Yerel Diskte kendi kendine yer açılıyor...

Bu konuyu okuyanlar

HypouS

Öğrenci
Katılım
21 Ocak 2021
Mesajlar
3
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
23
Merhaba... Benim sorunum yerel disk C nin kendi kendine boşalması. 1 gün önce 175 ya da onun gibi bir gb boş gösteriyordu... Ondan önceki günlerde 185 gb boş gösteriyordu... Şuan 167 gb boş gösteriyor ve bu günden güne değişiyor atıyorum 175 gb boşsa sonraki gün 180 gb boş oluyor sonraki gün 160 gb boş oluyor rastgele hem azalıyor hem artıyor Kaspersky, Malwarebytes ve Avast ile tam tarama yaptım ve hiçbir tehlike yok ben zaten korsan oyun ya da program indiren biri değilimdir. Normal birşeymi sadece öğrenmek istiyorum. C ye basıp dosyaları kontrol ediyorum ama eksik bir şey farkedemedim. 1 ya da 2 gb fark etse birşey demem ama 10-20 gb azalıyor ya da çoğalıyor beni aydınlatırsanız sevinirim... Bu arada şimdi ekran görüntüsü aldım 166 oldu :D
 

Ekli dosyalar

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    3.2 KB · Görüntüleme: 51
  • 166.PNG
    166.PNG
    2.2 KB · Görüntüleme: 54

Saruhan0

Öğrenci
Katılım
19 Mart 2021
Mesajlar
98
Reaksiyon puanı
81
Puanları
18
Yaş
19
Denetim Masası üzerinden Sistem ve Güvenlik yazısına tıklayın. Akabinde Sistem yazısına tıklayın. Açılan ekranın sağ kısmından Gelişmiş sistem ayarları yazısına tıklayın. Üst sekmeden Sistem Koruması kısmına gelin. C: diskini seçip alttaki Yapılandır butonuna tıklayın. Sistem korumasını devre dışı bırakın.

Bu işlem, sistem kurtarma esnasında kullanılması için ayrılan alanları temizler. Sistem kurtarma gibi işlerle uğraşmam diyorsanız devre dışı bırakın.
 

HypouS

Öğrenci
Katılım
21 Ocak 2021
Mesajlar
3
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
23
sası üzerinden Sistem ve Güvenlik yazısına tıklayın. Akabinde Sistem yazısına tıklayın. Açılan ekranın sağ kısmından Gelişmiş sistem ayarları yazısına tıklayın. Üst sekmeden Sistem Koruması kısmına gelin. C: diskini seçip alt
teşekkürler <3 peki bu neden oluyor?
 

LifeStyle

Müdavim
Katılım
9 Ekim 2010
Mesajlar
1,471
Reaksiyon puanı
802
Puanları
113
Yaş
39
internetten izlediğin bir video, herhangi bir sistem geri yükleme noktası durumu, windowsun güncellemesi, temp klasörünün dolması, programın güncellenmesi gibi şeyler yer tutar bilgisayarında.

mesela benim chrome da 1 gb cache bellek oluyor, hani youtube a girersin de önceden izlediklerin çıkar ya, onun gibi bişey diyeyim sana :)

bir siteye girip dolaşmak bile cache bellekte yer tutar. 136.9 gb dır. sen bilgisayarda bişiler yapınca 137 oluyordur. çok kafana takma bence :)

bu arada kaspersky e güven avast a güvenme derim. bişeyler yükleyip silince bile "arta kalan dosyalar " yer tutar :)
 
Üst