok tekrarlanarak yapılabileceği bir ihtimal üzerinde de çalıştığımızı ifade etmeliyim. Özellikle YGS sınavının yılda en az üç ya da dört kez yapılması halinde bu gerginliğin ortadan kalkabileceğini düşünüyoruz. Bunun yapılıp yapılamayacağı ile ilgili altyapı çalışmaları var.''

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, YGS öncesinde velilerin bilgisi dahilinde öğrencilerin 25 gün izinli sayılabildiği uygulamanın bu yıl da geçerli olup olmayacağı sorusunu şöyle yanıtladı:

''Bu konuda çok açık ve net bir mesaj vermek istiyorum; eğitim sisteminde şayet başarılı olmak istiyorsak, eğitimimizin niteliğini arıtmak istiyorsak, çocuklarımızın hem ulusal hem de küresel düzeyde ihtiyaç duydukları bilgi ve yeteneği vermek istiyorsak, bunun birinci şartı hem öğretmenimizin hem de öğrencilerimizin sınıfta olmaları ve öğrenmeyi başarmaları gerekir. Bu sebeple ben öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin sınıfta olabileceği her türlü tedbiri alacağım, bunun altını çizerek söylemek istiyorum. Zaten hazırlanan hukuki düzenlemeler, öğretmenimizin ve öğrencinin sınıfta olmasıyla ilgili düzenlemeler. Ama istisnaların pek çoğunun giderek yaygınlaştığını da görüyoruz.''

Dinçer, bu noktada okul idarecileri ve il yöneticilerinin hukuki mevzuatı uygulamalarını istediğini ifade ederek, istisnaların ''genel kurallar'' haline gelmesinin doğru olmadığını vurguladı.

Bakan Dinçer, ''Bu vesileyle tekrar söyleyeyim özellikle sağlık personelinin gerçek olmayan sağlık raporları vermeleri veya çocuklarımızın okuldan uzaklaşmalarını temin edecek uygulamaları gözden geçirmek gerektiğini düşünüyorum. Şunu hatırlatmak isterim; eğer okuldaki eğitimin yerine dershaneyi ikame ediyorsak ve bunun da yanlış olduğunu görüyorsak, o zaman okulda olmalı ve okulunun müfredatı üzerinden eğitimi önceliklendirmeliyiz. Benim yapmaya çalıştığım şey de bu'' şeklinde konuştu.

Kaynak

nevuser

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Şu ygs'yi adam gibi yaptılar ya yeni gelecek olan sınavlarıda öylede yaparlar kesin !!

durbala

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
zaten her yeni milli eğitim bakanı sistemi değiştiriyor.Nimet Çubukçu da orta öğretimde SBS her yıla yaymıştı onların ortalamaları alınacak.Sonra kaldırdı.
Şimdi aynısını YGS de yapın, nasılsa bir sonraki milli eğitim bakanı sistemi değiştirir.

Yapboz dan beter olan çocuklara ve ailelerine oluyor.

uye947

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yani streste bir kaç sefer olacak

GaMeRR119

Profesör
Reaksiyon puanı
1
ağzıma küfürler gelip gelip gidiyor...bu ölen öğrencinin hesabını kim verecek sayın dinçer...sorularınız hakkındaki tek yorum KAZIK...ya siz bu insanları hiçmi düşünmüyorsunuz 2011'de sorularınız çok güzeldi vede basitti...üzüntü duyuyormuşsunuz siz bana sorarsanız masal okuyorsunuz masal...vede benim bu anlattığınız iğrenç masalla uyumaya hiç niyetim yoqq...:cursing::cursing::cursing:

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Adamın kafası bir milyon ne imiş bir kaç sınav birini adam gibi yapamıyorsunuz yok siçmak yasak yok şeker hastalığı olan kızın makinesi ile içeri girmesi yasak bırakın zırvalamayi da amerika kanada gibi 50 yıldır hiç değişmeyen bir sistem yapin ha yaşanıyor isenız istifa edin.

Fbergh

Asistan
Reaksiyon puanı
0
YGS'yi çok saçma buluyorum.Sözel öğrencisi YGS yüzünden matematik ve geometri çözüyor,sayısal öğrencisi ise tarih ve coğrafya...LYS çok iyi bir sınav sistemi.Ama maalesef sadece LYS ilede hiç bir şey olmuyor...

skys

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11
Biri diyor üniversiteye sınavsız giriş yapıcaz. Biri diyor ygs yerine bir kaç kez sınav yapacağız. Yok arkadaş anlamıyorum anlıyamıyorum ben bu devleti.

tolga.ua

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Aaaah Ata'm aah nerelerdesin..

Aaaah Ata'm aah nerelerdesin şu memleketşn haline bak

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
YGS yi kaldırarak sözlerinde duruyorlar.

Nick.Rey

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bu seneki sorulardan sonra hiç bişeye inanmam artık .

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Adamın kafası bir milyon ne imiş bir kaç sınav birini adam gibi yapamıyorsunuz yok siçmak yasak yok şeker hastalığı olan kızın makinesi ile içeri girmesi yasak bırakın zırvalamayi da amerika kanada gibi 50 yıldır hiç değişmeyen bir sistem yapin ha yaşanıyor isenız istifa edin.

İnsülin pompasıyla sınava giremeyen adayın savunulacak hiç bir tarafı yok. ÖSYM, Sınav Kılavuzunda bu gibi durumlar için daha önceden başvuru yapılması gerektiğini belirtmiş. Benim arkadaşım sınavda büyüteç kullanabilmek için başvuru zamanında ÖSYM'ye dilekçe verdi ve tek kişilik sınıfta sınava girdi. Eğer bahsedilen kişi bunu umursamadan "Beni sınava almadılar!" diyosa bu kendi sorunudur.

Eğitim sistemi oyuncak değildir, ciddi insanların eline verilmesi gerekir.
Eğitim, politikacıların eline verilmeyecek kadar ciddi bir meseledir.

TEGİN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
99
Desenize aynı olaylar ikiden fazla yaşanacak....

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Sanırım şizofren insanlar var bu milli eğitim tarafında. Arkadaş, YGS sınavını yapamayıp gerginliği arttırıp öğrencilere imkan sağlamadıktan sonra sınav sistemi sürekli her sene değiştirdikten sonra ne farkeder? Ygs sınavını geçen hafta yüzbinlerce öğrenci giremedi. Sistem hatası tarafından ödedikleri parayı sistemin görmemesinden dolayı giremediler ve bu kişi "Yapacak birşey yok" dedi. Şaka gibi. Yapacak birşey yoksa ve sen yapamıyorsan istifa et. Bırak bu işi.

4 sınav yapacaklarmış. Her sınav başı 50 Tl bravo. Bunları da geçelim diyor ki son 25 günlük tatil olmayacak. Ben meslek lisesi mezunuyum ve benim eğitimini gördüğüm müfredattan ben sınava giremiyorsam dershaneye giderim değil mi? Dershanelere gitmek için de para gerekiyor. Önce müfredatı değiştirin bırakın sınav sistemini. Önümüzde Aöf sınavları var bakalım orada neler göreceğiz. Kafayı yemişler gerçekten yok böyle bir davranış.

Ayıp denen hak hukuk denen kul hakkı denen şeyler var. Bunları bilmeyen bir milli eğitim bakanı.