YGS yardım lütfen

OzerTaskin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Meslek Lisesi son sınıf öğrenciyim YGS denemelerinde Türkçe 15 net matematik 10-15 net fen 7-8 net yapıyorum . Netlerimi nasıl yükseklere çıkarabilirim?

kehfest

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Özel bir yöntemi yok.

Önce konu çalışıp sonra test çözeceksin olay bu.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Meslek Lisesi son sınıf öğrenciyim YGS denemelerinde Türkçe 15 net matematik 10-15 net fen 7-8 net yapıyorum . Netlerimi nasıl yükseklere çıkarabilirim?
bende son sınıfım. anadolu\sayısal.
moralini bozmak gibi olmasın ama bu netler çok düşük.
yükseltmek için temelden itibaren çalışman gerek.
ama istikrarlı bir biçimde, verimli bir biçimde baya bir çalışman gerek. öyle iki test çözmeyle olmaz.

>mesela mat1-temel kavramlardan başla. en az bir kitap bitir mat netini ister istemez yükseltirsin.
>fendeki konu eksiklerini elinden geldiğince bitir. fende önce sözel konuları çözmeye çalış. bu feni daha iyi kavramanı sağlar.
>haftada sadece matematikten toplam 1400 üzerine çıkabilirsen 1 ayda mat tamamdır :)

>eğer netleri yükseklere çıkarmanın bir yolu olsaydı herkes uygulardı. formülü yok. sadece çalışman gerek. kendine güven. ben bilmiyorum deme.
odtü vs yüksek üniler için geç ama hala orta seviye bir üni için oldukça iyi durumdasın bu netlerle.

bu işe 2-3 ay önce 160 soruda 30 netle başlayıp şuan 80 lerde gezenler var.

çalışmak için belki ihtiyacın moraldir belki gazdır. :)
ama unutma eğer yapman gerekiyorsa yapmalısın. sonra pişman olursun.

günde aralıklarla ortalama 2-3 saat ders çalışmak asla zor değil. sıkılıyor olabilirsin ama başka şansın yok.

matematik te başlangıç için zambak iyidir.
fen de palme yayınlarını önerebilirim.
türkçe de ise belli başlı konuları çalış ve bol bol parağraf çöz. (haftada 200-300 arası başlangıç için yeter de artar bile.)

Jomolocco

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Kitap oku- nitelikli soru çöz - yapamadığın soru ve konuları belirle ve öğretmenine sor. Bunların dışında eksta bir şey yapmana gerek yok.

OzerTaskin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Final den çalışıyorum kaynak olarak mat1 rasyonel sayılara kadar bitirdim mat2 den oran orantı çarpanlara ayırma sayı problemleri bitti denemeler de cozemediklerim oluyor bu konularla ilgili sonucu bulamadıklarım var. Türkçe felaket durumda doğru yaptığımı sanıyorum yanlış çıkıyor kitap okumuyorum sizce bundan mıdır?

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Final den çalışıyorum kaynak olarak mat1 rasyonel sayılara kadar bitirdim mat2 den oran orantı çarpanlara ayırma sayı problemleri bitti denemeler de cozemediklerim oluyor bu konularla ilgili sonucu bulamadıklarım var. Türkçe felaket durumda doğru yaptığımı sanıyorum yanlış çıkıyor kitap okumuyorum sizce bundan mıdır?
bende pek kitap okumuyorum :) zamanında fazla alışmadım.şimdide vaktim yok.
ama türkçe 40 ta 20-25 daha iyi olarak da bi 30 yapıyorum :)
eğitim hayatımda daha bir kez bile türkçe çalışmadım. :)
bu demek değilki kitap okuma, türkçe çalışma.
belki ben kitap okumadan türkçe çalışmadan da anlayabiliyorum. ama bu herkes için geçerli değil.
mesela ben fizik kimyayı asla anlamam. :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bu arada final en zor kaynaklardan biri. temelin yoksa sana faydadan çok zararı olur bence.

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Bundan sonra Türkçe için yapacağın tek şey test çözmek, kontrol edip nerelerde hata yaptığını bulacaksın.

matematik için galiba fem'in ilkadım kitabı vardı, oradan çalışıp konuların temelini anlayabilirsin.

fen için de çok detaylara girmeyen kaynaklardan çalışabilirsin. Mesela hatırladığım pi analitik biyoloji kitabını kullanmıştım, 150-200 sayfa arasıydı konu özeti sayılır.

Şimdiye kadar rakiplerin çok çalıştı, çok mesafe katetti. Farkın daha da açılmaması için bundan sonra senin de elinden geldiği kadar çok çalışman lazım.

Başarılar dilerim :)

OzerTaskin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkür ederim yardımlarınız için elimden geleni yapıcam :)